Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Seminář KONEKO, Praha Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Kurt Dědič odbor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval: Ing. Tomáš Kotyza
Advertisements

Revize Nového přístupu
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
Nová směrnice o energetické účinnosti
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
ZDROJE TEPLA - KOTELNY PŘEDNÁŠKA Č. 11.
MŽP odbor ochrany ovzduší
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Ochrana Ovzduší Přednáška 3
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha, s. r. o.
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Pracoviště Ústí nad Orlicí Jana a Jos. Kovářů 1412, Ústí nad Orlicí Hluk v legislativě platné a.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Vyhláška č. 355/2002 Sb. a její novela
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Cement, váprno, ekologie, , Lísek u Bystřice nad Pernštějnem Požadavky na paliva z hlediska ochrany ovzduší pohled do nejbližší budoucnosti Kurt.
Strategie prevence a recyklace a materiálové toky Anna Christianová
Spalovací zdroje a paliva
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
1 Přechodná období ČR po vstupu do EU VŠFS – kombinované studium Veřejná správa
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP
Využívání druhotných zdrojů energie
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek životního prostředí, bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje,
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Seminář Zkušenosti z prvního roku aplikace zákona o integrované prevenci v energetice a průmyslu Vazby zákona č. 86/2002 Sb. na zákon č. 76/2002 Sb.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Legislativa v ochraně ovzduší Směrnice o průmyslových emisích
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Energetika Most 2015 Dopad legislativy EU v oblasti ochrany ovzduší na možnosti využití hnědého uhlí v ČR Ing. Martin Hájek, Ph.D. 2. června 2015, Hotel.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled Ing. Zbyněk Krayzel
Setkání se starosty obcí a městysů ORP Telč 6. června 2016 Zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší -vybrané informace.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
ZÁKON O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A LOKÁLNÍ TOPENIŠTĚ Kurt Dědič – odbor ochrany ovzduší MŽP Enviro Ostrravice,
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Nový zákon o ochraně ovzduší
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Registr spaloven odpadů
Transkript prezentace:

Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Seminář KONEKO, Praha 20.10.2009 Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP

Přehled platné legislativy Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Nařízení vlády č. 146/2007 Sb., o emisních limitech a dalších podmínkách provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší Nařízení vlády č. 372/2007 Sb., o národním programu snižování emisí ze stávajících zvláště velkých spalovacích zdrojů Vyhláška č. 205/2009 Sb. Vyhláška č. 13/2009 Sb., o stanovení požadavků na kvalitu paliv pro stacionární zdroje z hlediska ochrany ovzduší

Nová palivová vyhláška I Stručnější (zúžení počtu definic, vypuštění výčtu druhů paliv – nadbytečnost) Jednoznačnější (odpad není palivo) Funkčnější (soustředění na problematické kategorie zdrojů, omezení administrativní náročnosti) Ambicióznější (nové požadavky na paliva a zpřísnění některých stávajících)

Nová palivová vyhláška II Zrušení pojmu alternativní palivo (problémy – odpad x palivo – obcházení odpadové legislativy – nejprve vždy nutné vyloučit, že je daný materiál odpadem podle zákona o odpadech a až teprve následně je možné posuzovat, zda splňuje požadavky na palivo podle předpisů v ochraně ovzduší) Nové požadavky na pevná a kapalná paliva, zpřísnění stávajících požadavků (postupné zpřísňování měrné sirnatosti uhelných paliv, zpřísnění maximálního povoleného obsahu PCB v kapalných palivech, nově minimální výhřevnost pro paliva pro malé a střední zdroje) Snížení administrativní zátěže výrobců a dovozců paliv (první distributor paliva vystaví osvědčení o jeho kvalitě při každé první dodávce každému odběrateli, následně na vyžádání nebo při změně kvality, frekvence analýz na jeho zodpovědnost)

Nová palivová vyhláška III Odpady podle zákona o odpadech není možné spalovat v režimu paliv (s výjimkou přesně definované odpadní biomasy vyloučené z působnosti NV 354/2002 Sb., která nemusí být spalována v režimu odpadů) Certifikace předupravených odpadů podle jiného zákona není relevantní pro jejich překvalifikování na paliva definovaná v právních předpisech k ochraně ovzduší Zákon o odpadech a zákon o technických požadavcích na výrobky nejsou ani jeden druhému nadřazený Evropské (před)normy k palivům z odpadů předurčují jejich spalování pouze ve spalovnách a zařízeních ke spoluspalování odpadů stejně jako evropská legislativa

Nová palivová vyhláška IV Odbor ochrany ovzduší zpracovává ve spolupráci s odborem odpadů MŽP metodický pokyn k postupu při povolování spalování paliv a odpadů podle platné legislativy bude zahrnovat zejména postup při povolování „paliv“ vyrobených z odpadů

Metodické pokyny – spalovací zdroje Metodický pokyn MŽP – OOO ke sčítání stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší Metodický pokyn MŽP – OOO k definici nízkoemisního spalovacího zdroje

Nařízení vlády č. 146/2007 Sb. Účinnost od 1.1.2008 Stanovuje emisní limity a další podmínky provozování stacionárních spalovacích zdrojů Stanovuje mj. podmínky spalování tzv. alternativního paliva

Novela NV č. 146/2007 Sb. I 12 bodů Zejména legislativně-technické změny a opravy Nové emisí limity pro spalování dřevotřísky Nové emisní limity pro motory

Novela NV č. 146/2007 Sb. II Meziresortní připomínkové řízení ukončeno Notifikace - EK vyjádřila obavy k části návrhu, týkajícího se tzv. „tuhých paliv s obsahem syntetických pojiv“, (mohl by zahrnovat i odpady - v rozporu se směrnicí 2000/76/ES o spalování odpadu). Změna problematického pojmu tak, aby zahrnoval pouze dřevotřísku a podobné materiály

Novela NV č. 146/2007 Sb. III Následně bude předpis předložen legislativní radě vlády Předložení vládě ke schválení Předpokládaná publikace ve sbírce zákonů koncem roku 2009.

Novela NV č. 146/2007 Sb. IV Definice biomasy – rozšíření na všechny kategorie zdrojů (§ 2 písm. b) Upřesnění stanovení emisních limitů pro spalovací motory (§ 3 odst. 6) Zrušení vazby na neexistující alternativní paliva (§ 3 odst. 7, § 4) Stanovení podmínek pro spalování dřevotřísky (§ 4)

Novela NV č. 146/2007 Sb. V § 4 odst. 1 se nahrazuje následujícím textem: „Dřevotřísku, která nesmí obsahovat halogenované organické sloučeniny nebo těžké kovy v důsledku ošetření látkami na ochranu dřeva nebo nátěrovými hmotami a povrchových úprav, lze spalovat pouze ve zvláště velkém nebo velkém spalovacím zdroji. “

Novela NV č. 146/2007 Sb. VI Dále v § 4 odst. 1… „V místě, kde toto palivo vzniká ve formě vedlejšího produktu výroby, jej lze spalovat také ve středním spalovacím zdroji, vybaveném automatickým dávkováním paliva a automatickým řízením spalovacího procesu.“

Novela NV č. 146/2007 Sb. VII Odstranění tiskové chyby v příloze č. 1 část A (první sloupec tabulky < 50 MW) Upřesnění stanovení emisních limitů v příloze č. 1 číst C (vztaženo k celkovému příkonu po sečtení) Doplnění referenčního obsahu kyslíku pro plynové turbíny (15 %)

Novela NV č. 146/2007 Sb. VIII Změna v příloze č. 2 – emisní limit CO pro jednotlivé zvláště velké spalovací zdroje (kotle) o jmenovitém tepelném příkonu < 50 MW 400 mg/m3 Zrušení odkazu na neexistující definici biomasy v palivové vyhlášce Stanoven emisních limitů pro spalování dřevotřísky ve středních a velkých zdrojích (TZL 150 mg/m3) Stanovení emisních limitů pro motory na všechny druhy paliv (biopaliva) Zrušení výjimky pro motory provozované méně než 500 hodin (vazby na novou vyhlášku č. 205/2009)

Novela NV č. 146/2007 Sb. IX stanovení podmínky nahrazující emisní limit pro SO2 pro motory stanovení emisních limitů pro všechna plynná paliva pro dieslové motory v tabulce A (bioplyn) stanovení emisních limitů pro všechna plynná paliva pro dieslové motory v tabulce B (bioplyn)

Novela NV č. 146/2007 Sb. X Obsah síry v palivu nesmí překročit v bioplynu, skládkovém, kalovém a pyrolýzním plynu 2200 mg.m-3 v přepočtu na obsah methanu, nebo 60 mg.MJ-1 tepla přivedeného v palivu.

Novela NV č. 146/2007 Sb. XI formulační úprava požadavků na přímotopy (příloha č. 4) oprava chybného odkazu na přílohu s emisními limity pro plynové turbíny (příloha č. 4 → příloha č. 5) zmírnění emisního limitu pro plynové turbíny provozované méně než 100 hodin/rok (příloha č. 5) – 650 mg/m3

Novela NV č. 146/2007 Sb. XII upřesnění v příloze č. 7 – limitní hodnoty účinnosti se vztahují pouze na kotle

Revize 96/61/ES (IPPC) I http://ec.europa.eu/environment/ippc/index.htm Stávající legislativa ES – nedostatečné snížení emisí (Tematická strategie o znečištění ovzduší) Zahrnuje mj. směrnici 2001/80/ES, 2000/76/ES, 1999/13/ES, IPPC, … Posílení role BREF (významu BAT) Zpřísnění emisních limitů pro LCP

Revize 96/61/ES (IPPC) II Nové dělení zdrojů nová zdroje po roce 2012 stávající zdroje před rokem 2012

Revize 96/61/ES (IPPC) III

Revize 96/61/ES (IPPC) IV Kompromisní balíček CZ PRES: Přechodné období pro „stávající“ zdroje (přechodný národní plán, ukončení provozu, malé izolované systémy, CZT, rafinerie) Trvalé výjimky (1500 hodin, 500 hodin, stupně odsíření) Jednoznačná agregační pravidla

Revize 96/61/ES (IPPC) V

Další chystané legislativní změny Revize směrnice o národních emisních stropech (2001/81/ES) Revize protokolů CLRTAP Směrnice o obchodování s SO2, NOx (2010?) Nový zákon o ochraně ovzduší

Děkuji za pozornost kurt.dedic@mzp.cz