Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Podání žádosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Advertisements

Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
PROGRAM LEONARDO DA VINCI aktivity programu Seminář pro žadatele Výzva 2012.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Registrace podle EMAS III
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Program Culture Program Culture Podpora EU v oblasti kultury.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Leonardo da Vinci (LDV) - Multilaterální projekty/Přenos inovací (TOI) SK-CZ tematický seminář, Bratislava
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nadace Rotary Distriktní granty
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Podání žádosti Vladana Smotlachová, prosinec 2010

2 Obecná pravidla (1) předkladatel (applicant) nesmí po uplynutí termínu pro podání žádosti o grant provádět v žádosti jakékoliv změny žádost o grant podává k Národní agentuře ve své zemi jménem všech partnerů (konsorcia) pouze předkladatel (applicant) Národní agentura potvrzuje předkladateli přijetí žádosti nejpozději 30 dnů po uplynutí termínu pro předložení žádosti předkladatel musí být právnická osoba žádost o grant se předkládá bezpečně zabalena

3 Obecná pravidla (2) elektronický formulář žádosti (eForm) je ke stažení na (část Leonardo da Vinci - záložka „Výzva 2011“ a nebo záložka „Multilaterální projekty/Přenos inovací“)

4 Formální náležitosti (1) dodržen termín pro podání žádosti: 28. únor 2011 (rozhoduje datum na poštovním razítku) žádost předložena na oficiálním formuláři pro Výzvu 2011 a danou aktivitu (Multilaterální projekty/Přenos inovací) žádost zaslána v tištěné i elektronické podobě na adresu Národní agentury v zemi předkladatele s uvedením programu a aktivity žádost musí být sepsána v pracovním jazyce konsorcia (jeden z oficiálních jazyků EU) dodržena velikost konsorcia nejméně 3 organizace ze 3 různých zemí zapojených do LLP dodržena minimální doba realizace projektu 1 rok, max. 2 roky organizace předkladatele má status právnické osoby žádost musí být originálně podepsána statutárním zástupcem organizace předkladatele

5 Formální náležitosti (2) žádost obsahuje detailní rozpočet projektu v EUR: a) detailní rozpis v jednotlivých kategoriích nákladů (rozpočtových položkách) b) celkový rozpočet projektu c) požadovaný grant, max. však 75% celkového rozpočtu a max EUR/rok (sestavení rozpočtu projektu v EUR se řídí směnným kurzem zveřejněným v Official Journal of the European Union ze dne (ke stažení na žádost obsahuje všechny povinné přílohy

6 Povinné přílohy žádosti „Letter of intent“ [Zavazující dopis] dokládající, že jednotliví partneři souhlasí za daných podmínek s účastí na realizaci projektu Životopisy klíčových osob jednotlivých organizací tvořících konsorcium projektu Kopie oficiální roční účetní závěrky za poslední uzavřený finanční rok - musí doložit předkladatel, který nemá status veřejnoprávního subjektu („public bodies“) 3 kopie produktů, které jsou přenášeny a na kterých současný projekt staví

7 Letter of Intent (Zavazující dopis) (1) na originálním hlavičkovém papíře partnerské organizace podepsaný statutárním zástupcem partnerské organizace (dále obsahuje jeho jméno a příjmení tiskacími písmeny, pozici, datum, popř. razítko) stačí faxová či skenová kopie s povinnými údaji od nejméně 2 zahraničních partnerů (ani z jeden z nich ale nesmí být v této fázi tichý partner – „ineligible partner“) z různých zemí zapojených v Programu celoživotního učení (LLP)* předkladatel „Letter of Intent“ nedokládá sepsán v pracovním jazyce partnerského konsorcia (jako žádost) * ve fázi předkládání žádosti o grant

8 Letter of Intent (Zavazující dopis) (2) - musí obsahovat: název programu a aktivity, v rámci které bude projekt realizován (Leonardo da Vinci/Multilateral projects/Transfer of Innovation) přesný název projektu v souladu se žádostí o grant stručnou charakteristiku cíle projektu rozpočet partnera v projektu (tj. celkový rozpočet partnera + požadovaný grant) popis role a pracovních úkolů příslušného partnera v projektu

9 Životopisy (CV) k žádosti se přikládají životopisy klíčových osob z jednotlivých partnerských organizac í (včetně předkladatele) klíčové osoby prokazují dostatečné odborné kompetence a profesn í zkušenosti v dané oblasti klíčové osoby uvedeny v souladu se žádostí o grant (jmenovitě uvedeny v žádosti o grant) sepsány v pracovn í m jazyce partnerského konsorcia

10 Oficiální roční účetní záv ě rka oficiáln í závěrku nepředkládaj í veřejnoprávní subjekty ( „ public bodies “ )* „ oficiální “ závěrkou se rozumí závěrka potvrzená vhodným vnějším subjektem a/nebo zveřejněná a/nebo schválena valným shromážděním organizace tvoř í „ Rozvaha “ a „ Výkaz zisků a ztrát “ předkladatel žádosti o grant dokazuje dostatečnou finančn í kapacitu pro realizaci všech pracovn í ch ú kolů navržených v projektu * instituce a organizace činné v oblasti odborné vzdělávání a přípravy, jež za poslední dva roky získaly více než 50 % svých ročních příjmů z veřejných zdrojů nebo jež jsou řízeny veřejnoprávními subjekty či jejich zástupci * instituce a organizace činné v oblasti odborné vzdělávání a přípravy, jež za poslední dva roky získaly více než 50 % svých ročních příjmů z veřejných zdrojů nebo jež jsou řízeny veřejnoprávními subjekty či jejich zástupci

11 3 kopie produktů produkty kl í čov é pro n á vrh současn é ho projektu (současný projekt na nich stav í ) n á vrh současn é ho projektu přen áší produkty do nov é ho vzděl á vac í ho kontextu mus í být specifikov á ny v ž á dosti o grant (např. př í ručka, manu á l, vzděl á vac í modul)

Proces podání žádosti (1) 1.Stažení žádosti o grant z a její uložení v PC. 2.Kompletní vyplnění žádosti o grant v elektronické podobě (eForm). 3.Online odeslání elektronické žádosti pomocí tlačítka „Submit online“ (sekce J.3. Standart submission procedure). 4.Obdržení „Submission confirmation“ („Potvrzení o odeslání elektronické žádosti“) k online odeslané žádosti o grant. 5.Vytištění online odeslané elektronické žádosti o grant ve 3 vyhotoveních a „Submission confirmation“ v 1 vyhotovení. 6.Vyplnění sekce I. SIGNATURE v žádosti o grant, opatření originálním podpisem všech 3 vyhotovení statutárním zástupcem organizace předkladatele.

Proces podání žádosti (2) Přiložení povinných příloh (oficiální roční závěrka stačí v jednom výtisku) a „Submission confirmation“ (stačí v jednom výtisku) k jednotlivým vytištěným vyhotovením žádosti o grant 7.Zaslání všech 3 kompletních vyhotovení se všemi přílohami poštou na adresu Národní agentury Dům zahraničních služeb Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Leonardo da Vinci/Multilaterální projekty/Přenos inovací Na Poříčí 1035/ Praha 1 8. Zaslání online odeslané elektronické žádosti o grant (bez příloh) em na