 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla),

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

Změny ve vedení účetnictví vybraných účetních jednotek od
Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Účetnictví II Ing. Josef Horák, Ph.D.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje
zpracovaný v rámci projektu
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Účetnictví I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Nová koncepce účetnictví veřejné správy po v praxi pro p.o.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účetnictví A Informace k letnímu semestru 2004/2005.
Jaroslava Svobodová 3. listopadu 2012
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Právní úprava účetnictví
Předpisy účetnictví NO
Účetnictví VÚJ – nové a upravené předpisy pro rok 2011
Odbor 28 - Účetnictví a audit Rámec základních legislativních změn Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
Zkušenosti s reformou účetnictví státu při kontrolách hospodaření INSTITUT CERTIFIKACE ÚČETNÍCH Ing. Tomáš Bartoš ATLAS AUDIT s.r.o.
ÚČETNICTVÍ STÁTU: ÚČETNÍ REFORMA V OBLASTI VEŘEJNÝCH FINANCÍ
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
◦ Legislativa a změny po Evidence objektů ENO, Evidence objektů ENO, - změny v aktuální verzi - rekapitulace postupů Evidence objektů ENO Evidence.
Účetní reforma v druhém roce
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
SMĚRNÁ ÚČTOVÁ OSNOVA A ÚČTOVÝ ROZVRH
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
UZAVÍRÁNÍ ÚČETNÍHO OBDOBÍ. Uzavírání účetního období Uzavírání účetních knih upravuje zákon o účetnictví (§ 17 zákona o účetnictví)
6. tématický okruh Regulace účetnictví v ČR
Jednoduché účetnictví
PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNICTVÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Účetnictví ÚSC, rozpočet ÚSC
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1156Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Úvod k účetnictví ÚSC.
PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pecková. Dostupné z Metodického portálu
Návrh novely vyhlášky č. 410/2009 Sb. od
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_243_ Rozvaha a zdroje krytí, rozdělení účtů Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Reforma účetnictví státu Odbor 18 Hlavního účetního a metodiky účetnictví.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Porada ředitelů a ekonomů příspěvkových organizací v sociální oblasti Téma: Reforma veřejných financí.
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Návrh konsolidační vyhlášky a návrh novely technické vyhlášky.
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová. Úkolem účetnictví je: sledovat stav a pohyb majetku a zdrojů majetku (tj. odpovídat na otázku: Jaký majetek má účetní.
Inventarizace majetku a závazků
Financování a účetnictví základních škol
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Právní úprava účetnictví
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Účetnictví, inventarizace, dotace a rozpočty u p.o. v roce 2018
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Inventarizace majetku a závazků
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů Příspěvkové organizace

 vyhláška č. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro některé vybrané účetní jednotky  vyhláška č. 270/2010 Sb., o inventarizaci majetku a závazků  vyhláška č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, ve znění pozdějších předpisů Příspěvkové organizace

 vyhláška č. 383/2009 Sb., o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické a smíšené formy účetních záznamů (technická vyhláška o účetních záznamech), ve znění pozdějších předpisů  vyhláška č. 416/2004 Sb., kterou se provádí zákon o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů Příspěvkové organizace

 Český účetní standard č. 701 – Účty a zásady účtování na účtech  Český účetní standard č. 702 – Otevírání a uzavírání účetních knih  Český účetní standard č. 703 – Transfery  Český účetní standard č. 704 – Fondy účetní jednotky  Český účetní standard č. 705 – Rezervy  Český účetní standard č. 706 – Opravné položky a vyřazení pohledávek  Český účetní standard č Zásoby Příspěvkové organizace

 Český účetní standard č. 708 – Odpisování dlouhodobého majetku  Český účetní standard č. 709 – Vlastní zdroje  Český účetní standard č. 710 – Dlouhodobý nehmotný majetek a dlouhodobý hmotný majetek Příspěvkové organizace

Od na základě usnesení Rady Olomouckého kraje UR/28/13/2013 ze dne 12. prosince 2013 (§ 9 odst. 3 zákona o účetnictví) vedou příspěvkové organizace zřizované Olomouckým krajem účetnictví v plném rozsahu Příspěvkové organizace

 Oceňují majetek a závazky reálnou hodnotou podle § 27 zákona o účetnictví  Použijí ustanovení § 59 - § 64 vyhlášky č. 410/2009 Sb.  Sestavují přehledy o peněžních tocích a o změnách vlastního kapitálu (bezprostředně následující účetní období splní kritéria aktiva celkem více než ,- Kč a roční úhrn obratu je vyšší než Kč)  Použijí ustanovení § 25 a § 26 zákona o účetnictví (podrozvahová evidence) Příspěvkové organizace

 Směrná účtová osnova – Příloha č. 7 vyhlášky č. 410/2009 Sb.  Metodika zpracování účetnictví a finančního plánu pro příspěvkové organizace  Rozbory hospodaření  Plán – třída 5 – Náklady a třída 6 - Výnosy Příspěvkové organizace

Pilot 21 příspěvkových organizací, které užívají program firmy Gordic  1. sběr dat bude proveden za měsíc září  ukončením bude předání dat za měsíc prosinec 2014  kontaktní osobou pro zasílání dat na automat - Ing. Marie Císařová – telefon , Příspěvkové organizace

Pro zasílání dat je připraven automat: data budou sehrávána větou 56Dg Příspěvkové organizace

Náměty a připomínky k návrhu jednotného účtového rozvrhu zasílejte v termínu: do 6. října 2014 na Ing. Pavly Jasné: telefon: Příspěvkové organizace

Děkujeme za spolupráci a za pozornost Příspěvkové organizace