TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Zelené stezky Greenways
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Luhačovské Zálesí, o.p.s., MAS Ploština, MAS Vizovicko a Slušovicko
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Individuální projekt OP VVV
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu

Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu, který vytvářejí 3 MAS fungující na principu LEADER Tyto jsou dominantně lokalizovány v podhůří orografického celku Vizovické vrchy, které tvoří geografický základ celého turistického produktu Trnková stezka Cílem projektu je identifikace dalších rozvojových možností produktu a jeho komplexní propagace.

Trnková stezka obecně přínosem projektu je především vytvoření specifického turistického produktu Trnková stezka Účelem vytvoření „Trnkové stezky“ je snaha seznámit návštěvníky MAS Luhačovské Zálesí, MAS Ploština a MAS Vizovicko a Slušovicko s turisticky atraktivními místy v regionu, prezentovat specifickou lidovou kulturu, zvyky, obyčeje a tradice a rovněž vytvořit reálné možnosti dalšího rozšíření portfolia nabídky produktu

Trnková stezka – partneři MAS Vizovicko a Slušovicko MAS Luhačovské Zálesí MAS Ploština

Trnková stezka – partneři MAS Vizovicko a Slušovicko MAS Luhačovské Zálesí MAS Ploština

Trnková stezka - lokalizace

Trnková stezka - výstupy vytvoření 3 druhů informačních a propagačních materiálů pro každou MAS s konkretizací produktové nabídky Trnkové stezky na jejím území – informační brožury a letáky se zaměřením na cílové skupiny zpracování projektové a technické dokumentace (zajištění kompletních podkladů pro další plánovanou návaznou („investiční“) fázi projektu – lokalizace jednotlivých prvků infrastruktury, připravené ohlášení či jiné opatření stavebního úřadu pro tyto objekty rozšíření nabídky a informačního servisu pro obce zahrnuté v projektu a pro informační centra, které v regionu působí – zajišťuje manažer projektu spolupráce, jenž plní funkci styčného představitele pro prezentaci aktivit a komunikaci s obcemi a informačními centry

Trnková stezka - výstupy soupis jednotlivých objektů kulturního dědictví, které se nacházejí na zájmovém území, zhodnocení jejich aktuálního stavebně technického stavu a možnosti využití pro rozvoj turistického ruchu v dané oblasti. Tento soupis a studie bude následně jedním z výchozích podkladů pro další rozvíjení spolupráce MAS v předmětném území – výstup ve formě vypracované studie kulturního dědictví v obcích participujících se na projektu „Trnková stezka“ webové stránky produktu Trnková stezka s odkazem na všechny turistické cíle v regionu – jejich administraci koordinuje manažer projektu spolupráce

Trnková stezka - výsledky realizací projektu dojde k získání podkladů pro vytvoření základního páteřního systému turistické infrastruktury v oblasti Vizovických vrchů, spojující významná, turisticky již nyní navštěvovaná místa – Hrad Brumov, NKP Ploština, Zámek Vizovice, fa Jelínek, lázně Luhačovice aj. zpracování komplexního plánu zapojení dalších druhů památek a atraktivit na cílovém území do rozvoje turistického ruchu za účelem synergického působení projektu – logické doplnění a spojení výše uvedených míst vznik atraktivních propagačních materiálů k produktu Trnková stezka a interaktivní prezentace na webových stránkách s vzájemnými odkazy na jednotlivé turistické cíle a dílčí produktovou nabídku v rámci projektu

Trnková stezka – souhrn aktivit Vytvoření specifického turistického produktu Trnková stezka Zpracování studie dalších možností rozvoje cestovního ruchu v teritoriu s akcentem na inovativní a netradiční formy aktivit Získání a zpracování veškerých podkladů pro následnou investiční etapu (vybudování sítě turistické infrastruktury, vytvoření systému vzájemných turistických, cykloturistických a lyžařských tras

Trnková stezka – souhrn aktivit Podání žádosti do vhodného dotačního titulu na realizace investiční II. etapy projektu Příprava a zhotovení propagačních materiálů Příprava a fungování WWW stránek „Trnková stezka“

Trnková stezka – rozpočet