Historie a vývoj internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připojení k internetu.
Advertisements

1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Internet pro 6. ročník Ing. Zdeňka Javorková
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Internetové servery Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_I/2_INOVACE_37_Internet Internet Miroslav Kaňok.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
Online a Offline komunikace
Elektronická komunikace
Internet.
Typy elektronické komunikace
Základní služby Internetu
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
11. SLUŽBY INTERNETU.
WWW – hypertextový informační systém
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
CCV, s.r.o. Registr vinic a webové služby
Základy internetu. Základy internetu Historie začátek 60. let 20. století - zakázka americké armády na vybudování sítě, která by byla schopná fungovat.
Otázka č.10 INTERNET ALENA POLEDNOVÁ,4.A.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Internet struktura, fungování a přehled využití
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Multimediální elektronická komunikace
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
R.1962 provádí se první počítačový výzkum r.1969 ARPANET r r.1987 Internet r.1989 Hypertext r Internetová stránka r.1990 Internet v.
INTERNET.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Hybridní architektura pro webové simulátory Tomáš Kulhánek 1,2, Marek Mateják 1, Filip Ježek 3, Pavol Privitzer 1, Jan Šilar 1, Martin Tribula 1, Jiří.
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Informace a informační technologie v současné společnosti
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
Základní pojmy při používání Internetu
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Provádí se první počítačový výzkum.
ADÉLA JANÁČOVÁ  Internet je obrovskou studnou informací  Komunikace.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

Historie a vývoj internetu 2. Přednáška 3.3. 2010

Jak Sovětský svaz ovlivnil vznik internetu? Historie a vývoj internetu Jak Sovětský svaz ovlivnil vznik internetu?

Historie a vývoj internetu Kdo se nechal inspirovat pavoučími sítěmi a splnil tak požadavky americké vlády na bezpečnost přenášených informací?

Jak vlastně Internet vypadá? Historie a vývoj internetu Jak vlastně Internet vypadá?

Historie a vývoj internetu Kdo nahradil poštovní holuby v doručování zpráv a jak posílání zpráv funguje?

Jaké formy komunikace lze prostřednictvím internetu realizovat? Historie a vývoj internetu Jaké formy komunikace lze prostřednictvím internetu realizovat?

World wide web NENÍ internet! Historie a vývoj internetu World wide web NENÍ internet!

Přednáška „Historie a vývoj internetu“ 3.3. 2010 … bude o… 1. Předpokladech a vzniku internetu 2. Architektuře internetu – aneb jak to leží a běží 3. Co nám internet nabízí a co za to žádá … a také o… …Emailu, diskusních fórech, IRC, ICQ, HTML, WWW, URL, Lycos, RSS, PayPal, BitTorrent, Webmail, Orkut…

NA PŘEDNÁŠCE SE NEDOZVÍTE: Historie a vývoj internetu NA PŘEDNÁŠCE SE NEDOZVÍTE: Jak se dělají kouřové signály…

Mgr. Martin Buchtík Mgr. Filip Kábrt Markéta Dufková Přednáší: Historie a vývoj internetu Přednáší: Mgr. Martin Buchtík Mgr. Filip Kábrt Markéta Dufková

Historie a vývoj internetu Těšíme se na Vás!