Plynofikace vozového parku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Financování sociálních služeb
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Hospodaření instituce Úprava rozpočtu.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
O společnosti Založena v roce 1995, ISO 9001 Stabilní pozice v severních a středních Čechách Garance kvality a původu PHM Pobočky – Litvínov, Praha Obrat.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Město Ostrov Sdružení Krušné hory - západ. Město Ostrov ve spolupráci se Sdružením Krušné hory - západ je partnerem Karlovarského kraje v projektu Partnerství.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. prosince 2014.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Statutární město Ostrava
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
CNG jako lék na znečištěný vzduch Karel Havel, člen dozorčí rady Svazu dopravy, předseda představenstva ČSAD Česká Lípa a.s. CNG jako lék na znečištěný.
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Skupina RWE v České republice
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
2 OBSAH 2 1HISTORIE SPOLEČNOSTI 2HLAVNÍ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI 3CENTRÁLNÍ PNEUSERVIS ( CP )  Minulost  Správa pneumatik  Nákup pneumatik  Činnosti středisek.
Silnice nebo železnice
Česká pošta a využití CNG
Medzinárodná konferencia 04. a , Hotel pod zámkom, Bojnice.
1 Název projektu: Pořízení trolejbusů MDPO, a.s..
Prezentace pro OS tramvají - Bratislava, Odbor Kolejová vozidla, Ing. Petr Tomala, Prezentace pro OS tramvají Bratislava.
Prezentace pro OS tramvají - Ostrava, Odbor Kolejová vozidla, Ing. Petr Tomala, Prezentace pro OS tramvají Ostrava.
Ing. Eduard Muřický Národní akční plán čisté mobility NAP ČM Ing. Eduard Muřický 18. října 2016 “CNG jako dostupná ekologická alternativa”,
Dopravní podnik města Brna a.s.
Prezentace pro OS tramvají
Transkript prezentace:

Plynofikace vozového parku Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014 Plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary Ing. Pavel Bohánek Místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Základní údaje o společnosti Obchodní jméno: Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. Sídlo: Sportovní 656/1, Karlovy Vary, PSČ 36009 IČ: 48 36 42 82 DIČ: CZ 48 36 42 80 Datum Založení: 1.května 1993 Právní forma: akciová společnost Základní kap. k 31.12.13: 78.200.000,-Kč Zakladatel: Fond národního majetku Akcionář: Město Karlovy Vary 100% Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Předmět podnikání společnosti Silniční motorová doprava osobní - městská hromadná doprava v městě Karlovy Vary a do přilehlých obcí (Dalovice, Otovice, Březová, Jenišov, Hory) - příměstská linková doprava do Ostrova, Jáchymova, Božího Daru, Hroznětína, Merklína, Abertam, Perninku, Horní Blatné a Potůčků - dálková linková doprava do Plzně a Prahy (pátek, sobota, neděle) - nepravidelná linková doprava tuzemská a zahraniční Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Předmět podnikání společnosti provozování dopravního terminálu na dolním nádraží v Karlových Varech Provozování dráhy a drážní dopravy na lanových drahách „Imperiál“ a „Diana“ Provozování vyhlídkové věže Diana Provozování výletní restaurace Diana (v současné době v pronájmu) Provozování tržiště na Nábřeží Jana Palacha (pronájem prodejních stánků) Provozování parkovišť pro autobusy na KOME (Kouzelné městečko) a pro osobní vozidla (Palach, Varšavská, Tržnice, Galerie, Poštovní dvůr) Opravárenství – opravy autobusů + autorizovaný servis autobusů Iveco Prodej PHM Provoz mycí linky pro autobusy a nákladní vozidla Odtahová služba Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Rozhodovací procesy zavedení autobusů s pohonem na CNG Únor 2002 - zpracování Pilotního projektu plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary - nákup 17 ks nízkopodlažních autobusů na CNG v celkové hodnotě 145.180.000,- Kč (nákup 4 ks v roce 2002, 8 ks v roce 2003, 5 ks v roce 2004) - předložení žádosti o podporu (dotaci) ze SFŽP ČR ve výši 80%, tj. 116.144.000,-Kč, zbývajících 20% ve výši 29.036.000,-Kč z vlastních zdrojů města Karlovy Vary. Výstavbu čerpací stanice přislíbila vybudovat na vlastní náklady Západočeská plynárenská, a.s. Listopad 2003 – zastupitelstvo města neschválilo systém financování podílu města Karlovy Vary na realizaci „Pilotního projektu plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary“ v celkové částce 29.036.000,-Kč. Březen 2005 – přepracování Pilotního projektu plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary – nákup 16 ks nízkopodlažních autobusů na CNG v období 2007 – 2010 v rámci schválené obnovy vozového parku, zdrojem financování jsou odpisy společnosti a dotace ze státního rozpočtu na obnovu vozového parku včetně účasti města Karlovy Vary. Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Rozhodovací procesy zavedení autobusů s pohonem na CNG 4) Červen 2006 – zastupitelstvo města vzalo na vědomí pilotní projekt plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary a schválilo záměr plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary v duchu pilotního projektu. Červen 2006 – představenstvo vypisuje veřejnou obchodní soutěž na dodávku 16 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG na období 2007 – 2010, v prosinci 2006 podepsána smlouva s firmou Iveco Czech Republic, a.s. Březen 2007 – dokončení rekonstrukce dílenských prostor pro autobusy na alternativní paliva v celkové hodnotě 4.296.312,-Kč bez DPH, DPKV požádal o 75% podporu tohoto projektu prostřednictvím Evropské unie z Operačního programu Infrastruktura – stále v řešení, kolaudace objektu říjen 2007 Duben 2007 – dokončení výstavby čerpací stanice na CNG v areálu DPKV na náklady Západočeské plynárenské, a.s. (dnes RWE Energo s.r.o.) Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Rozhodovací procesy zavedení autobusů s pohonem na CNG Duben 2007 – uvedení do provozu prvních 4ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG. Červen 2008 – uvedení do provozu dalších 4ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 8 ks autobusů na CNG) Květen 2009 – uvedení do provozu dalších 4 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 12 ks autobusů na CNG) Květen 2010 – plánovaná dodávka 4 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG byla z finančních důvodů přesunuta do roku 2011 Červenec 2010 – uvedení do provozu vyhlídkového vláčku s pohonem na CNG Duben 2011 – uvedení do provozu dalších 4 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 16 ks autobusů na CNG) – splnění „Pilotního projektu plynofikace vozového parku MHD Karlovy Vary“ s ročním zpožděním Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Rozhodovací procesy zavedení autobusů s pohonem na CNG Září 2011 – Představenstvo DPKV schvaluje záměr pokračovat v obnově vozového parku MHD formou nákupu nových nízkopodlažních autobusů s pohonem CNG Září 2012 – uvedení do provozu dalších 2 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 18 ks autobusů na CNG) Květen 2013 – uvedení do provozu dalších 2 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 20 ks autobusů na CNG) Květen 2014 – uvedení do provozu dalších 2 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 22 ks autobusů na CNG) Srpen 2015 – plánovaná dodávka dalších 2 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 24 ks autobusů na CNG) Květen 2016 – plánovaná dodávka dalších 2 ks nízkopodlažních autobusů s pohonem na CNG (celkem 26 ks autobusů na CNG) Rok 2017 - ??? Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Autobusy s normou EURO 5 ( CNG ) Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Plnící stanice CNG Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Vývoj průměrné ceny CNG v Kč/kg Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Porovnání nákladů CNG versus nafta Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Autobusy s pohonem na CNG Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014

Místopředseda představenstva pověřený řízením polečnosti Ing. Pavel Bohánek Místopředseda představenstva pověřený řízením polečnosti Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. www.dpkv.cz bohanek@dpkv.cz Konference ČPS – Czechbus Praha – 19.11.2014