Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor výukového materiálu: Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Září 2011 Číslo.
Advertisements

Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Strukturované učení PROJEKT EU
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Systém kurikulárních dokumentů
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Klíčová aktivita: 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Taneční a pohybová výchova
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 01 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Kmity.
Vzdělávání žáků s mentálním postižením
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 02 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Podstata.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Průřezová témata klíčových kompetencí
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Školní vzdělávací program výuka informatiky
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
WORD Stínování, barva písma Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
VY_32_INOVACE_110_Fyzika_elektrické_ energie Mgr. Václav Černý ZŠ Speciální, Šafaříkova 991, Litvínov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
“Those who know, do. Those that understand, teach.”
Informační a komunikační technologie
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_11
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_12
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Vítejte milí žáci/studenti!
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Školní vzdělávací program
Srovnej botičky do botníku
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit všem žákům pracovat s moderními technologiemi Vést je k účelnému využívání moderní techniky - při vzdělávání, ke komunikaci, v běžném životě

Charakteristika vyučovacího předmětu Počítače Ročník Multikult. výchova Lidské vztahy Etnický původ Environ. výchova Vztah člověka k prostř. Zařazení průřezových témat Název vyučovacího předmětu Obsahové vymezení předmětu Organizace předmětu

Časová dotace Ročník Hodinová dotace Vyučovací předmět Počítače má na 1. stupni časovou dotaci 2 hodiny, na 2. stupni 9 hodin, z toho 5 hodin z disponibilní časové dotace.

Speciální pomůcky Big Track Kryt s otvory na klávesnici

Výchovně vzdělávací strategie Učitel: Používáme speciální pomůcky pro žáky s kombinovaným postižením, které usnadní práci s PC Pravidelně zařazujeme při vyučování práci s výukovými a vzdělávacími programy Zadáváme úkoly s využitím elektronické komunikace - , mobil

Klíčové kompetence Žák: Zvládá základní obsluhu počítače a dalších přídavných zařízení - kompetence pracovní Pracuje s jednoduchými výukovými a vzdělávacími programy - kompetence k učení Využívá PC a mobilní telefon ke kontaktu s rodinou a přáteli - kompetence komunikativní Prostřednictvím mobilu si přivolá pomoc - kompetence k řešení problémů

Výchovně vzdělávací strategie Žák: Zvládá základní obsluhu počítače a dalších přídavných zařízení - kompetence pracovní Pracuje s jednoduchými výukovými a vzdělávacími programy - kompetence k učení Využívá PC a mobilní telefon ke kontaktu s rodinou a přáteli - kompetence komunikativní Prostřednictvím mobilu si přivolá pomoc - kompetence k řešení problémů Učitelé: Používáme speciální pomůcky pro žáky s kombinovaným postižením, usnadňující práci s PC Pravidelně zařazujeme při vyučování práci s výukovými a vzdělávacími programy Zadáváme úkoly s využitím elektronické komunikace - , mobil

Výstupy Zvládat základní obsluhu počítače - zapnutí, vypnutí, práci s myší Žák by měl: Pojmenovat a ukázat části počítače a jeho příslušenství Přiměřeně svým možnostem uchopit myš a pomocí myši pohybovat kurzorem různými směry Používat levé tlačítko myši, zvládnout klik a dvojklik na tlačítku myši Ovládat jednoduchou práci s myší Podle potřeby využívat speciální pomůcky - např. myš a klávesnici

Počítače - 7. ročník Školní výstup Žák by měl: Přihlásit se s dopomocí na školní internet - opsat a zapamatovat si svoje heslo Vyhledávat zadané úkoly na internetu s pomocí učitele Používat tlačítko zpět při návratu na předchozí stránku Orientovat se na displeji mobilního telefonu Učivo Program Internet Explorer Přihlášení Vyhledávání informací Tlačítko zpět Elektronická komunikace Mobilní telefon

Využití PC při výuce žáků s kombinovaným postižením Globální čtení

Komunikace