Tereza Látalová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj populární hudby v letech
Johnny Cash.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Název Dělení moderní hudby
The Rolling Stones.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
Otázky jsou vybrány z DUM č
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
VY_ 32_INOVACE_HV.36 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluElvis Presley.
The Rolling Stones.
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Klára Motlíčková, KVARTA
Rolling Stones Rocková legenda.
John Legend *1978 *Springfield *Ohio *zpěvák *textař *spisovatel
Americká hudba Petra Kloudová.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Populární hudba ve světě v letech
Weissová, Krejcarová C2A
Rock and roll.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Rap Tereza Janderková.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Rock´n´roll Jak to všechno začalo.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
© Roman Martiš.
Disco Barbora Králová.
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
ARGENTINA Martin Saňka.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
Blahová Pavlína, Kvarta
Mikuláš Francán.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Česká country.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_12_ROCK_AND_ROLL Dějiny hudby 8. ročník 29. ledna 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rock and rollu. Součástí jsou.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
zpíváme a hrajeme R&R FOLK C&W. R&B. R&R. FOLK. COUNTRY AND WESTERN RHYTHM AND BLUES ROCK AND ROLL FOLK zpíváme FOLK zpíváme a hrajeme R&R FOLK.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Elvis Presley AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Michal Brabec.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_20
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Tereza Látalová

Rock and Roll Zkratka R´n´R Rock and Roll pochází z anglického houpání a válcování. Jedná se o odvětví hudebního stylu Blues, kdy začal vznikat v 50. letech v USA. Stal se základem pro rock.

Historie Žánr Rock and Roll má kořeny v Americe. Tento žánr byl určen pro černošské obyvatelstvo. Prvním významným představitelem se stal Bill Haley, který přezpíval první černošskou nahrávku Rock Around The Clock a v roce 1955 se stala světovým hitem. Další významnou písničkou byla Maybellene od kytaristy Chucka Berryho, která přispěla, i přes diskriminační zákony, ke zmizení rasismu. Maybellene: https://www.youtube.com/watch?v=LvKDr8AgvK8

Chuck Berry Byl to černoch, který byl oblíbený i u bělochů, což bylo kvůli tehdejšímu rasismu neobvyklé. V roce 1957 vydal svůj další hit Sweet Little Sixteen, který měl velký úspěch u posluchačů rádií. Začali ho zvát do televizních programů.

Elvis Presley Známý jako Král Rock´n´Rollu. Je to americký zpěvák a herec. Během své kariéry překonal značnou řadu rekordů v prodeji desek nebo v návštěvnosti koncertů. Přes 100 jeho singlů bylo v TOP 40 v USA. I přes jeho úspěchy zažil 8-letou pauzu, která byla způsobena hlavně kvůli popularitě Beatles. Pak ale dostal svůj vlastní program v televizi 68 Comeback Special a začal znovu vystupovat.

Elvis Presley Mezi jeho nejúspěšnější hity se řadí například Can´t help falling in love, Love me tender nebo Jailhouse Rock. Jailhouse Rock: https://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk

Elvis Presley Jeho sídlo Graceland bylo po jeho smrti přestavěno na muzeum a stalo se druhým nejnavštěvovanějším místem v USA hned po Bílém domě.

Současnost V současnosti není známá čistě Rock and Rollová skupina. Existují většinou jen imitátoři.

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley http://www.ceskatelevize.cz/specialy/bigbit/clanky/11-nastup-rock-n-rollu-jeho-nejvetsi-hvezdy-a-kulturne-sociologicka-role/ http://www.graceland.com/photos/ http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Letem-kytarovym-svetem-Rock-and-roll~15~listopad~2011/

Děkuji za pozornost