1. rada Aby brambory neklíčily, je potřeba vložit do pytle s bramborami jablko. Ne, správně je: Kupte očištěné brambory nebo hranolky, dejte je do mrazničky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Špatný den ? Klikni si, dej nohy na stolec, a jaký byl. Den blbec.
Advertisements

Rady pro ženy.
Anotace Dum slouží jako pomocný materiál při řešení problémů předložených žákům v souvislosti s učivem „ hospodaření s potravinami“.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
10.1 Vztahy o několik více, o několik méně
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
úloha k algoritmizaci - příklad
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Luboš Fábera T4.A Množiny. Průnik dvou množin Průnik množin A, B je množina všech takových prvků základní množiny, které patří do množiny A i do množiny.
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Já jsem kuchař a příjmu kuchaře a číšníki přijďte hned.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 94
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Malá srandička pro “3. věk” …, *** když se blížime k šedesátce anebo jsme se přes ni již přehoupli!
Spojky.
Dopis od Boha.
Seznam.cz – závazek úspěchu? … najdu tam, co neznám ! Tomáš Búřil,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Rostlina BRAMBORA!.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Ostatní tepelné úpravy
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Ryby Složení rybího masa
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová s paprikou 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová polévka s paprikou 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Zeleninový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
STŘEDA Polévka Hovězí s těstovinami 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Má vysněná škola. Kdy by měla škola začínat ? A kdy končit ? ● Začínat by měla v 10:00 ● Končit by měla ve 12:00 ●
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Rady pro ženy.
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
Předběžná příprava surovin
Složitá obsluha fondue
Rady pro ženy.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Když já se ráno probudím, tak jsem skoro k ničemu
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Něco, co mohou napsat jen děti
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Když se blížime k šedesátce jsme se přes ni již přehoupli!
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Rady pro ženy.
Transkript prezentace:

1. rada Aby brambory neklíčily, je potřeba vložit do pytle s bramborami jablko. Ne, správně je: Kupte očištěné brambory nebo hranolky, dejte je do mrazničky a mějte je tam i celý rok.

2. rada Než vlijete těsto do formy, vymažte ji tukem a vysypte moukou nebo strouhankou. Ne, správně je: V obchodě za rohem prodávají hotové zákusky. Není to daleko a je to bez práce.

3. rada Když se vám podaří přesolit polévku, hoďte do ní, ještě během vaření kousek brambory. Ne, správně je: Vaše rodina má být ráda, že jste vůbec něco uvařila a je jedno, jestli je to k jídlu.

4. rada Bolí vás hlava? Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu a potřete si jim čelo. Bolest ustoupí. Ne, správně je: Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu, hoďte jej do sklenice s tequilou a vypijte. Hlava vás bude bolet dál, ale budete příliš opilá na to, aby vám to vadilo.

5. rada Aby vám láhev vína při otevírání neklouzala, zabalte ji do utěrky. Ne, správně je: Oblečte si něco sexy a zaklepejte na dveře souseda.

6. rada Zůstalo vám víno? Zmrazte jej do kostek ledu a použijte na ochucení masa a omáček. Ne, správně je: Cože, zbytky vína? Něco takového neznám!