 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Bezpečnostní kultura a moderní přístup k bezpečnosti v letecké dopravě
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Analýza a popis pracovního místa
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Hodnocení pracovního výkonu
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Didaktické prostředky
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Firemní kultura - změna motivační strategie
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
AUTOMANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA PRINCIPU BENCHMARKINGU
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
TÉMA: VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
marketingové poradenství
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Hodnocení pracovníků.
Moderní personalistika DS 2009/
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Vzdělávání zaměstnanců
Plánování a controlling 1
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Téma 13: Finanční plánování
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Vítáme Vás.
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Didaktické prostředky
České Budějovice, červen 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vítáme Vás.
Vítáme Vás.
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Transkript prezentace:

 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy při ATP 3.Příklady realizací, diskuze 4.Skupinová diskuze k příkladu ATP

 CONEO PROFIL SPOLEČNOSTI CONEO „SYSTÉM PODLOŽENÝ PRAXÍ“  stálý lektorský tým  znalost prostředí klienta  manažerská praxe  pochopení problematiky ATP  dlouhodobé programy + spolupráce s vedením  přidaná hodnota pro manažery vzdělávání  certifikace ISO 9001:2001 (BVQI)  kvalita klientských procesů

 CONEO MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE licence Belbin Expert Team Roles Systém mezinárodně uznávaná certifikace lektorů CIPD London Licence Ashridge Management College pro Global Management program licence IGEOS  (USA) - simulátor zvyšování efektivity týmové práce spolupráce s Performance Consultants (UK) - výkonové koučování spolupráce s CELEMI (Švédsko) - simulace vedení firmy

 CONEO SYSTEMATICKÝ PŘÍSTUP K TRÉNINKU 1. Analýza tréninkových potřeb 1. Analýza tréninkových potřeb Skutečný výkon 2. Plán a návrh tréninku 2. Plán a návrh tréninku 5. Vyhodnocení výkonu 5. Vyhodnocení výkonu 3. Realizace tréninku 3. Realizace tréninku 4. Akční plán - transfer do praxe 4. Akční plán - transfer do praxe Požadovaný výkon Prostor pro trénink

 CONEO ANALÝZA TRÉNINKOVÝCH POTŘEB  vzdělávání jako „model deficitu“ ?  příprava lidí na přebírání vyšší úrovně odpovědnosti a pravomocí ?  Analýza organizace  Analýza pracovního místa  Analýza úkolu  Analýza výkonu jednotlivce

 CONEO ATP A STRUKTURA CÍLŮ S M A R T S M A R T FORMA V ÝSLEDKY K OMPETENCE A KTIVITY OBLAST CÍLŮ

 CONEO ČASTÉ CHYBY V ATP „Za trénink se ještě velmi často považuje pouze vlastní kurz a z tohoto důvodu je také za práci trenéra či metodika považována pouze příprava a vedení kurzů. Analýza tréninkových potřeb proto může být v organizaci vnímána spíše jako periferní činnost prováděná ve volném čase než jako podstatná část efektivního tréninku.“

 CONEO ATP NA ÚROVNI ORGANIZACE (ODDĚLENÍ) OBLASTI METODY dlouhodobé cíle a plánované změny metody plánování a zadávání cílů metody řízení procesů práce se zdroji (hmotné, nehmotné) vedení lidí (styly vedení, metody motivace) kontrolní procesy hodnoticí procesy (appraisal systém, finanční motivace) interview s více vedoucími pracovníky studium materiálů pozorování (konference, porady) benchmarking

 CONEO ATP PRACOVNÍHO MÍSTA OBLASTI METODY skupina informací: - co pracovník dělá - co si pracovník myslí, že právě dělá - o čem pracovník tvrdí, že je hotovo - co si ostatní myslí, že by měl dělat - co chce vedení, aby dělal pozorování při práci interview s pracovníkem interview s kolegy z jiných oddělení studium materiálů o pracovním místě dotazníky (anonymita - ?) práce podřízených, interview k systému práce benchmarking Mystery Shoping, Consulting, Calling

 CONEO ATP ÚKOLU příklad: výroba - operátoři, mechanici OBLASTI METODY popis výkonu (indikátory) specifikace podmínek výkonu, kritické faktory normy (specifikují přesnost,rychlost, úplnost) rozpis (kroky) úkolu reakce na podnět prostředí pozorování, měření nahrávání, vizualizace srovnávání studium záznamů, standardů neformální rozhovor

 CONEOFREKVENCE? OBTÍŽNOST UČENÍ? VÝZNAM ÚKOLU? ÚKOLU? ROZHODNUTÍ O POTŘEBĚ TRÉNINKU ZÁVĚR: NE ANO NE ANO NE ANO NE OPAKUJTE TRÉNINK TRÉNUJTE TRÉNUJTE NETRÉNUJTE

 CONEO ATP JEDNOTLIVCE Development centra Kompetenční modely Příprava na míru ve vztahu k cílům (efektivita!)

 CONEO ČASTÉ CHYBY V ATP chyby při rozlišení mezi přáními a potřebami pracovníků nekritické přijímání toho, co manažeři prohlašují za potřeby chyby v určování závislosti mezi potřebami a cíli organizace předpoklad, že všechny oblasti lze řešit tréninkem chyby při rozpoznání priorit tréninkových opatření tendence hodnotit spíše minulé než budoucí potřeby neschopnost prosadit systémová opatření vyplývající z analýzy

 CONEO ATP A ŘÍZENÍ VZTAHŮ PERSONALISTA DODAVATELMANAŽER PRACOVNÍCI ?