POV 2009 Návrh předjednaný v orgánech kraje. Východiska Předložený návrh byl projednán v Komisi pro rozvoj venkova a zemědělství Olomouckého kraje dne.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Současný systém podpory
Spolupráce s mikroregiony
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Program obnovy venkova Olomouckého kraje 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 21. června 2012, Plumlov Josef Londa Karel Hošek.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Bike Brno – Bike konference 2012 Plzeňský kraj 4. –
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Aktivity regionálního rozvoje Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Olomouc.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
POV 2010 Informace o podaných žádostech. Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: Schválená alokace.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Individuální projekt OP VVV
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
OP Meziregionální spolupráce
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Změny v soutěži Vesnice roku
Česká republika územní členění.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

POV 2009 Návrh předjednaný v orgánech kraje

Východiska Předložený návrh byl projednán v Komisi pro rozvoj venkova a zemědělství Olomouckého kraje dne Aktivity podporované Programem obnovy venkova Olomouckého kraje (dále jen POV) a Programem rozvoje venkova ČR (dále jen PRV) se mohou překrývat: –PRV nedokáže uspokojit potřeby obcí dostatečným způsobem –Nedochází k časovému překrytí PRV a POV

Podmínky Žadatelem obce do obyvatel, mikroregiony a místní akční skupiny (dále jen MAS) Spolufinancování nadále nejméně 40% Obec, mikroregion či MAS může podat pouze jednu žádost Návrh celkové alokace 60,- mil. Kč do POV 2009 vychází z „Koncepce zemědělské politiky a rozvoje venkova pro léta 2006 – 2012“, která byla schválena Zastupitelstvem Olomouckého kraje UZ/7/47/2005 dne

NAVRHOVANÉ OBLASTI PODPORY

Oblast podpory 1 Podpora projektů zaměřených na výstavbu, rekonstrukci a opravy obecního majetku - obecních úřadů, komunikací, škol, sakrálních staveb, prostranství, veřejného osvětlení 70 % prostředků Výše příspěvku: Minimální částka: ,- Kč Maximální částka: ,- Kč Procentní sazba: maximálně do 60 % celkových způsobilých výdajů projektu

Oblast podpory 2 Podpora volnočasových aktivit a vzájemného setkávání, které mají přispět k budování, rozvoji a většímu stmelení venkovských komunit, vyměňování zkušeností a budování místních partnerství 20 % prostředků Výše příspěvku: Minimální částka: ,- Kč Maximální částka: ,- Kč Procentní sazba: maximálně do 60 % celkových způsobilých výdajů projektu

Oblast podpory 3 Podpora zpracování územně plánovací dokumentace 10 % prostředků Výše příspěvku: Minimální částka: ,- Kč Maximální částka: ,- Kč Procentní sazba: maximálně do 60 % celkových způsobilých výdajů projektu

POV 2009 KRITÉRIA

Základní kritéria Velikost žadatele (do obyvatel) –Bodování po stovce obyvatel Rozloha podporovaného území, katastru (od 300 ha) Soulad s rozvojovou strategií, kvalita zpracování vlastního programu rozvoje obce Počet místních částí obce Žadatel neobdržel podporu z POV (2 roky, 3 roky)

Pomocná kritéria Využitelná alternativní kritéria s nižším bodovým ohodnocením Obec provozuje školu či školku –Provozování těchto zařízení vytváří vyšší tlak na obecní finance, ale současně napomáhá uchovávat sepětí s obcí, venkovskou identitu, udržovat zaměstnanost a pozdvihovat intelektuální úroveň vesnice Podpora obcí ležících ve znevýhodněných územích –Ve vyšší nadmořské výšce se nachází periferijní území kraje s nepříznivými sociálně – ekonomickými charakteristikami obyvatelstva a osídlení. Rozvoj periferijních území podél hranic krajů a vymezených regionů podle PRÚOOK a MMR ČR Obec sousedící s vojenským výcvikovým prostorem –Zvýhodnění takovéto obce především při řešení zanedbané nebo chybějící obecní infrastruktury a pozvednutí cestovního ruchu

Harmonogram Projednání návrhu v ROK – listopad 2008 Schválení návrhu v ZOK – prosinec 2008 Prezentace POV 2009 – listopad, prosinec 2008 Vyhlášení POV 2009 – leden 2009 Sběr žádostí – leden, únor 2009 Hodnocení žádostí – únor 2009 Projednání příspěvků v ROK – březen 2009 Schválení příspěvků v ZOK – duben 2009 Realizace projektů – duben, prosinec 2009 Sběr Závěrečných zpráv – květen leden 2010

POV 2009 POV v ostatních krajích

Srovnání krajů název kraje poč. obcí celkem poč. obcí do 2000 obyvatel současná alokace finančních prostředků do POV (tis. Kč) max. výše podpory (tis. Kč) počet podaných žádostí celkem počet podpořených žádostí celkem spolupráce s ORP při administraci POV (ano/ne) Jihočeský , ano Jihomoravský , 200, ne Karlovarský není stanovena13292ne Královehradecký ano Liberecký ne Moravskoslezský ne Olomoucký ano Pardubický ne Plzeňský ne Středočeský ano Ústecký ne Vysočina ano Zlínský tis./obec do 500 obyv. 1 mil./obec do 2000 obyv ne

Pořadí krajů podle výše příspěvku na jednoho žadatele (obec do 2000 obyvatel) 1.Zlínský ………………………..… 210 (tis. Kč na jednu obec) 2.Karlovarský ………………….… Plzeňský …..………………… Olomoucký …………………… Pardubický …………………… Moravskoslezský …………… Jihočeský ……………………… Liberecký …………………….… Královéhradecký …………….… Jihomoravský ………………… Středočeský ………………….… Vysočina ………………………… Ústecký ………………………….. 100

Grafické znázornění

Krajský úřad Olomouckého kraje odbor strategického rozvoje oddělení regionálního rozvoje Josef Londa Jeremenkova 40a Olomouc

Děkuji za pozornost