Analýza financování dobrovolnických aktivit v ochraně přírody a životního prostředí Ota Kubinec, Analytické centrum s.r.o. Evropský dům, 19.Ledna 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě za období 2005 až 2012 VÝROBA za uvedené období celkem: ks vozidel PRODEJE za uvedené období celkem:
Odborná terminologie knihovnictví a informační vědy očima uživatelů databáze TDKIV Předběžné výsledky projektu Helena Kučerová VOŠIS Praha 1.
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Návrh rozpočtu na rok Vypracovala: Ing.Magda Budínová.
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Kdo chce být milionářem ?
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
REGIONÁLNÍ AQUAPARK JESENÍKREGIONÁLNÍ AQUAPARK JESENÍK Město Jeseník | Oddělení investic a rozvoje | František ChovanecMěsto Jeseník | Oddělení investic.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
Pojistné systémy 5. hodina. Pojištění pro případ smrti - trvalé Předpokládejme, že se osoba pojistí pro případ smrti kdykoli – není sjednán maximální.
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Hodnocení možností penzijních fondů v rámci penzijní reformy Autor práce: Ing. Petr Kupčík Vedoucí práce: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D. Oponent práce: Ing.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Souvislý příklad na mzdy
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
COMENIUS „Ecology and economy“. Organizace projektu Garanti: Mgr. Kroutil, Mgr. Kokešová, Mgr. Peroutková, Mgr. Rauch, Mgr. Vojtěch Podpora:
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
28.1 Porovnávání čísel v oboru do 1000
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
Definice dobrovolnictví
Moderní cyklistická doprava
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
1 Účast veřejnosti na rozhodování ve veřejné správě – základní pojmy Jitka Bělohradová.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Spolupráce, vzájemná očekávání, ovlivňování legislativního prostředí
Transkript prezentace:

Analýza financování dobrovolnických aktivit v ochraně přírody a životního prostředí Ota Kubinec, Analytické centrum s.r.o. Evropský dům, 19.Ledna 2012

Cíle analýzy Analyzovat vybrané projekty podle typu práce Ocenit dobrovolnou práci příslušnými kategoriemi ISPV ČR Porovnat cenu odvedené práce s podporou z veřejných, nadačních a soukromých zdrojů Shrnout doporučení, jak dobrovolnictví v oblasti ochrany přírody rozvíjet

Metodika Pět programů dvou nevládních organizací Rozdělení podle charakteru projektů Práce pro přírodu Monitoring Osvěta Vzdělávání Určení náročnosti příprav a realizace Porovnání „cena – výkon“

ISPV ČR a hodinové ohodnocení Dělník pro pěstění a ošetřování lesa: 79,20 Kč Vychovatelé: 115,60 Kč Asistent vychovatele: 92,20 Kč Strážce přírody: 92 Kč Brigáda na informačním stánku: 80 Kč

Práce pro přírodu hodin terénních prací hodin příprav dobrovolníků Ohodnocení přípravy + účasti = Kč

Monitoring odpracovaných hodin 120 hodin příprav 130 dobrovolníků Ohodnocení přípravy + účasti = Kč

Osvěta odpracovaných hodin 504 hodin příprav 212 dobrovolníků Ohodnocení přípravy + účasti = Kč

Vzdělávání hodin účastníků oddílových schůzek hodin příprav Ohodnocení vedoucích: Kč Úspora rodičů: Kč

Souhrn Počet hodin práce Počet hodin přípravy Odměna vedoucím Odměna příprav dobrovolníci Ocenění práce dobrovolníků Celkem Příroda Kč Kč Kč Kč Monitoring Kč Kč Kč Osvěta Kč Kč Kč Kč Vzdělávání Kč Kč Kč

Podpora práce pro přírodu Stát: Kč Nadace: Kč Vlastní zdroje: Kč Vrácená investice stát: 5 x Vrácená investice celkem: 4 x

Podpora práce monitoringu Stát: Kč Nadace: Kč Vrácená investice stát: 4 x Vrácená investice celkem: 2 x

Podpora osvěty Stát: Kč Nadace: Kč Vlastní zdroje: Kč Vrácená investice stát: 7 x Vrácená investice celkem: 5,5 x

Podpora vzdělávání Stát: Kč Vlastní zdroje: Kč Vrácená investice stát: 9 x Vrácená investice celkem: 8,5 x

Souhrn CelkemVeřejné zdrojeNadační zdrojeSoukromé zdroje Příroda Kč Kč Kč Kč Monitoring Kč Kč Kč Osvěta Kč Kč9 350 Kč1 867 Kč Vzdělávání Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč

Rozdělení příjmů na mzdy

Rozdělení příjmů na společné náklady

Rozložení příjmů na aktivity

Podpora veřejných rozpočtů versus oceněná hodnota dobrovolnické práce

Doporučení Sbírat data k ohodnocení dobrovolnické práce Nabídnout cestu ze závislosti Sjednotit roztříštěné zdroje na dobrovolníky Hledat zdroje na podporu projektů Potvrzení o vykonané dobrovolnické práci Dobrovolnický zákon a jeho aplikace

Děkuji za pozornost Ota Kubinec,