Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Principy sociálního podnikání
Význam informací v podnikání
„Dobré, kvalitní a prověřené náhradní plnění “ Mohou pracovat osoby se zdravotním postižením? Lenka Kohoutová Hradec Králové
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
výstup projektu Rozvoj sociální firmy
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
HOMEWORKING V Praze Práce z domova Přednášející: Jana Malá předsedkyně představenstva Moravská ústředna Brno, d.u.v.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Sociální podnik / sociální firma (SF) původně britský model zaměstnávání znevýhodněných osob / inspirace italskými sociálnímu družstvy a německými tzv.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A3 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníZáří 2012.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Marketingové prostředí
KLÍČE nebo ZAKÁZKY Přednáší: Ing. Jiří Dušek Skalský dvůr
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
Mezinárodní konference „Zpětný odběr 2015“ Letošní, již pátá mezinárodní konference, se bude zabývat těmito tématy:  hodnocením současného stavu zpětného.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_89 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1 Péče o zaměstnance P éče o zaměstnance : Moderní trendy – Corporate Social Responsibility – CSR, společensky odpovědného podnikání Firemní.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
Workshop – zaměstnávání vězňů Brno. Proč zaměstnávat – celospolečenský úhel pohledu Zaměstnávání vězňů pomáhá jejich návratu do společnosti,
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti Oblast rovných příležitostí žen a mužů PhDr. Ivana Štrossová Havlíčkův Brod, 23. dubna.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Společensky odpovědného podnikání
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Mzda X Plat.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní rady NFOZP, poslankyně PSP ČR

Je dobré zaměstnávat OZP? Kdokoliv nezaměstnaný stojí nás všechny mnoho finančních prostředků (sociální příspěvky, příspěvky v nezaměstnanosti, zvýšené náklady ve zdravotnictví ) Čím delší je pracovní prodleva, tím hůře Stát má zájem o co nejvyšší zaměstnanost Stát sám nezaměstná – vytváří prostředí pro zaměstnávání ( motivuje finančně )

Proč zaměstnáváme OZP? Chceme pomoci řešit nějaký problém ? Jde o podnikatelský záměr? Pro koho? Každý z nás to dělá z jiných pohnutek Každý z nás má svobodné právo rozhodnout se jak a s kým bude podnikat Každý z nás má postupovat v mantinelech platné legislativy Každý z nás má dbát na dodržování společenských zvyklostí.

Jak zaměstnávat fair play? Podle platného právního řádu Pravidla platí pro každého Těm kdo potřebují zvýšenou péči pomáháme ( zde podporu poskytuje i stát, podporované zaměstnávání ) Přidělovat skutečnou práci Zásady společenského chování Možnosti odbornostního a kariérního růstu

Jak být konkurenceschopný? Dobrý projekt Marketing Sjednotit své názory a sílu Nechtít pouze výhody Postavit se proti podvodům Vzdělávání Dělba práce mezi ostatní podobné firmy

Má stát hradit podnikání nebo ne? Zaměstnávání OZP je podnikání Stát hradí dorovnání určitých podmínek ( výkonnostní rozdíl ) Stát má pomoci např. se zakázkami

Co musíme změnit? Myšlení o tom, že: zaměstnávání OZP je podnikání vymezit se proti podvodníkům jít jednotnou cestou propagace práce lidí s handicapem

Je aktivní propagace práce s OZP stigmatizující? Na zaměstnávání se musíme dívat jako na byznys Pracuje ten, kdo může, kdo ne, zkouší to v pracovně terapeutických dílnách Propagace, práce je nutná vzhledem k celkovému pohledu na ní – může být a je konkurenceschopná, kvalitní a má vysoce morální podtext, lidé mají vědět, že podporou nákupu výrobků podporují např. postižené zaměstnance

Postupujme jednotně, s jediným cílem, podnikat a při tom pomáhat lidem s handicapem ! Děkuji za pozornost