OKRUH 3 Jana Vančurová VUSTE ENVIS, spol. s r.o. MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života -- kraj Vysočina, EQUAL/2/29 Tento.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného.
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Finanční možností svépomocných skupin
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Aktuální situace na trhu práce v Kraji Vysočina
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Dobrovolnické programy
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

OKRUH 3 Jana Vančurová VUSTE ENVIS, spol. s r.o. MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života -- kraj Vysočina, EQUAL/2/29 Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Aktivity - Vytvoření a ověření nových pracovních podmínek, postupů a nástrojů pro střední a malé podniky:. vytipování vhodných podniků. vytipování skupiny znevýhodněných osob. vytipování konkrétních osob ze stanovené cílové skupiny. určení vhodné flexibilní metody práce. Pilotní realizace - Genderová specifická osvěta na zaměstnavatele:. působení na zaměstnavatele v oblasti slaďování rodinného a profesního života OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Výstup - Ověření využívání flexibilních metod práce a přizpůsobování služeb zaměstnancům v konkrétních podnicích OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Typy zaměstnavatelů, se kterými jsme se setkali menší a rodinní, kteří využívají všech způsobů, jak udržet spolehlivé zaměstnance, které potřebují se zahraniční účastí s mnoha zaměstnanci, kterým vnitřní organizace neumožňuje flexibilitu ostatní, kteří chtějí nedostatek pracovníků řešit, ale nemají zkušenosti s flexibilitou, proto tohoto způsobu nevyužívají se směnným provozem (příp. sezónní práce), kteří nemají podmínky nebo zájem podporovat osobní život zaměstnanců Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky OKRUH 3 MOPPS

Typy uchazečů o zaměstnání, se kterými jsme se setkali osoby, které se dozvěděly o projektu a zajímaly se o možnost získat zaměstnání osoby, které s námi jednaly proto, že jim to bylo nařízeno úřadem práce Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky OKRUH 3 MOPPS

Pilotní realizace Pilotní realizace probíhá jeden rok od března 2007 do dubna 2008 a monitoruje využívání flexibilních metod práce 4 zaměstnanců Prostřednictvím záznamových archů se v měsíčních intervalech sledují pozitivní i negativní zkušenosti a na závěr se vyhodnotí vliv těchto metod na slaďování profesního a rodinného života účastníků Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky OKRUH 3 MOPPS

OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tento záznamový arch vyplňuje vždy poslední pracovní den v měsíci pracovník VUSTE ENVIS, spol. s r.o. společně s účastníkem Pilotní realizace. Průběžný záznamový arch č.___ pro monitoring Pilotní realizace[1][1] pro potřeby Pilotní realizace Jméno Příjmení Dne Fiktivní jméno…………………….. (pro veřejnosti dostupné výsledky monitoringu) Všechny otázky, prosíme, zodpovězte v souvislosti s děním v posledním měsíci. [1][1] Pilotní realizace u zaměstnavatele = vytvoření a ověření nových pracovních podmínek, postupů a nástrojů, ověření využívání flexibilních metod práce a přizpůsobování služeb zaměstnancům.

OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Průběžný záznamový arch č.___ 1.Čas, který strávíte cestou do zaměstnání vnímáte: a)naprosto nevyhovujícíb) přijatelnýc) plně vyhovující 2.To, že se musíte dopravovat do zaměstnání je pro Vás: a)velkou zátěžíb)únosnéc) nečiní Vám to žádné potíže 3.Typ pracovní doby, kterou jste domluvili se zaměstnavatelem vnímáte jako: a)naprosto nevyhovujícíb) přijatelnýc) plně vyhovující 4.Pracovní zátěž pociťujete jako: a)Vyššíb) stejnouc) nižší 5.Zaměstnavatel s Vámi o případných úpravách pracovního režimu komunikuje: a)Víceb) stejněc) méně 6.Možnost věnovat se péči o rodinu a chod domácnosti se: a)Zhoršilab) je na stejné úrovnic) zlepšila 7.Situace v rodinných vztazích se: a)Zhoršilab) je na stejné úrovnic) zlepšila

Průběžný záznamový arch č.___ 8.Možnost věnovat se Vašim koníčkům, zájmům a volnočasovým aktivitám se: a)Zhoršilab) je na stejné úrovnic) zlepšila 9.Možnost věnovat se oblastem důležitým pro fungování rodiny a osobního života (např. volnočasové aktivity členů rodiny, otevírací doba obchodů, provozní doba služeb a úřadů, ordinační doba lékařů, pracovní doba zařízení pro děti/seniory/osoby s postižením, apod.) se: a)Zhoršilab) je na stejné úrovnic) zlepšila Uveďte, čemu konkrétně jste se nemohla věnovat: 10.Uveďte, pokud ve Vašem osobním životě nastala zásadní změna (např. změna v denním režimu - dítě začalo školní docházku, dědeček začal docházet do stacionáře, prázdniny, stěhování, nemoc v rodině, Vaše nemoc, narození nového člena rodiny, rozvod – uvažovaný či realizovaný, partnerské neshody, člen rodiny přišel o zaměstnání, apod.): 11.Pokud je něco, co jsme dosud nezaznamenali, a je to pro Vás překážkou pro slaďování pracovního a osobního života, uveďte: OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Postřehy z pilotáže a setkání se zaměstnavateli Zaměstnanci Zaměstnavatelé Zprostředkovatelé Státní a regionální instituce

Inovativnost Propojení cílových skupin Zaměstnavatelé Znevýhodněné osoby na trhu práce Zprostředkovatelé OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Systém optimalizace trhu práce Zaměstnavatelé Znevýhodněné osoby na trhu práce Zprostředkovatelé Místní samospráva Státní správa Školení a rekvalifikace Poradenství OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Poděkování Úřady práce Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou Zprostředkovatelé Společnost IMPULS Třebíč, Internetový portál aj. Zaměstnanci Podnikatelské subjekty / Zaměstnavatelé Partneři / Příjemce projektu Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky OKRUH 3 MOPPS

Motto po skončení projektu „The Aloha Action Plan: Get actively involved in social and environmental projects Plán aktivit: Aktivně se účastněme projektů s tématikou sociální a životního prostředí The Aloha Project: Making The World A Better Place“ Projekt: Dělejme co můžeme, aby svět byl lepším místem k životu“ Aloha International OKRUH 3 MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

VUSTE ENVIS, spol. s r.o. Velflíkova 10, Praha 6 Tel.: Fax: Děkuji, že jste přišli, a přeji vám i sobě, aby tenhle svět byl tím nejlepším místem pro život.