Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny 21.12.2012 Jaromír Zdražil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Ing. Lenka Štibrányiová
Kdo by nechtěl boty od Blahnika?
Dluhopis – popelka, které málokdo rozumí
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Zadlužení, inflace, demografie
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Finanční řízení podniku
1 Akciové trhy - nedávný vývoj a výhled pro rok 2008 Data k
Moderní žena investuje chytře Štěpán Mikolášek, ISČS 7. prosince 2010.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Základní druhy finančních investičních instrumentů
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Pravidelná servisní prohlídka Vašeho portfolia Martin Burda, Dámský Investiční Klub 23.listopadu 2011.
Cenné papíry kapitálového trhu.
pro integrovaný projekt
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Ekonomika 3.ročník denní studium 2. ročník nástavbové studium
Ekonomika investic.
Ekonomie, trh Uč. Str Ekonomie Ekonomie je věda, která zkoumá podstatu a fungování hospodářských vztahů.
Úplný název fondu je obsažen ve statutu
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
Optimalizace výnosů a rizik Jak správně diverzifikovat?
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Investiční riziko a jak se mu bránit. Tři pohledy na investici VÝNOS RIZIKOLIKVIDITA Každá investice v sobě zahrnuje všechna tři hlediska klient by si.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
Nemovitostní podílový fond České spořitelny Milan Vávra (investiční produkty) Miloslav Klášterecký (speciální fondy) 24. a 25. října 2006.
Kolektivní investování
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_94 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Finanční trh III. Kolektivní investování
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Finanční trhy Cenné papíry. Cenný papír - definice Cenný papír je listina, která ztělesňuje právní nárok jeho vlastníka na finanční plnění. V současné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_06 Název materiáluDluhopis.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
ČS nemovitostní fond - - investice na kterou si můžete sáhnout Dámský investiční klub
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
OPAKOVÁNÍ MAJETKOVÝCH CENNÝCH PAPÍRŮ ÚVĚROVÉ CENNÉ PAPÍRY OBLIGACE/DLUHOPISY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
Zákon o kolektivním investování 189/2004 Sb.. Základní ustanovení Kolektivní investování = podnikání, jehož předmětem je shromažďování peněžních prostředků.
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Kolektivní investování
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Jak se řídí podílový fond …
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil

2 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Firemní (korporátní) dluhopisy…  Firemní dluhopisy jsou vydávány (emitovány) firmami a prodávány investorům  Firmy emitují dluhopisy za účelem optimalizace a diverzifikace financování

3 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Kdo kupuje tyto dluhopisy?  Institucionální investoři (podílové fondy, pojišťovny, penzijní fondy…)  Vlády  Obchodníci s cennými papíry, banky  Drobní (individuální) investoři

4 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Typy firemních dluhopisů  Standardní  Call/putable  Konvertibilní  ILN – inflační dluhopisy

Není jen hudební stupnice…. 5 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Riziko Výnos

6 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Korporátní dluhopisy a ratingy  Tyto dluhopisy mají široké spektrum ratingů a jim odpovídajících výnosů  Rating odráží finanční zdraví emitenta  Stejně jako jsou rozdílné samotné firmy a jejich ratingové hodnocení, je rozdílná i pravděpodobnost jejich úpadku

Korporátní dluhopisy a ratingy 2  Jedna výrazná a pozitivní vlastnost firemních dluhopisů - v případě úpadku emitenta je držitel dluhopisu při likvidaci firmy upřednostněn před držitelem akcií. 7 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015

Rating a výnos  Firemní dluhopisy investičního stupně Kvalitní firmy v dobré finanční kondici Stabilní peněžní toky na úrovni firmy V průměru vyšší výnos než státní dluhopisy Výnosy nejlepších firem mohou mít nižší výnos jak státní Každé ratingové hodnocení představuje odpovídající výnos 8 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015

Rating a výnos 2  Firemní dluhopisy neinvestičního stupně (High yield, padlí andělé) Vyšší riziko úpadku firmy Odpovídající výnos Dlouhodobý průměr 6% nad státní dluhopisy Výkonnostně stíhají akcie 9 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015

10 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Dlouhodobé výnosy Průměrná dlouhodobá výkonnost Data z let *) Barclays Capital Government Index **) Barclays Capital Composite High Yield Index

Zlaté vejce „padlého anděla“ 11 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015

Kde najdeme tyto investiční příležitosti  ISČS Korporátní dluhopisový  ISČS High Yield 12 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015

13 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Konstrukce dluhopisového portfolia Jádro x Satelit: jádro obvykle státní dluhopisy podíl korporátních dluhopisů investičního stupně (asi třetina portfolia) přídavek high yield dluhopisů / dluhopisů rozvíjejících se zemí (až %)

14 ISČS - Barevný svět dluhopisů 12. ledna 2015 Právní upozornění - externí  Tento materiál slouží pouze pro poskytnutí doplňujících informací o podílových fondech obhospodařovaných ISČS, a.s.  Základní informací o podílových fondech obhospodařovaných ISČS, a.s. jsou úplný statut a zjednodušený statut. Statuty fondů jsou v souladu s právními předpisy České republiky schvalovány regulátorem – Českou národní bankou a jejich aktuální verze jsou k dispozici v sídle ISČS, a.s. nebo na internetových stránkách  Analýzy a závěry v tomto materiálu publikované jsou obecného charakteru a neberou v úvahu osobní potřeby jednotlivých investorů co se týče příjmů, finanční situace či sklonu k riziku. V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Pokud se v informačním materiálu hovoří o jakémkoli výnosu, je vždy třeba vycházet ze zásady, že minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích, že jakákoli investice v sobě zahrnuje riziko kolísání hodnoty a změny směnných kurzů a že návratnost původně investovaných prostředků ani výše případného zisku není v žádném případě zaručena.  ISČS podléhá dohledu České národní banky. ISČS nemá větší než 5% podíl na žádném emitentovi investičních nástrojů, které jsou v portfoliích jí obhospodařovaných podílových fondů ani na žádné jiné právnické osobě.