Informační a komunikační technologie Obecná část

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Advertisements

Brána firewall a její využití
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
David Nespěšný Laboratoř informačních technologií.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Operační systém MS Windows xp
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Antiviry.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Bezpečnost na internetu
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Softwarové zabezpečení serveru
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 3 Nadpisy Martin Adámek.
CO TO JE … Počítačový virus???.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Posílání velkého množství dat VY_32_INOVACE_20 Sada 12 Základní.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Jak na to : Počítačový Virus.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Malware - opakování.
Bezpečnost na internetu,
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Elektronická pošta Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_413_Počítačový červ AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Informační a komunikační technologie Zabezpečení sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník:
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
Hesla. Vlastnosti silného hesla  Délka  Minimálně 8 znaků  Ideálně 14 znaků  Různé typy znaků  Písmena malá i velká  Číslice  Symboly (i mezera)
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Kurz přežití na Internetu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Bezpečnost práce s počítačem
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Informační a komunikační technologie Obecná část

Úvod Počítač musí být pomocník a ne vaše trauma. Věnujte dostatečnou dobu na organizaci práce na počítači. Vynaložený čas se vám několikanásobně vrátí.

Základní organizace počítače Dané zásady jsou pouze doporučením, každému vyhovuje něco jiného. *rozdělení disku na 2 částiC:\programy D:\data *plocha není smetiště, na ploše mějte pouze důležité programy a adresáře (zejména jestliže počítač používá více osob) *nespoléhejte na svoji paměť, vytvořte si bohatý a přehledný adresářový systém

Příklad rozdělení adresářů sport zimni halavenku skoky_lyze beh_lyze letni stadion atletika fotbal venkuhalavoda Při označovaní adresářů raději nepoužívejte háčky, čárky ani mezery.

Základní zásady práce na počítači *na počítači dělejte pouze činnost, která souvisí s vaší prací *používejte pouze legální software *vytvářené soubory si pravidelně ukládejte a po ukončení práce zálohujte *pracujte efektivně, v rámci svých schopností hledejte rychlá a optimální řešení *jestliže se počítač chová nestandardně, okamžitě kontaktujte technika nebo správce sítě

Základní zásady práce s Internetem *mějte počítač chráněn antivirovým program, pravidelně ho aktualizujte *při hledání informací na Internetu otvírejte pouze důvěryhodné stránky, které souvisí s vaší pracovní činností *při stahování obrázků, dat a případně i programů buďte maximální obezřetní

Základní zásady práce s em * em lze velmi snadno zavirovat počítač *žádná ochrana proti spamu není ideální *podezřelé y okamžitě mažte, neotevírejte jejich přílohy

Základní zásady práce s em *nevěřte zázračným nabídkám, informacím, že jste vyhráli v loteriích nebo že dostanete něco zadarmo *nepřenášejte dál „zaručené“ zprávy *dvojnásob opatrní buďte při posílání přístupových kódů, hesel, citlivých dat a informací