Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Průběžný tutoriál 8. – 12. 11. 2004 Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Průběžný tutoriál 8. – 12. 11. 2004 Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci."— Transkript prezentace:

1 1 Průběžný tutoriál 8. – 12. 11. 2004 Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci

2 2 Program 1. Prezence 2. Tricitis 3. RSS 4. Hesla 5. Elektronický antikvariát v rámci diskusního fóra 6. Anketa 7. Zápisové listy

3 3 Tricitis Tricitis viewer poskytuje následující výhody: nezávislost na verzi operačního systému Windows, nepotřebnost doplňků (Java není již nutná), seznam témat v levé části obrazovky, vyhledávání, historie prohlížení, tisk, prohlížení PDF formy pomůcky.

4 4 Tricitis Aplikaci Tricitis viewer lze využít i k prohlížení učebních pomůcek pro předměty, které byly původně určeny k prohlížení v přehrávači eDoceo: 1. Vložte do mechaniky počítače CD s prohlížečem Tricitis viewer a ve správci souborů (program Total Commander, Průzkumník nebo Tento počítač) zobrazte obsah CD. 2. Na pevném disku počítače vytvořte nový adresář (např. tricitis) a zkopírujte do něj obsah CD kromě adresáře courses. 3. Do mechaniky vložte CD s učebními pomůckami pro předměty a prohlížečem eDoceo a na pevný disk do adresáře tricitis zkopírujte z CD adresář courses, který obsahuje učební pomůcky pro předměty. 4. Poklepáním na soubor tricitis.exe spustíte prohlížeč Tricitis viewer a zobrazíte si tak učební pomůcky, které byly původně vytvořeny pro prohlížení v přehrávači eDoceo.

5 5 RSS RSS (Really Simple Syndication, popř. RDF Site Summary) kanál nabízí rychlý přístup k vybranému obsahu internetových stránek, z nichž si uživatel přeje získávat aktualizované informace. Program na čtení (čtečka) RSS zpráv sám pravidelně zkoumá, co nového se objevilo v určité části zadaných internetových stránek a upozorňuje na to uživatele. Po nainstalování čtečky se na obrazovce objeví oznámení o nové informaci jen pár okamžiků po jejím zveřejnění. Vlastní zprávu si pak uživatel přečte buď přímo v okně prohlížeče programu nebo pomocí běžného internetového prohlížeče. K aktualitám se tedy dostane i bez pravidelného navštěvování internetových stránek či zvláštního vyhledávání. RSS kanály nahrazují rozesílání informací o novinkách e-mailem.

6 6 RSS na portálu distančního studia Aktuality pro distanční studenty z hlavní strany distancni.fph.vse.cz http://distancni.fph.vse.cz/rss_da.asp http://distancni.fph.vse.cz/rss_da.asp Stane se pro distanční studenty z hlavní strany distancni.fph.vse.cz http://distancni.fph.vse.cz/rss_ds.asp http://distancni.fph.vse.cz/rss_ds.asp Texty k předmětům distančního studia z hlavní strany distancni.fph.vse.cz http://distancni.fph.vse.cz/rss_dt.asp http://distancni.fph.vse.cz/rss_dt.asp Doporučená čtečka (v češtině, zdarma) http://www.rsspoint.cz (stačí verze lite) http://www.rsspoint.cz návod pro práci s doporučenou čtečkou http://fph.vse.cz/fakulta/informatizace/download/rss.pdf http://fph.vse.cz/fakulta/informatizace/download/rss.pdf

7 7 Heslo Novell Uživatelské jméno a heslo, vygenerované počítačem, (tzv. identifikační heslo) zjistí student v suterénu nebo 1. patře nebo 2. patře staré budovy na Žižkově u služby počítačových učeben – po protažení identifikační karty u příslušného počítače u služby, – ve výjimečných případech na základě indexu či občanského průkazu služba xname a heslo vyhledá. Otevírací doba počítačových učeben v době výuky prezenčního studia, v níž je služba přítomna: – po - pá 7.30 - 20.45 (1. a 2. patro) – po - pá 7.00 - 21.45 (studovny v suterénu) – so 8 - 16.45 (1. patro) Telefonní spojení (pro informace o přítomnosti, nikoliv pro sdělení xname či hesla): – suterén (stará budova 017): 224 095 837 – 1. patro: 224 095 834 – 2. patro: 224 095 833 Původní identifikační heslo lze měnit jen na počítačích VŠE.

8 8 Elektronický antikvariát v rámci diskusního fóra http://forum.fph.vse.cz oblast: organizace a průběh studia

9 9 Anketa 5. 10. – 5. 11. 2004 vyhodnocení – http://distancni.fph.vse.cz http://distancni.fph.vse.cz – Tutoriály a učitelé – Anketa k organizaci studia – formát učebních pomůcek – termíny testů a zkoušek – přehodnocení kreditního systému – osobní vyřizování – e-mailové upozorňování k předmětům

10 10 Zápisové listy na setkání rozdány student překontroluje a podepíše vrátí tutorce (NB 312) v den tutoriálu do 18 h


Stáhnout ppt "1 Průběžný tutoriál 8. – 12. 11. 2004 Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google