Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum: 31. 3. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Stavební zákon a územní plánování
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:

Projekty DMVS Účelová katastrální mapa (realizace – 1.čtvrtletí 2010) Portál ÚAP (realizace – 1. pololetí 2010) Digitální technická mapa (realizace – )

Technologická centra (kraj x ORP) - DMVS TC kraj: Účelová katastrální mapa (povinná služba) Územně analytické podklady a územně plánovací dokumentace Digitální technická mapa TC ORP - k zajištění infoservisu obcím, zejména v oblastech: Geoportál ÚAP a ÚPD (povinná služba) Digitální technická mapa

Cíl projektu Portál ÚAP (Územně analytické podklady a územně plánovací dokumentace) Pořízení nástrojů pro ukládání, sdílení a publikování dat a informací v elektronické podobě pro potřebu územního plánování: zefektivnění činnosti úřadů veřejné správy prostřednictvím využití IT technologií dosažení úspory času při zajišťování podkladů pro rozhodování na úrovni obcí a kraje vzhledem k umístění všech zdrojů podkladů územního plánování na jednom strategickém místě zjednodušení tvorby Územně analytických podkladů ze strany obcí z rozšířenou působností a kraje úspora času a nákladů na pořízení podkladů pro tvorbu a následnou publikaci ÚAP

Výstupy projektu Portál ÚAP a ÚPD - kraj Zpracování dat od poskytovatelů údajů o území do jednotného datového modelu (vektorová data) Aplikace o webová mapová prohlížečka o správa digitálních dat vybraných jevů o výdejní modul dat o databáze pasportů o webové mapové služby WMS/ WFS Rastrové výstupy ÚAP a ÚPD kraje (ZÚR MSK) - mapy

Portál ÚAP a ÚPDÚAP ÚPD webová mapová prohlížečka Databáze pasportů Výdejní modul dat webové mapové služby WMS / WFS metainformační systém webová aplikace projektu Zpřístupnění ÚPD prostřednictvím webových technologií webová aplikace - ukládání a prezentace ÚPD obcí vzdálená editace dat

Výstupy projektu Portál ÚAP - ORP Zpracování vybraných sledovaných jevů pomocí vzdálené editace dat (hodnoty území, jevy místního charakteru aj.) Aplikace o webová mapová prohlížečka o vzdálená editace dat (hodnoty území, místní ÚSES aj.) o databáze pasportů Rastrové výstupy ÚAP ORP - mapy Rastrové výstupy ÚPD obcí v působnosti ORP - mapy

Prezentace ÚPD TC Kraj: projekt Zpřístupnění územně plánovací dokumentace prostřednictvím webových technologií (ÚPD kraje, ÚPD obcí - aktualizace 1 - 2x ročně) TC ORP: Webová aplikace pro ukládání a prezentaci ÚPD obcí (ÚPD obcí v působnosti ORP - aktualizace on-line)

Digitální data a zpracování dat Zajištění dat pro ÚAP a ÚPD => poskytovatele údajů o území v rámci zákona č. 183/2006 Sb. Zajištění digitálních dat pro širší využití veřejné správy Správa dat v jednotném datovém modelu Zajištění pravidelných aktualizací dat Dálkový přístup k datům přes aplikaci výdejní modul a služby WMS

Mapové podklady - multilicence Mapové podklady velkých měřítek - katastrální mapy (vektorové KM - DKM, KMD) (rastrové KM - KN, PK) Účelová katastrální mapa (vektorová) - dle standardu ČÚZK Ortofoto (2003, 2006, 2010 ?) Dálkový přístup k podkladům přes WMS (výstupy na DVD)

Děkuji za pozornost