Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Změny v poskytování dat územní identifikace
Editace RÚIAN - nové povinnosti obcí a stavebních úřadů
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN)
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Systém základních registrů - bezpečné sdílení informací – Informační systém ORG Nová kompetence ÚOOÚ v roce 2010 Jiří Krump náměstek předsedy Brno 2009.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN)
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Právo a katastr nemovitostí
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Jiří Formánek Martin Šmejkal
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
RÚIAN základní informace
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Portál územního plánování v praxi
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) Ing. Tomáš Holenda, Ing. Jiří Košťál oddělení RÚIAN odboru 24, ČÚZK Konference „Osvěta k základním.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Problémy a dotazy editorů ISÚI, modelové příklady Martina Kohoutová.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
UIR-ADR 4.0 Petr Kříha OKsystem s.r.o. Prostorová identifikace v základních registrech ISVS, seminář NEMOFORUM, Praha 22. ledna 2001.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Poskytování údajů z katastru nemovitostí a RÚIAN
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Informace pro externí administrátory
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek

Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru RÚIAN v období 2013/2014  Volební okrsky v RÚIAN  Zavedení účelových územních prvků  Přihlašování uživatelů přes JIP  Migrace TEA stavebních objektů ze SLDB 2011  Interní reklamace údajů mezi ISÚI a ISKN  Publikace ÚKM (OMP-V)  Poskytování údajů z RÚIAN  Budoucnost RÚIAN Novinky v registru RÚIAN

V Pláni 343/26 Lhotka Praha 4 VDP:

V Pláni 343/26 Lhotka Praha 4

Kobylisy č.p Vršní 1800/16 Kobylisy Praha 8 Chaberská 1800/1 Kobylisy Praha 8 Pod sídlištěm 1800/9 Kobylisy Praha Novinky v registru RÚIAN Dejvice č.p Technická 1903/3 Dejvice Praha 6 Šolínova 1903/7 Dejvice Praha 6 Zikova 1903/4 Dejvice Praha 6 Zikova 1903/2 Dejvice Praha 6 Studentská 1903/14b Dejvice Praha 6 Studentská 1903/14 Dejvice Praha 6 Studentská 1903/14a Dejvice Praha 6

Základní registry a RÚIAN  V základních registrech jsou, pro potřeby veřejné správy, vedeny zákonem garantované a aktuální údaje, pro které se užívá termín referenční.  Základní registry fungují na principu sdílení těchto referenčních údajů.  V RÚIAN jsou pro celou veřejnou správu vedeny závazné informace o územní identifikaci a o adresách.  V ostatních registrech se vedou odkazy na adresní místa vedená v RÚIAN.  RÚIAN je veřejným seznamem Novinky v registru RÚIAN

Marie Stará Karel NovýMarie Nová

Novinky v období 2013/2014  Zavedení volebních okrsků do RÚIAN  Účelové územní prvky  Přihlašování uživatelů ISÚI přes JIP  Migrace TEA ze SLDB 2011  Interní reklamace údajů mezi ISÚI a ISKN  Publikace ÚKM (OMP-V) Novinky v registru RÚIAN

Zdrojová data o volebních okrscích Novinky v registru RÚIAN

ISÚIISKN typ stavby/budovy část obce číslo domovní parcela 1:1

ISÚIISKN reklamace z ISÚI do ISKN reklamace z ISKN do ISÚI

Poskytování údajů z RÚIAN Novinky v registru RÚIAN  Na rozdíl od základních registrů ROB a ROS nejsou v RÚIAN vedeny žádné osobní údaje o fyzických osobách.  Zákon o základních registrech č.111/2009 Sb. § 62 Poskytování údajů z RÚIAN a ISÚI (1) Registr územní identifikace je veřejně přístupný způsobem umožňujícím dálkový přístup. Údaje z tohoto registru se poskytují v elektronické podobě, včetně vytěžování …

Výměnný formát RÚIAN (VFR) Novinky v registru RÚIAN

Výměnný formát RÚIAN (VFR) Novinky v registru RÚIAN

Výměnný formát RÚIAN (VFR)  Data výměnného formátu RÚIAN (VFR) poskytovaná přes VDP nemají referenční charakter.  Referenční charakter budou mít data VFR pouze sdílená přes ISZR (eGON služby E39, E40).  Formátem VFR je XML (GML )  Popis a struktura výměnného formátu RÚIAN (VFR) je k dispozici webových stránkách projektu RÚIAN  Výměnný formát VFR je pro občany, veřejnou i komerční sféru k dispozici zdarma Novinky v registru RÚIAN

Speciální výstupy z ISÚI/RÚIAN  ČÚZK poskytuje na rezortních stránkách speciální výstupy z ISÚI/RÚIAN:  Adresní místa z celé ČR  Hierarchie prvků RÚIAN  Speciální výstupy jsou k dispozici na adrese:  Soubory jsou k dispozici v CSV formátu  Speciální výstupy jsou určeny uživatelům, kteří mají problém zpracovat VFR Novinky v registru RÚIAN

Budoucnost RÚIAN Novinky v registru RÚIAN  Rozvoj modelu sdílení kompetencí a odpovědnosti za jednotlivé typy údajů v územní identifikaci (RÚIAN).  Zavádění nových účelových územních prvků do RÚIAN:  údaje o ochraně nemovitosti,  údaje o bonitových půdně-ekologických jednotkách (BPEJ),  údaje o příslušnosti k souboru lesních typů (SLT),  údaje o zastavěných a zastavitelných území.  Příprava a realizace kontrol zápisu údajů do RÚIAN.  Příprava školení a seminářů pro kraje a obce.  Příprava možnosti editace ISÚI prostřednictvím A3S

Novinky v registru RÚIAN

Obsah prezentace Novinky v registru RÚIAN Počet podlaží: 622Vybavení výtahem: Bez výtahu

Otázky? Děkuji za pozornost. Ing. Jiří Formánek