Bilanční diagnostika pro uchazeče o zaměstnání: výměna zahraničních zkušeností a aplikace nových poznatků do praxe Úřadu práce ČR Tento projekt je financován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Středisko podpory poradenských služeb
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Podmínky úspěšné realizace metodiky nového monitoringu Jiří Winkler, FSS MU Brno Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Bilanční diagnostika pro uchazeče o zaměstnání: výměna zahraničních zkušeností a aplikace nových poznatků do praxe Úřadu práce ČR Realizátor projektu:
Podstata a role bilanční diagnostiky: Porovnání některých aspektů bilance kompetencí v ČR, Francii a Německu Tento projekt je financován z ESF a státního.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Vymezení pojmu kvality a její vnímání Projekt OP LZZ CZ 1.04/ / PRAHA 17. – Ing. Zuzana Freibergová Tento.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Bilanční diagnostika pro uchazeče o zaměstnání: výměna zahraničních zkušeností a aplikace nových poznatků do praxe Úřadu práce ČR Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Informace o průběhu a výsledcích prvního pololetí realizace projektu

Z ákladní údaje o projektu Realizátor projektu: Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Doba řešení – Cíle projektu: Výměna teoretických a praktických zkušeností v oblasti poskytování bilanční diagnostiky (BDg) Vytvoření tématické sítě (Asociace BDg) propojující národní subjekty poskytující BDg s mezinárodní sítí center BDg Vyhodnocení dobré praxe ve smyslu potenciálního zavedení nebo inovace stávajícího systému, metod a postupů v BDg Název operačního programu OP Lidské zdroje a zaměstnanost Oblast podpory Mezinárodní spolupráce Registrační číslo CZ.1.04/5.1.01/

Realizační tým + zahraniční partneři projektu Národní vzdělávací fond, o.p.s., Středisko podpory poradenských služeb: Ing. Zuzana Freibergová Ing. Pavlína Maříková PhDr. Ivana Slavíková Odborná skupina: PhDr. Jiří Král PhDr. Josef Opočenský Mgr. Jiří Jedelský PhDr. Jarmila Divišová, PhD. Zahraniční partnerské organizace: Belgie – Le Laboratoire d'Ergologie appliquée, asblJacques Hofmans Francie – CIBC Bourgogne SudSerge Rochet Tomáš Šprlák Německo – Bildungsinstitut Pscherer gGmbH (BIP)Herbert Pscherer Doreen Mucke Rumunsko – Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei Speranta Tibu Slovensko – Ústredie práce, sociálnych vecí a rodinyHelena Furindová

Harmonogram akcí

Uskutečněné akce projektu 1. mezinárodní workshop Termín:17. – Místo: Praha (hotel Crystal Palace) Téma:Podstata a role bilanční diagnostiky v ČR a v zahraničí Účastníci: členové projektového týmu (7 osob) zahraniční partneři - S. Rochet + T. Šprlák (Fr) - R. Hentschel + D. Mucke (N) - H. Furindová (SR) - S. Tibu + M. C. Calineci (R) hosté - z MPSV, GŘ ÚP, ÚP, vzdělávacích a poradenských institucí a organizací – poskytovatelé BDg – celkem 10 osob

Uskutečněné akce projektu 1. mezinárodní workshop Hlavní příspěvky: J. Král – Podstata a role bilanční diagnostiky v ČR S. Rochet, T. Šprlák – Bilanční diagnostika ve Francii R. Hentschel, D. Mucke – Bilanční diagnostika v Německu H. Furindová – Systém služeb zaměstnanosti a poradenství ve Slovenské republice S. Tibu, M.C. Calineci – Kariérové poradenství v Rumunsku Hodnocení účastníků (průměr známek 1-5): -Organizace 1,25 -Úroveň a kvalita příspěvků1,19 -Naplnění očekávání1,38 -Celková spokojenost1,27

Uskutečněné akce projektu 2. mezinárodní workshop Termín:28. – Místo: Praha (hotel Crystal Palace) Téma:Zajištění kvality bilanční diagnostiky Účastníci: členové projektového týmu (7 osob) zahraniční partneři - J. Hofmans, N. Winners (Be) hosté - z MPSV, GŘ ÚP, ÚP, vzdělávacích a poradenských institucí a organizací – poskytovatelé BDg – celkem 12 osob

Uskutečněné akce projektu 2. mezinárodní workshop Hlavní příspěvky: J. Král – Systém zajištění kvality bilanční diagnostiky v ČR J. Hofmans, N. Winners – Bilance kompetencí a garance kvality systému v Belgii J. Opočenský – Přípravné kroky pro založení Asociace BDg J. Jedelský – Zpráva o jednání o ochranné známce Z. Freibergová – Vymezení pojmu kvalita a její vnímání J. Divišová – Supervize a její využití v BDg Hodnocení účastníků (průměr známek 1-5): -Organizace 1,30 -Úroveň a kvalita příspěvků1,50 -Naplnění očekávání1,33 -Celková spokojenost1,20

Uskutečněné akce projektu 1. národní seminář Termín:30. – Místo: Kutná Hora (hotel U Kata) Témata:Bilanční diagnostika jako součást kariérového poradenství na ÚP Podstata, role a zajištění kvality bilanční diagnostiky Účastníci: členové projektového týmu (7 osob) hosté - z MPSV, GŘ ÚP, ÚP, vzdělávacích a poradenských institucí a organizací – poskytovatelé BDg – celkem cca 50 osob

Uskutečněné akce projektu 1. národní seminář Hlavní příspěvky: J. Král – Podstata a role bilanční diagnostiky v ČR I. Slavíková – Porovnání některých aspektů bilanční diagnostiky v ČR a bilance kompetencí ve Francii, Belgii a Německu J. Svatošová – Bilanční diagnostika z pohledu poradce ÚP J. Divišová – Zkušenosti s bilanční diagnostikou v praxi ÚP H. Balandová – Bilanční diagnostika ve vztahu k funkční negramotnosti J. Braňka – Analýzy trhu práce a jejich využitelnost v poradenství J. Dostál, P. Rücker – Úloha ergodiagnostiky v pracovní rehabilitaci J. Karmazín – Aktuálně k problematice poradenského procesu na ÚP ČR J. Broža – Supervize jako nástroj podpory poradenské práce Hodnocení účastníků (průměr známek 1-5): -Organizace 1,11 -Úroveň a kvalita příspěvků1,50 -Naplnění očekávání1,49 -Celková spokojenost1,40

Další plánované akce 4. mezinárodní workshop –Téma – Vzdělávání v systému BDg –6. – Praha 2. národní seminář –Témata – Vzdělávání poskytovatelů BDg – Výběr klientů z hlediska ÚP –17. – Kutná Hora (?)

Kontakty na realizační tým Zuzana Freibergová Pavlína Ivana Web projektu: