Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Ing. Dan Jiránek primátor Statutárního města Kladna.
4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Ing. Lenka Štibrányiová
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu MPO K POMOCI MALÝM A.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Hospodářská politika státu
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Finanční řízení podniku
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
Zásadní zjednodušení daní pro živnostníky Návrh MF.
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2015: Rozpor mezi čísly a sliby Miroslav Kalousek.
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Protikrizová strategie Jiří Havel. 25. ledna Motto ČSSD: Na krizi nesmí doplácet ti, kteří ji nezavinili!
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek.
Finanční analýza.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 27. listopadu 2013.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
Financování kapitol státního rozpočtu II
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Náklady podniky 2.Výnosy podniku 3.Hospodářský výsledek podniku 4.Použití zisku z hlediska podniku 5.Použití.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Daň silniční 25. listopadu 2015 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Majetková a kapitálová výstavba podniku
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Financování silnic II. a III. třídy
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Transkript prezentace:

Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí

Rizika Nečelíme jen rizikům hospodářské krize, čelíme i rizikům vlastního rozhodování: 1) Protekcionismus 2) Ukvapená revoluce v regulaci 3) Neúnosné náklady příštích období

Vývoj deficitů státního rozpočtu

Realizovaná opatření 1 snížení SP na straně zaměstnanců o 1,5 p.b. (18 mld. Kč) + snížení na straně zaměstnavatelů snížení daňové zátěže podniků postupně o 1 p.b. až na 19 % v roce 2010 (každý rok 6 mld. Kč) navýšení základního kapitálu ČEB o 2 mld. Kč = podpora exportu až o 35 mld. Kč

Realizovaná opatření 2 podpora podnikatelů v zemědělství, PGRLF + 2,3 mld. Kč posílení vládních výdajových priorit – dopravní infrastruktura, výzkum a vývoj, rozvoj venkova, životní prostředí… vytvoření rozpočtové rezervy vázáním provozních výdajů kapitol (6,5 mld. Kč) převedení zůstatku z rezervních fondů do příjmů = úspora úrokových nákladů ve výši 1,5 mld. Kč

Navrhovaná opatření v gesci MF 1 Rychlejší odpisy majetku –  v 1. odpisové skupině se zkrátí ze tří na jeden rok  v 2. odpisové skupině z pěti na dva roky (60 % a 40 %) zvýší prostředky podniků i živnostníků asi o 9 mld. Kč, dlouhodobě se však jedná o fiskálně neutrální opatření Rozšíření odpočtu DPH u automobilů – zrušení nesystémové překážky pro plátce DPH při nákupu jakéhokoli osobního automobilu, v současnosti již projednáváno v PSP ČR, dopad na VR ve výši 3 mld. Kč

Navrhovaná opatření v gesci MF 2 Odložení záloh na daň z příjmu - OSVČ a PO, které zaměstnávají maximálně 5 osob, se zruší povinnost daň z příjmů fyzických a právnických osob zálohovat (u záloh splatných v průběhu kalendářního roku 2009) Rychlejší vratky DPH – za podmínky, že podání bude učiněno elektronickou formou, bude daň z přidané hodnoty finančním úřadem vrácena již do 15 dnů. Opatření bude mít pozitivní vliv na cash-flow plátců DPH

Díky za pozornost!