Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Odborný lesní hospodář Modul 8 - HÚL 4 Odborný lesní hospodář Hospodaření v lesích je vlastník lesa povinen zajišťovat v součinnosti s odborným lesním.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ Ing. David Slavata, Ph.D Oceňování majetku B.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Návrhy na úpravu režimu výkupů a vyvlastnění pozemků pro výstavbu silnic a dálnic (podpora poslanecké iniciativy)
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Řízení o přestupcích.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Exekuční řízení.
OCEŇOVÁNÍ LESA Vlastnictví a vyvlastnění Jiří Matějíček Listopad 2014.
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
Krizové řízení Seminář.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Příklady do seminářů Právní vztahy k nemovitostem konaných dne 30/ v době 8.00 – 11.05, uč. č. 214, sem. sk. 2 JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Zpracovala: Ivana Průchová, podzim Vyvlastňování pozemků a staveb teze.
Právní režim pozemků sloužících dopravě
Právní režim pozemků určených k plnění funkcí lesa
Odvolání z funkce a další zvláštnosti postavení vedoucího zaměstnance
Podzim 2006, I.Průchová 1 Právní režim pozemků sloužících dopravě teze přednášky z PP.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Ochrana půdy a lesa.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Principy dobré správní praxe v činnosti.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Vyvlastnění.  představuje nejzávažnější veřejnoprávní zásah do majetkových práv  jednou ze základních hodnot v demokratickém právním státě je ochrana.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
OCHRANA PŘED POVODNĚMI § 63 ZÁKONA 254/2001 Sb.. Ochrana před povodněmi jsou opatření k předcházení a zamezení škod při povodních na životech a majetku.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Jedenáct let aplikace „nového“ správního řádu a jeho proměny administrativní a justiční praxí – aneb 3 podivuhodné judikáty Stanislav KADEČKA SPRÁVNÍ.
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Název vzdělávacího materiálu
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Daň z nemovitých věcí 23. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Pozemkové právo I. Prezentace případu z praxe
Ochrana lesa.
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Právní problematika břehových porostů
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Transkript prezentace:

Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku

Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku Lesní zákon výslovně ukládá vlastníkům nemovitostí (staveb i pozemků) a investorům teprve budovaných staveb provést na svůj náklad potřebná, popř. nezbytně nutná opatření, kterými jsou nebo budou jejich nemovitosti a zařízení zabezpečena před škodami, které mohou být způsobeny např. sesuvem půdy, padáním kamenů, pádem stromů, přesahem větví,, zastíněním, lavinami, … z PUPFL.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku Nezbytně nutná opatření jsou vlastníci nemovitostí nebo investoři staveb oprávněni provést i na PUPFL. Vlastník lesa je povinen umožnit provedení takových opatření na svých pozemcích. Rozsah a způsob provedení (v nezbytně nutném rozsahu odpovídajícím ohrožení) stanoví orgán státní správy lesů (opatření tedy neprovádí vlastníci a investoři podle vlastního uvážení). Výjimkou jsou případy odvracení přímo hrozícího nebezpečí způsobem přiměřeným. V některých případech může být příslušný jiný orgán státní správy (silniční správní orgán, stavební úřad, …). Nelze-li určit příslušnost jiného orgánu st. správy, rozhodne orgán státní správy lesů.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku Opatření: - Stavebně technická - Lesnická (zkrácení obmýtí, změna hospod. tvaru, …) O opatřeních se rozhoduje ve správním řízení (zahájeném obvykle na návrh vlastníka nemovitosti nebo vlastníka lesa). Součástí rozhodnutí je určení toho, kdo ponese náklady a kdo nahradí případnou újmu.