Cvičení složek IZS „KV Aréna“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Zdravotníci Bolevec tel.: ; ;
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Ing. Kateřina Blažková, Ph.D.
Požární ochrana v obcích
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Požární ochrana v obcích
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Plk. Ing. Štefan Hrtús Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ředitel odboru OPŘ a KIS Program : organizační struktura oddělení KOPIS ( včetně TCTV 112.
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Integrovaná střední škola,Slaný
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Traumatologický plán ÚSZS
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Interní předpisy hotelu
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

Cvičení složek IZS „KV Aréna“ Karlovy Vary 10. 6. 2009

Důvody pro dnešní cvičení Rozsahem velmi členitý objekt s předpokládaným výskytem velkého počtu osob a značnou variabilitou využití objektu (různé akce představují odlišná rizika). Význam a charakter objektu vyžaduje vytvoření a ověření nové specifické taktiky vedení zásahu jednotek požární ochrany i dalších záchranných složek. Potřeba získání praktických poznatků pro předurčení sil a prostředků jednotek požární ochrany v Požárním poplachovém plánu Karlovarského kraje (změna předpisu - nařízení kraje). První součinnostní secvičení složek IZS, personálu KV Arény a orgánů města Karlovy Vary.

Cíle cvičení Prověřit: Svolání a zapojení krizového štábu města Karlovy Vary v čele s primátorem města. Dobu a časový sled soustředění sil a prostředků složek IZS. Přístupové komunikace, nástupní prostory, vnější i vnitřní zásahové cesty. Časový průběh evakuace části hlediště sportovní haly na reprezentativním vzorku. Správnou funkci požárně bezpečnostních zařízení v objektu, vydatnost vodních zdrojů a dalších technologických nástrojů k řízení zásahu. Reálnost využití zpracované dokumentace zdolávání požárů.

Subjekty zapojené do cvičení Strategická úroveň: Město Karlovy vary - Krizový štáb města Operační úroveň: Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje Operační středisko Policie ČR Dispečerské pracoviště KV Arény Taktická úroveň: Jednotky HZS Karlovarského kraje Jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí a HZS podniků Policie ČR Městská policie Karlovy Vary Územní zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje Dopravní podnik města Karlovy Vary

Cvičení v číslech Hasiči profesionální – 6 vozidel 30 hasičů Hasiči dobrovolní - 4 vozidla 20 hasičů Policie ČR – 22 policistů Městská policie Karlovy Vary – 8 policistů Studenti středních škol (figuranti) – 600 osob: SPŠ Keramická Karlovy Vary 200 studentů První české gymnázium Karlovy Vary 150 studentů SPgŠ, gymnázium a vyšší odborné školy Karlovy Vary 250 studentů HZS Karlovarského kraje – 10 příslušníků, kteří budou simulovat zraněné osoby Krizový štáb města (bezpečnostní rada města) 10 osob Celkem se na cvičení podílí 700 osob! (bez personálu KV Arény)

Způsob provedení Tři fáze: Právní rámec cvičení je stanoven v § 17 zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému ve znění pozdějších předpisů. Tři fáze: Propagační – ukázka činnosti lezců při záchraně osoby z výšky (HZS a MP) Prověřovací – dojezdy jednotek PO, a evakuace osob z hlediště včetně tělesně postižených diváků Taktická – nácvik taktiky, vyhledávání a záchrana zraněných osob v hledišti, regulace dopravy, transport evakuovaných osob

Prostor obsazený figuranty