7.11.2011 Pracovní skupina Dopravní politika 2014-2020 Dopravní sektorové strategie 2. fáze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Regionální dimenze sítě TEN-T
Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Dopravní sektorové strategie, 2. fáze
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Nová směrnice o energetické účinnosti
Mgr. Libor Jarmič, Ekologický právní servis,
Strategie dopravy MD ČR
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Ing. Jaroslav Deml Mobilita budoucnosti Náměstek ministra dopravy
Strategie dopravy ČR ve vztahu k IDS
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Dopravní sektorové strategie a postavení regionů v období 2014+
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Příprava nové dopravní politiky ČR
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Projekty EOC v ČR v období
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Europejskie Ugrupowanie Współpracy Terytorialnej TRITIA.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MD, 7. listopadu Analytická část (2011)  Vyhodnocení plnění opatření a indikátorů stávající DP  Doprava jako podmínka konkurenceschopnosti ČR.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Pracovní setkání 28. června 2007
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze

2 Program jednání 1.Představení projektu Dopravní politika ČR pro období 2014 – 2020 s výhledem do roku 2050 a.důvody zpracování b.vztah k evropským fondům c.struktura řízení projektu d.časový harmonogram 2.Představení projektu Dopravní sektorové strategie, 2. fáze a.důvody zpracování b.vztah k evropským fondům c.struktura řízení projektu d.časový harmonogram 3.Pracovní skupina – její funkce a význam procesu řízení obou projektů 4.Současný stav zpracování projektu Dopravní politika ČR pro období 2014 – 2020 s výhledem do roku Současný stav zpracování projektu Dopravní sektorové strategie, 2. fáze 6.Diskuse

3 Dopravní politika ČR Důvody zpracování UV č. 882 z 13. července 2005  I. Schvaluje Dopravní politiku ČR pro léta  II. Ukládá  k 30. září v letech 2007, 2009 a 2011 vyhodnocení účinnosti Dopravní politiky  k 31. prosinci v letech 2007, 2009, 2011 aktualizaci Dopravní politiky UV č. 565 z 20. července 2011  I. Schvaluje Aktualizaci Dopravní politiky ČR pro léta v roce 2011  II. Ukládá předložit ke schválení do Dopravní politiku ČR pro léta

4 Dopravní politika ČR Vztah k evropským fondům Dopravní politika pro léta 2014 – 2020 s výhledem do roku 2050 bude vrcholovým strategickým dokumentem sektoru doprava Jednotlivé oblasti budou podrobně rozpracovány v návazných strategických dokumentech – jedním z nich budou Dopravní sektorové strategie

5 Dopravní politika ČR Struktura řízení projektu  Dokument bude připravován na MD  Pracovní skupina bude plnit následující funkce:  poradní  oponentní  informační podpora zpracovateli  zpětná vazba pro účastníky připomínkových řízení

6 Dopravní politika ČR Časový harmonogram  Vyhodnocení DP :  předložení vládě do  Dopravní politika ČR :  předložení vládě do  Analytická část (do konce roku 2011)  Návrhová část (do poloviny roku 2012)  Implementační část (do konce roku 2012)  SEA

7 Dopravní sektorové strategie, 2. fáze Důvody zpracování a vztah k evropským fondům  Jde o hlavní kondicionalitu pro budoucí operační program pro sektor doprava  MD registruje na 500 projektů dopravních staveb, jejich hodnota je v řádu bilionu korun. Vzhledem k nedostatku prostředků je nutné stanovit jasné priority  Je třeba řešit závazky plynoucí z Politiky TEN-T (závazky k roku 2030 a 2050)

8

9

10

11

12  Společný řídící výbor  Advisory Board  Jaspers a Evropská komise  Ex-ante hodnocení  SEA hodnocení  Pracovní skupina Dopravní sektorové strategie, 2. fáze S truktura řízení projektu

13 Dopravní sektorové strategie, 2. fáze Struktura řízení projektu  Dokument bude připravován na MD ve spolupráci s konsultantem  Pracovní skupina bude plnit následující funkce:  poradní  oponentní  informační podpora zpracovateli  zpětná vazba pro účastníky připomínkových řízení

14 Dopravní sektorové strategie, 2. fáze Časový harmonogram  Zpracování projektu bude trvat 18 měsíců (zahájeno 6. září)  Pravidelné aktualizace po dokončení projektu  Hlavní milníky:  multimodální dopravní model (leden)  identifikace projektůˇ(červen 2012)  MKA, CBA (listopad 2012)  finanční možnosti (prosinec 2011)  výsledný harmonogram (prosinec 2012)

15 Děkuji za pozornost