Grantové řízení OEZ 2008. Odbor informování o evropských záležitostech Integrovaný informační systém OEZ ÚV ČR: Euroskop – www.euroskop.cz Euroskop –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Dotační řízení odboru informování o evropských záležitostech Úřadu vlády v roce 2009 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Aktuální stav průběhu 1. kola Výzvy v rámci opatření 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Systém kontrolní činnosti SEI
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Rozpočtová a fiskální politika
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Rozpočtová a fiskální politika
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Komunitární program PROGRESS
Rozpočtová a fiskální politika
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Grantové řízení OEZ 2008

Odbor informování o evropských záležitostech Integrovaný informační systém OEZ ÚV ČR: Euroskop – Euroskop – Eurofon – bezplatná infolinka Eurofon – bezplatná infolinka Eurocentra – 13 regionálních EC Eurocentra – 13 regionálních EC Granty – Kč pro rok 2008 Granty – Kč pro rok 2008

Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR 2008 Základní dokument popisující cíle informování o evropských záležitostech pro rok 2008 Základní dokument popisující cíle informování o evropských záležitostech pro rok 2008 Cílové skupiny Cílové skupiny Média Média Studenti a žáci Studenti a žáci Učitelé ZŠ,SŠ a VŠ Učitelé ZŠ,SŠ a VŠ Vědečtí pracovníci Vědečtí pracovníci Potenciální žadatelé o prostředky z fondů a programů EU Potenciální žadatelé o prostředky z fondů a programů EU Podnikatelé Podnikatelé Zaměstnanci a zájemci o práci v EU Zaměstnanci a zájemci o práci v EU Profesní a zájmová sdružení Profesní a zájmová sdružení Státní správa a územní samospráva Státní správa a územní samospráva Neziskové a nevládní organizace Neziskové a nevládní organizace Adresnost a cílenost zamýšlených akcí Adresnost a cílenost zamýšlených akcí

Vyhlášení grantového řízení pro rok 2008 Grantové řízení – možnost zapojení širší veřejnosti do informování o EU Grantové řízení – možnost zapojení širší veřejnosti do informování o EU Komunikační okruhy pro rok 2008: Komunikační okruhy pro rok 2008: 1. Bariéry v minulosti 1. Bariéry v minulosti 2. Bariéry kulturní rozmanitosti a bariéry regionální 2. Bariéry kulturní rozmanitosti a bariéry regionální 3. Bariéry instituční 3. Bariéry instituční 4. EU jako globální partner – bariéry ve vnějších vztazích Evropské unie 4. EU jako globální partner – bariéry ve vnějších vztazích Evropské unie 5. Bariéry ekonomické a sociální 5. Bariéry ekonomické a sociální 6. Energetické bariéry 6. Energetické bariéry

1. Bariéry v minulosti Překonávání železné opony, rok 1989 jako začátek skutečně celoevropské integrace, Překonávání železné opony, rok 1989 jako začátek skutečně celoevropské integrace, Česká zkušenost s totalitním režimem jako zdroj poučení pro současnou Evropu a závazek boje s porušováním lidských a občanských práv ve světě. Česká zkušenost s totalitním režimem jako zdroj poučení pro současnou Evropu a závazek boje s porušováním lidských a občanských práv ve světě.

2. Bariéry kulturní rozmanitosti a bariéry regionální  EU a migrace, vztah tohoto tématu k otázce dalšího rozšiřování EU,  EU a náboženství, vztah tohoto tématu k otázce dalšího rozšiřování EU,  EU a otázka evropských hodnot, vztah tohoto tématu k otázce dalšího rozšiřování EU.

3. Bariéry instituční Lisabonská smlouva a její dopady, Lisabonská smlouva a její dopady, Evropský parlament a „deficit demokracie“. Evropský parlament a „deficit demokracie“.

4. EU jako globální partner – bariéry ve vnějších vztazích Evropské unie  Vnější vztahy EU - transatlantické vztahy, vztahy EU- Rusko, EU a Západní Balkán.

5. Bariéry ekonomické a sociální Co brání volnému pohybu osob, služeb, zboží a kapitálu, Co brání volnému pohybu osob, služeb, zboží a kapitálu, Problematika rozpočtu EU, Problematika rozpočtu EU, Zvyšování konkurenceschopnosti EU v globálním ekonomickém prostředí. Zvyšování konkurenceschopnosti EU v globálním ekonomickém prostředí.

6. Energetické bariéry Zdroje energie pro EU, jejich ne/dostupnost, Zdroje energie pro EU, jejich ne/dostupnost, Společná energetická politika EU, zvláště v souvislosti se Společnou zahraniční a bezpečnostní politikou EU. Společná energetická politika EU, zvláště v souvislosti se Společnou zahraniční a bezpečnostní politikou EU.

Konkrétní výstupy Např. příručky, publikace, série článků, monotématické číslo Např. příručky, publikace, série článků, monotématické číslo Semináře, konference, debaty, kulaté stoly Semináře, konference, debaty, kulaté stoly Multimediální aplikace, internetové prezentace, e-learning Multimediální aplikace, internetové prezentace, e-learning Kulturní akce Kulturní akce Učební materiály atd. Učební materiály atd.

Kdo může o dotaci žádat? Fyzické osoby Fyzické osoby Právnické osoby vyjma příspěvkových organizací dle zákona č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících předpisů, v pozdějším znění Právnické osoby vyjma příspěvkových organizací dle zákona č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících předpisů, v pozdějším znění

Formální náležitosti účasti v grantovém řízení Žádost o dotaci + přílohy Žádost o dotaci + přílohy Žádost o dotaci + přílohy Žádost o dotaci + přílohy 1x originál, 2x kopie + CD 1x originál, 2x kopie + CD Termíny podání žádosti + kam zaslat Termíny podání žádosti + kam zaslat Nejpozději do 31. BŘEZNA 2008 do 12:00 Na adresu ÚŘADU VLÁDY ČR nebo na podepsané zaručeným elektronickým podpisem

Časový harmonogram 22. – 23. dubna zasedání výběrových komisí 22. – 23. dubna zasedání výběrových komisí 5. května 2008 – počátek implementačního harmonogramu projektů 5. května 2008 – počátek implementačního harmonogramu projektů

Směrnice VÚV č. 4/2008 Základní materiál popisující metody, principy a vztahy závazné pro realizátory projektu Základní materiál popisující metody, principy a vztahy závazné pro realizátory projektu Přílohy: Přílohy: Č.1 Rozhodnutí o přidělení finančních prostředků ze státního rozpočtu formou neinvestiční dotace Č.1 Rozhodnutí o přidělení finančních prostředků ze státního rozpočtu formou neinvestiční dotace Č.2 Metodika pro vypracování projektů Č.2 Metodika pro vypracování projektů Č.3 Statut a jednací řád výběrové komise Č.3 Statut a jednací řád výběrové komise Č.4 Metodika pro kritéria výběru projektů, způsob jejich financování a složení výběrových komisí Č.4 Metodika pro kritéria výběru projektů, způsob jejich financování a složení výběrových komisí Č.5 Metodika pro kontrolu projektů a možnost odstoupení obou stran od projektu Č.5 Metodika pro kontrolu projektů a možnost odstoupení obou stran od projektu

Neuznatelné náklady na pořízení nebo technické zhodnocení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, na pořízení nebo technické zhodnocení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, na reprezentaci (tj. na pohoštění, dary a obdobná plnění), na reprezentaci (tj. na pohoštění, dary a obdobná plnění), na mzdy funkcionářů (např. na odměny členů statutárních orgánů právnických osob), na mzdy funkcionářů (např. na odměny členů statutárních orgánů právnických osob), na členské příspěvky v mezinárodních institucích, na členské příspěvky v mezinárodních institucích, na splátky finančních závazků a leasingové splátky, na splátky finančních závazků a leasingové splátky, na odpisy majetku, na odpisy majetku, na tvorbu kapitálového jmění (zisku), na tvorbu kapitálového jmění (zisku), na výzkum a vývoj, na výzkum a vývoj, na rekondiční a rekreační pobyty, na rekondiční a rekreační pobyty, na stravné, jízdné (mimo cestovních náhrad), na stravné, jízdné (mimo cestovních náhrad), na zahraniční pracovní cesty, na zahraniční pracovní cesty, na provedení účetního auditu, na pokuty a sankce, na provedení účetního auditu, na pokuty a sankce, na nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit). na nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit).

Modelový projekt

Kontakty PhDr. Lucie Loskotová PhDr. Lucie Loskotová tel.: tel.: fax: fax: Tomáš Krejčí Tomáš Krejčí tel.: tel.: fax: fax: