O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové pohledy na péči o dítě a rodinu v Dětském centru Čtyřlístek
Advertisements

Podzimní adiktologická konference
Ing. Stanislava Správková
Pokus o přerušení bludného kruhu. Situace lidí bez domova  Drtivá většina lidí bez domova má problém se závislostí  Někteří řeší závislost v léčebnách.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
K O N F E R E N C E k projektu SPAM , Most Realizátor: o.s.MOSTY – sociálně psychologické centrum.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Spolupráce s rodinami dětí s nařízenou ústavní výchovou.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
1 Litice 3.– Informace o službách sociální prevence v Libereckém kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Studijní obor: Sociální činnost
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
občanské sdružení Prev-Centrum
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Co znamená pro společnost bezdomovství?
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Sociální patologie SCPT SCPA
Ambulantní léčba ___________________________________
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Terénní programy.
Rodina, zdraví a prevence
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

o.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace

Obecný cíl projektu RADDAR: - zvýšení kvality práce a dostupnosti služeb pro ohrožené děti a rodiny (ad - transformace systému péče o ohrožené děti 2009 – 2011) Konkrétní cíl: - vytvořit a pilotně ověřit alternativní intervenční program na podporu rodiny ve měsíčním programu – na vzorku 50 rodin A) odvrátit hrozbu umístění dítěte do ústavní výchovy/ rodinná terapie + individuální program B) zabránit sociálnímu vyloučení mladistvých, kteří se z ústavních zařízení vrací zpět / rodinná mediace

Cílové skupiny: 1. ODBORNÍCI 2. DĚTI A MLADISTVÍ VE VĚKU LET, ohrožení umístěním do ústavní výchovy a JEJICH RODINY 3. PRACOVNÍCI ÚSTAVNÍCH ZAŘÍZENÍ A VEŘEJNÉ SPRÁVY

Průměrný věk klienta – 14 let Průměrná délka účasti v programu – 5,8 měs. Klienti podpoření – ambulantní služby 103 Klienti podpoření – internetová poradna 45 Přehled podpořených klientů služeb celkem: 148

Klienti podle pohlaví Přehled podpořených klientů podle pohlaví Žena 68% Muž 32% Přehled klientů podle měst Most 50,4 % Louny 17,4 % Žatec 22,3 % Jiné 9,7 %

Zprostředkování informací o programu soc.kurátor 39% vých.poradce, učitel 37,5% jiný zdroj 18,8% letáky 4,7%

Přehled účasti v rodinné terapii (povinná část programu RADDAR) Celkem do rodinné terapie nastoupilo 75 rodin. Program řádně ukončilo 60 % Program nedokončilo 16 % Dosud pokračuje v programu 24 %

Následné umístění do ÚV (zmapováno u 52 podpořených klientů). U 5 klientů neuplynuli ještě 4 měsíce od ukončení. V rodině 88 % Umístění do psych.léčebny/komunity 4 % Umístění do zařízení pro výkon ústavní výchovy 6 % Umístění do vězeňského zařízení 2 %

Problém, se kterým jsem do programu vstoupil byl vyřešen: Úplně 26% Z větší části 69% Z menší části 5% Vůbec 0 %

Vzájemné vztahy v rodině jsou: Stejně špatné jako před programem 0% Stejně dobré jako před programem 32 % Lepší než před programem 58% Horší než před programem 10 %

Službu bych: Znovu vyhledal 74% Spíše vyhledal 16% Spíše nevyhledal 10 % Rozhodně nevyhledal 0%

Špatné zkušenosti: -internetová poradna – nízká návštěvnost -rodinná mediace (program B) - nevyužíván -nespolehlivost v docházce (Its In U2) -nevhodnost programu pro uživatele drog Dobré zkušenosti: -systemický přístup -možnost individuální terapie také pro rodiče -pobytový program pro rodiny s dětmi -variabilita, individualizace programu -návaznost na volnočasové aktivity (NZM v Žatci)

Více na: