Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.31 Téma: Hustota látek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7
Advertisements

Měření fyzikálních veličin – Měření teploty
Tepelná výměna prouděním
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 8.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
T E P L O - SKUPENSTVÍ TERMIKA.
KUFR – procvičování pojmů
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název příjemce Základní škola, Bojanov, okres Chrudim Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Škola nás baví Výukový materiál.
SLOŽENÍ LÁTEK Chemie 8. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.36 Téma: Výkon Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název příjemce Základní škola, Bojanov, okres Chrudim Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Škola nás baví Výukový materiál.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 9. Téma.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Teplo Ing. Radek Pavela.
zpracovaný v rámci projektu
Změny skupenství látek
Skupenství a vnitřní energie ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Souvislost změny vnitřní energie a změny skupenství tělesa. Souvislost změny.
Skupenské změny.
V ý u k o v ý m a t e r i á l zpracovaný v rámci projektu Ověření ve výuce: Třída: Datum: Šablona: Sa da: Ověření ve výuce: Třída: Datum: Pořadové číslo.
V ý u k o v ý m a t e r i á l zpracovaný v rámci projektu Ověření ve výuce: Třída: Datum: Šablona: Sa da: Ověření ve výuce: Třída: Datum: Pořadové číslo.
Název příjemce Základní škola, Bojanov, okres Chrudim Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Škola nás baví Výukový materiál.
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7
V ý u k o v ý m a t e r i á l zpracovaný v rámci projektu Šablona: Sada: Ověření ve výuce: Třída:Datum: Pořadové číslo projektu: VIII.A CZ.1.07/
-14- Vnitřní energie, práce a teplo, 1. td. Zákon Jan Klíma
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Tepelná výměna Autor:Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.33 Téma: Práce jako.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Částicové složení látek
Název materiálu: TEPLO – výklad učiva.
Změny skupenství v přírodě shrnutí učiva o přeměnách skupenství
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.34 Téma: Teplo Číslo.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Zvukové jevy (8. ročník)
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Změny skupenství látek (8. ročník)
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrický proud (8. roč.)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vnitřní energie, teplo (8. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti kapalin (7. ročník)
Vypařování a kapalnění
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_09_F8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Vnitřní energie.
Vnitřní energie tělesa. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
FYZIKÁLNÍ KUFR Vedení el. proudu v kapalinách a plynech (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/18 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Zabývá se vedením tepla ve vodě a ve vzduchu. Vysvětlení principu teplovodního.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti plynů (7. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Žáci navazují na učivo 6. ročníku o změně skupenství látek. Prohloubení již naučených znalostí. Použití.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrické vlastnosti látek (6. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu v polovodičích (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Tepelná výměna prouděním TÉMATICKÝ CELEK:
-14- Vnitřní energie, práce a teplo, 1. td. Zákon Jan Klíma
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_45_Hraj
Tepelná výměna prouděním
Téma: Vnitřní energie, teplo
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Změny skupenství látek
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu
Téma: Síly a jejich vlastnosti
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Měrná tepelná kapacita látky TÉMATICKÝ CELEK:
zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
Tání = děj, při kterém se pevná látka mění na kapalinu.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.31 Téma: Hustota látek Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová slova: hustota látek, výpočty hustoty, jednotky hustoty Anotace: Prezentace v PowerPointu digitálně zpracovává téma „Hustota“ z učebnice Fyzika pro 6. ročník ZŠ, Prometheus Praha. Doplněno otázkami k procvičení učiva. Jsou zde i řešené příklady na výpočet hustoty. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.32 Téma: Práce, energie, teplo Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová slova: práce, energie, teplo, kufr Anotace: Tento výukový materiál upevňuje získané znalosti formou soutěže, vychází z učebnice Fyzika pro 8. ročník ZŠ, Prometheus Praha. Žáci soutěží podle známé televizní soutěže kufr. Žáci si procvičí pojmy z termodynamiky.

Kufr Téma: Práce, energie, teplo VY_52_INOVACE_PV14.32

Pravidla hry Hru hrají dva spoluhráči, promítá se na tabuli nebo na plátno dataprojektorem. Jeden hráč stojí zády k promítaným slovům. Druhý hráč mu napovídá, ale nesmí použít kořen slova. Časový limit pro každou soutěžní dvojici je 1 minuta. Odpoví–li žák správně, vyučující spustí nový snímek prezentace s dalším slovem. Další dvojice pokračuje od dosud neukázaného slova nebo pokud byla za dveřmi při předchozím hádání, může hru hrát od začátku.

Skupenství látky

Teplá voda

Síla

Zdroj záření

Práce

Vzduch

Gravitační síla

Pružina

Polohová energie

Kladka

Kladkostroj

Vypařování

Sluneční záření

Výkon

Čas

Přenos energie

Neustálý neuspořádaný pohyb

Tekutost

Tepelný izolant

Polystyren

Peří

Kov

Vakuum

Kalorimetr

Teplo

Částice

Plyn

Píst

Pohybová energie

Značka

Jednotka

Hmotnost

Tepelná výměna vedením

Nestlačitelnost

Tuhnutí

Joule

Studená voda

Těleso

Pole

Účinnost

Zdvižení tělesa

Kapalnění

Rychlost

Teplota

Tření

Zahřátí

Desublimace

Rozpínavost

Var

Odpuzování

Energie

Kmitání

Vítr

Led

Míchadlo

Teploměr

Zahřívání

Ochlazování

Přitahování

Tepelný vodič

Měrná tepelná kapacita látky

Termoska

Tepelná výměna zářením

Vodní pára

Tání

Teplota tání

Brownův pohyb

Teplota varu

Difuze

Atom

Molekula

Kapalina

Rychlost

Tepelná výměna prouděním

Teplota tuhnutí

Watt

Dráha

Přeměna energie

Pohyb

Stroj

Pružnost

Iont

Tlak

Vnitřní energie

Sublimace

Sluneční kolektor

Pevná látka

Fyzika

Oblíbená fyzika

Nejoblíbenější fyzika

Zdroje informací: Kliparty –galerie Microsoft Office KOLÁŘOVÁ, Růžena; BOHUNĚK, Jiří. FYZIKA pro 8. ročník základní školy. Praha: PROMETHEUS, ISBN

Výukový materiál: vypracovala: Mgr. Karolina Hadrbolcová datum vypracování: květen 2011 ročník: 8. třída ZŠ Člověk a příroda – FYZIKA – Práce, energie, teplo, obecné fyzikální pojmy k zopakování Anotace: Tento výukový materiál upevňuje získané znalosti formou soutěže, vychází z učebnice Fyzika pro 8. ročník ZŠ, Prometheus Praha.