Alexandra Fekete, IX. A Mgr. Radim Novotný. Proč jsem si vybrala toto téma?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vitamíny a jejich význam ve výživě člověka
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZBP1_3364VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Ekosystém pole Rostliny našich polí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Biokatalyzátory Mgr. Lenka Fasorová.
Vitaminy.
Civilizační choroby a výživa
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první Téma: Vitaminy
; Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_03
VITAMÍNY.
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Obiloviny – druhy, význam
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Křeček Džungarský.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vitamíny rozpustné v tucích
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Metabolismus = přeměna látek a energií přijaté živiny – růst organismu
Pavla Veverková, 4. B Suchozemská želva
Minerály a stopové prvky
VITAMÍNY VY_32_INOVACE_05_26
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vitamíny rozpustné v tucích
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. Téma: Chov zvířat
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_06
PELAGRA David Soukal 2. HA. Příčiny onemocnění Nedostatek vitamínu B3 (niacinu) Vzniká, chybí-li v organismu protipelagrový činitel, tj. kyselina nikotinová.
VITAMÍNY Jiří Folbrecht.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_432.
Zdravá výživa VY_52_INOVACE_119.
Kuřátka - potrava Speciální krmiva
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Anatomická stavba obilného zrna
CO JE EKOSYSTÉM? Soustava živých organismů = společenstvo a jejich neživého prostředí, které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
.. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Autor:Mgr. Eva Burdová Cílová skupina:2. stupeň, Základní škola speciální.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ch_062_Vitaminy rozpustné v tucích Ch_062_Vitaminy rozpustné v tucích Ch_062_Přírodní látky_Vitaminy rozpustné v tucích Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola:
OBILNINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_16C_Vitamíny Téma: Biologie člověka Registrační.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák Vitamíny Jak vznikají? Kde se vyskytují? Jaké jsou to látky? K čemu slouží?
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_13A_20_Biokatalyzátory Téma: 13A_CH9.roč.
Ovesná pochoutka Filip & Aleš.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Název projektu: Moderní škola
Pole - obilniny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Suroviny pro cukráře I. ročník
Úprava výrobků před pečením 2
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
= přeměna látek a energií
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

Alexandra Fekete, IX. A Mgr. Radim Novotný

Proč jsem si vybrala toto téma?

Příbytek klec akvárium/terárium Příslušenství miska s napáječkou kolečko žebříčky provázky domeček (ruličky)

Uchopování Přenášení Hraní a zaměstnání překážkové dráhy šplhání běhání v kolečku

Základní strava pšenice oves kukuřice zeleň ovoce granule slunečnicová semínka tvrdé pečivo Dávkování jedna polévková lžíce denně/podle potřeby voda denně

Nedostatek minerálů a vitamínů Vitamin/minerálPři nedostatkuHlavní zdroj Vitamin A onemocnění kůže a srsti, poruchy zraku, křeče či ochrnutí mrkev, zelené krmení, banány, ovoce, žloutek Vitamin B střevní nemoci, průjem, hubnutí, poruchy růstu pšeničné klíčky, otruby, ovesné vločky, zelené krmivo, ovoce Vitamin C vytváří si ho samapetržel, ovoce, mrkev Vitamin D křivice, měknutí kostí, znetvoření, růstové poruchy olejnatá semena, zelené krmení Vitamin E neplodnost, ochrnutí, růstová rovnováha čerstvé pšeničné zrna, žloutek Vitamin K porucha růstu, špatné hojenízelené krmení Vápník a fosfor měknutí kostí, nervové a mozkové poruchy přidávat do pitné vody vhodný prostředek Hořčík dochází k onemocněníčerstvé krmení Draslík nedochází k odvodňování tělazrní, zelené krmení

Průjem Infekce Nachlazení Vnější parazité všenky vši roztočí blechy Vnitřní parazité tasemnice škrkavka Další onemocnění genová mutace ochrnutí

Popis čištění celé ubikace

Denní a noční sledování

MOTYČKA, Vladimír: Bydlí s námi myška, 1. vydání, Havlíčkův Brod, Nakladatelství Fragment 1997, ISBN BIELFELD, Horst: Myši, 1. vydání, Havlíčkův Brod, Nakladatelství Jan Vašut s. r. o. 2002, ISBN (všechny ilustrace) Dětská encyklopedie do kapsy. Překlad Marianna Krtilová, Jarmila Hrabinová. Praha: Cesty, 2000, 482 s. ISBN CAPORALI, Renato: Co mají společného?, 1. vydání, Bratislava, Nakladatelství SPN – Mladé léta 2004, ISBN Video a fotografie vlastní