  Vytvořit digitální znázornění průběhu hipostezek v Moravskoslezském kraji, provést vhodné analýzy průběhu jezdeckých tras a data publikovat na internetu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ KARTOGRAFICKÉ VÝSTUPY VÝSLEDKŮ ZMAPOVÁNÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT 2000 – 2006 Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady,
Osnova Cíle práce Nástroje pro automatické sloučení dat Nástroj OKTable Nástroj Import Návrhy map pro další zpracování Webová mapová aplikace Závěr.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
EKO/GISO – Modely prostorových dat.  Mnoho definic - jedno mají společné – Gisy pracují s prostorovými daty  Minimální GIS vždy spojuje databázi, prostorové.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
1 © 2007 Autodesk Civil Engineering Autodesk – řešení infrastruktury Ivona Foltýnová ISD technický konzultant.
Digitální mapa Prahy.
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Informační systém cykloturistických stezek těšínska Bakalářská práce Zpracovatel: Pilchová Gražyna Vedoucí práce: Doc. Ing. Petr Rapant, CSc.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Mapování jarních povodní z r na řece Lužnici Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jč. kraje.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Autor: Vladislav Svozilík Vedoucí : RNDr. Daniela Szturcová, Ph.D.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Autor: Lukáš Kalousek Vedoucí projektu: Dr. Ing. Bronislava Horáková
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Aktuální stav vývoje extenze Urban Planner Jaroslav Burian First StatGIS conference.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Využití GIS pro hodnocení krajiny
Analýza dojížďky studentů na VŠB – TU Ostrava
Mgr. Michal LOUTHAN Katedra geoinformatiky, UP Olomouc
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
INFORMAČNÍ SYSTÉM GEOLOGICKÝCH SBÍREK
CAD V - GIS Mgr. Jiří Čtyroký Ph.D Ing. Martin Šilha.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Mapové servery v lesnictví Připravil: Jakub Štrbík DIPLOMOVÁ PRÁCE Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ FAKULTA.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Geografické informační systémy
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Geografické informační systémy
územního plánování na obcích v roce 2007
, Brno Připravil: Kryštof Német
Transkript prezentace:

  Vytvořit digitální znázornění průběhu hipostezek v Moravskoslezském kraji, provést vhodné analýzy průběhu jezdeckých tras a data publikovat na internetu  První fáze řešena ve spolupráci s ARR a dalšími subjekty  Zadání: Vytvoření Hipotras pro podporu a vývoj hipoturistiky v MS kraji Cíl práce

  Výchozí mapování nad TM50 – nedostatečné  Vytvoření digitálních i analogových mapových podkladů pro přesnější mapování  Ortofoto  Katastrální mapa  TM50  Využití extenze MapBook pro ArcGIS 9.3 (Ekvivalent Data driven pages v ArcGIS 10) Problematika mapování

 Extenze: MapBook

 Problematika mapování

  Vektorizace konzultována s jednotlivými garanty daných úseků stezek  Ukládání do připravené geodatabáze současně se zápisem atributů odpovídajících připravenému datovému modelu Problematika mapování

  Kontrola dat (topologie, správnost zápisu hodnot), začištění  Problémy při tvorbě:  Časová a technická náročnost přípravy podkladů  Občasné neshody v komunikaci s garanty  cca 900 km zmapovaných tras  Vydána mapa hipostezek v MS kraji krajským úřadem Problematika a postup práce

 Analýzy  Výpisy majitelů pozemků a tvorba mapových podkladů pro sběr souhlasů – spolupráce s GIS oddělením na krajském úřadě MSK  Přiřazení výškové hodnoty – velké nároky na hardware  Analýzy povrchu, sklonu a převýšení  Odvození náročnosti tras  Analýzy konfliktních a problematických částí  Průběh stezek Chráněnou krajinnou oblastí, obcemi, atd.  Křížení s komunikacemi Charakteristika povrchu Charakteristika terénu A Dobrý podklad B Střední podklad C Špatný podklad Souhrn 0 Velmi lehký terén 0,0% 1 Lehký terén 4,3% 38,3% 0,0%42,6% 2 Středně těžký terén 12,8%17,0%0,0%29,8% 3 Těžký terén 10,6%17,0%0,0%27,7% 4 Velmi těžký terén 0,0% 5 Nesjízdný terén 0,0% Souhrn27,7%72,3%0,0%100,0%

  Webová mapová aplikace  Zobrazení stezek, stanic, problémový míst  PostGIS, Geoserver, OpenLayers + GeoExt + ExtJS  GeoExplorer  Spolupráce s  Možnosti vytváření nových linií, bodů  Filtr jednotlivých tras dle náročnosti, délky, atd. Publikace v internetovém prostředí

 Děkuji za pozornost Mapování, tvorba a analýza hipostezek v MS kraji

  REKREAČNÍ JEZDECTVÍ, HROZBY A PRÍLEŽITOSTI PRO LESNÍ HOSPODÁRSTVÍ, OCHRANU PRÍRODY A MÍSTNÍ SAMOSPRÁVU, Česká lesnická společnost, o.s., a Ústav tvorby a ochrany krajiny LDF MZLU v Brne, 2009, 80 str.  Longley P. A., Goodchild, M. F., Maguire, D. J., Rhind, D. W. (2010): Geographic Information Systems and Science, Wiley, 560 p.  Kozumplíková, A. (ed.) (2009): Hiposturistika jako forma rekreace, lesní hospodářství, ochrana přírody a krajiny - fakta a střety, Česká lesnická společnost, 92 str.  Andrlová, M. (2008): Na koni křížemkrážem po Česku, Fragment, 128 str.  Metodika značení hipostezek v České Republice. Markvart, Karel Prášily : Česká lesnická společnost, Rekreační jezdectví hrozby a příležitosti pro lesní hospodářství, ochranu přírody a místní samosprávu. ISBN Zdroje