Dotační systém statutárního města Ostrava v oblasti sociální péče.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Statutární město Ostrava
„Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži“. Přípravná realizační opatření  Letecká aplikace vápenného hydrátu na obnažené dno nádrže, listopad 2007,
Realizován za podpory:
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
Vítáme Vás na informačním semináři k výběrovému řízení na rok dotační oblast SOCIÁLNÍ PÉČE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Hlavní město Praha „Zdravé město Praha 2010“ Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Protidrogová politika HMP Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Vývoj sociálních služeb v Třinci
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Zápis čísla v desítkové soustavě
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
11 Základní data návrhu rozpočtu vlastního hl. m. Prahy na rok 2011 doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. primátor hl. m. Prahy Praha
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Veřejné projednání návrhu 2
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Násobení přirozených čísel 5. ročník
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Statutární město Ostrava
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice
Konference Financování protidrogových služeb LK Kateřina Gruntová, DiS. Krajská protidrogová koordinátorka.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
2014.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
Opakování 5. ročník Matematické operace
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Jednání MT KP Ostrava TyfloCentrum Ostrava,o.p.s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4 Ostrava.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Dotační systém statutárního města Ostrava v oblasti sociální péče

Komunitní plánování v Ostravě začátky již v roce Komunitní plán rozvoje sociálních služeb ve městě Ostrava do roku Komunitní plán sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava do roku Komunitní plán sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava na období

Komunitní plánování v Ostravě více než 200 lidí zapojených v jednotlivých pracovních skupinách 71 poskytovatelů sociální služeb – 134 NNO, 29 PO, 15 ÚMOb 183 souvisejících aktivit více než uživatelů více než zaměstnanců v sociálních službách a souvisejících aktivitách dobrovolnictví – dobrovolníků ( odpracovaných hodin)

3.KP – finanční rozvaha Průměrné neinvestiční celkové náklady na 1 rok realizace 3.KP Kč z toho NNO Kč (38,1%) z toho ÚMOb Kč (5,6%) z toho PO SMO Kč (55,8%) z toho společné cíle Kč (0,5%)

Zdroje financování cílů a opatření KP v roce NNO Cílová oblastSMO Městské obvody KÚ MSKMinisterstva Programy EU Klienti Ostatní zdroje Celkem Senioři Občané s DO a PO Občané s MP Občané se ZP Občané se SP Občané s CO Občané s K a TP Děti a rodina Občané ohrožení soc. vyl Romské etnikum Prevence kriminality Zajištění procesu KP Celkem Procentuální podíl21%8% 26%1%26%9%100%

Zdroje financování cílů a opatření KP v roce PO SMO Cílová oblast NÁKLADYVÝNOSY Náklady na provoz příspěvek SMO na provoz Příspěvek na odpisy Účelový neinvestiční příspěvek MPSVKlienti zdravotní pojišťovny Ostatní zdroje Celkem Centrum sociálních služeb Ostrava DpS Magnolie DpS Slunovrat DpS Sluníčko DpS Korýtko DpS Iris DpS Slunečnice DpS Čujkovova DpS Kamenec Čtyřlístek - centrum pro osoby se zdravotním postižením Celkem

Historie přidělování dotací 1990 (1 projekt / ,- Kč) 1991 (3 / ,- Kč) 1992 (7 / ,- Kč) 1993 (8 / ,- Kč) možnost podat žádost během celého roku nejsou nastaveny priority nejsou popsány podmínky podání žádostí projekty hodnotí zaměstnanci odboru (OSVZ) způsob přidělování bez jednoznačných podkladů

Historie přidělování dotací 1994 (9 / ,- Kč) 1995 (12 / ,- Kč) ZM vyhlašuje termín pro podání žádostí jsou stanoveny podmínky podání žádostí (zásady) rozdělení na účelové dotace (UD)-projekty, které nekončí s kalendářním rokem, či konkrétní akcí a granty (G) –jednorázové akce tajemník MMO jmenuje zvláštní komisi pro přidělování dotací (zaměstnanci MMO, členové komise RM, tajemník MMO)

Historie přidělování dotací 2003 (63 / ,- Kč) VUD- 17 / ,- Kč poprvé se rozhoduje o víceletých účelových dotacích (VUD) jednoznačné vymezení za jakých podmínek a kdo si může požádat o VUD

Historie přidělování dotací 2005 (71 / ,- Kč) VUD- 17/ ,- Kč, projekty se odvolávají na KP 2007 (110 / ,- Kč) - rozdělení na programy na podporu sociálních služeb a podporu ostatních aktivit 2009 (128 / ,- Kč) VUD- 23 / ,- Kč 2011 (125 / ,- Kč) VUD – 27 / ,- Kč

Historie přidělování dotací: REKAPITULACE 1990 ( 1 projekt / 50.00,- Kč) 1994 (9 / ,- Kč) 2003 (63 / ,- Kč) 2005 (71 / ,- Kč) 2009 (128 / ,- Kč)

Víceleté účelové dotace -Poprvé od roku odborná komise - návrh sociální komisi RM – návrh RM – materiál do ZM -VUD je ustanoveno ve speciální části zásad pro poskytování dotací -VUD kopíruje aktuální volební období

Víceleté účelové dotace -První rok splátka v březnu (příprava smluv),následující roky již v lednu -Platba je rozdělena do 3 splátek 10.1.,1.5., meziroční vyúčtování dotace do následujícího roku

Víceleté účelové dotace 27 víceletých dotací ( Kč) 6 azylových domů 4 domovy pro seniory 4 služby osobní asistence 4 pečovatelské služby 3 noclehárny 2 domovy se zvláštním režimem 1 odlehčovací služba 1 centrum denních služeb 1 denní stacionář 1 krizová pomoc

Způsob hodnocení projektů: Monitoring projektů Hodnocení v PS KP Hodnocení KRSS OSVŠ Hodnocení OE OSVŠ Společné hodnocení KRSS a OE Návrh pro komisi RM

Děkuji za pozornost Mgr. Michal Mariánek koordinátor KP v Ostravě