Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Co je to o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Jana Vavryčuková manažerka
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :

Statistika – počty obyvatel : Urbanická brázda: obyvatel Nechanicko: obyvatel Obce Památkové zóny:3.965 obyvatel Celkem: obyvatel

Statistika – rozloha: Urbanická brázda: ha Nechanicko: ha Obce Památkové zóny: ha Celkem: ha 1,43 ha/obyvatel

Struktura MAS MAS Soukromá sféra Minimálně 50% Podnikatelé zemědělci Spolky,sdruž.,NNO Veřejná správa (maximálně 50 %)

1.Krok – vznik místního partnerství Setkání starostů 3 svazků Oslovení podnikatelů a neziskových organizací v regionu a jejich setkání Souhlas jednotlivých ZO Vypracování a schválení zakladatelské smlouvy dle zák.č.248/1995 Sb. o o.p.s Zpracování Statutu o.p.s.

Tvorba strategického plánu dle závazné osnovy Leader – katalog projektů Žádosti o podporu činnosti MAS V případě úspěchu – vyhlašování výzev

Cíle (mohou být např): Rozvoj cestovního ruchu Zvýšení zaměstnanosti Rozvoj a zkvalitňování života v obcích Péče o krajinu Podpora venkovského podnikání a zamědělství Organizační zajištění místního partnerství …………………………….. ………………………….

Zdroje financování Příspěvky členů MAS Granty, dotace :(Leader,PRV,K.ú.,Nadace…….) Z realizovaných projektů Dary,dědictví Poradenská činnost ?

Návrh financování: Vstupní jednorázový příspěvek zakladatelů : 5,-Kč/obyvatel) Členské roční příspěvky stanovené podle pravidel MAS ve výši: -Svazky obcí : 5.000,- Kč/rok -Podnikatelské subjekty (právnické osoby): 5.000,-Kč/rok -Podnikatelské subjekty (fyzické osoby): 2.000,-Kč/rok -Spolky,sdružení,NO: 1.000,-Kč/rok

Výzva k předkládání žádostí obsahuje Vhodné typy projektů např.: -SLUŽBY-vytváření a zlepšování služeb na venkově -AKCE – rozvoj vztahů mezi obyvateli MAS -VÝCHOVA – výchovně vzdělávací programy

Nebo např. - Obnova, rekonstrukce a pořizování prostor pro rozvoj spolkového a společenského života v území - Revitalizace a úprava veřejných prostranství -Obnova a funkční oživení významných historických budov regionu -Diverzifikace zemědělských činností se vztahem na tradiční řemesla a cestovní ruch

Děkuji Vám za pozornost. Kuthanová Jana,