Národní lesnický program II Klíčová akce 4 Propagace a podpora využívání lesní biomasy pro výrobu energií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu. Proč držet bioplyn pod kontrolou?!
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Projektové řízení Modul č.1.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Podpora biomasy z invazních nepůvodních druhů? Vývoj právní úpravy
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Národní lesnický program II pro období Klíčová akce 8 ROZVÍJET MONITORING LESŮ Tomáš Vrška VÚKOZ, v.v.i. – oddělení ekologie lesa Brno.
Projekt BRIE potenciál a možnosti konverze energeticky využitelné biomasy a energetické úspory Národní konference INNOREF - sub-projektu BRIE.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Koncepce environmentální bezpečnosti
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Využívání druhotných zdrojů energie
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Zkušenosti s vyhláškou 482/2005 Sb., o stanovení druhů, způsobů využití a parametrů biomasy při podpoře výroby elektřiny z biomasy Doc. Ing. Miroslav Hájek,
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Environmentální aspekty bezpečnosti a dostupnosti energie v ČR a EU Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Energetické využívání odpadů z pohledu MPO
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Operační program životní prostředí
Úvod, základní principy a cíle
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Presentation Title 1st September 2002
Pěstování RRD na zemědělské půdě
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Transkript prezentace:

Národní lesnický program II Klíčová akce 4 Propagace a podpora využívání lesní biomasy pro výrobu energií

Expertní skupina pro KA 4 Martin Nikl Přemek Štipl Miroslav Lampar Alois Skoupý Roman Březina Jakub Hruška Stanislav Jánský Pavel Češka Jan Weger Zdeněk Poštulka

Charakteristika klíčové akce 4 Zpracovat analýzu možností a v souladu s jejími výsledky podporovat využití lesní biomasy a biomasy rychle rostoucích dřevin pro energetické účely. Posoudit dopady využívání lesní biomasy pro výrobu energie na životní prostředí včetně dopadů na půdu, vodu, biologickou rozmanitost a koloběh živin. Posoudit dopady využívání lesní biomasy pro energetické účely na dostupnost vstupní suroviny pro dřevozpracující a papírenský průmysl. V návaznosti na energetickou koncepci státu zpracovat systém podpory a propagace produkce biomasy dřevin a jejího využití, včetně podpory zakládání porostů rychlerostoucích dřevin pro energetické využití na nelesní půdě. Využít možností podpor v dané oblasti, např. opatření programu rozvoje venkova zaměřená na technické vybavení provozoven.

Současný stav Tlak na mobilizaci obnovitelných zdrojů je v protikladu s reálnými možnostmi (legislativa, ekologie, ekonomika) Do oblasti OZE vstupuje řada rezortů a institucí s protikladnými zájmy Podpora méně účinného způsobu využití biomasy. Podpory energetického využití lesní biomasy nerespektují skutečné náklady. Nedostupné dotace na založení RRD v Ose I (lze složitě přes uhlíkový kredit). Vysoká pořizovací cena techniky na zpracování TZ a RRD

Věcné nesnáze a jejich příčiny Potenciál těžebních zbytků -různorodé principy odhadů potenciálu těžebních zbytků (TZ) -nezohledněna reálná dosažitelnost TZ -neukončený proces posuzování dopadů odstraňování TZ na prostředí Export biomasy -v roce 2007 vyvezeno tun dřevního odpadu (piliny, štěpky); tj.24% z celkové produkce této skupiny biomasy -příčina: výhodnější výkupní ceny v Rakousku a Německu Legislativní návaznosti -zákon o státním rozpočtu - problematická formulace -v dotačním systému neexistuje cílená podpora výroby štěpky z TZ -zákon o DPH – nejednotný přístup správců daně k TZ -neexistuje definice biomasy

Věcné nesnáze a jejich příčiny II Nerovnost podmínek - podpora využití biomasy pouze při energetickém využití -odlišný přístup krajů k dotacím na štěpkování Nejistota dlouhodobě vyrovnané produkce - krize a důsledky kalamit ovlivňují výši těžeb; není-li těžba, nejsou těžební zbytky – riziko pro dlouhodobé smlouvy Neaktivní opatření na podporu RRD - omezené finanční prostředky (MZe je směřuje k jiným prioritám) - malý zájem o spuštění těchto opatření ze strany žadatelů - umístění do Osy I. v EAFRD – nejsou vyhlášky = nejsou dotace - nejednotný přístup OOP k RRD z hlediska zákona č.114/1992 Sb.

Věcné nesnáze a jejich příčiny III Akční plán pro biomasu -tvorba národních AP pro biomasu dle jednotného vzoru do konce června 2010 Omezené využití lesní biomasy pro biopaliva -podle směrnice EU bude možnost výroby biopaliv ze surovin získaných z lesa striktně omezena Problematická statistika -chybí celkové schéma sledování zdrojů OZE -problematika přepočtových koeficientů (Tuny – GJ – objem)

Možnosti řešení Verifikovat objektivní postup odhadu potenciálu TZ Ve vazbě na legislativu EU vymezit lokality umožňující sběr TZ Aktivizovat opatření na podporu plantáží RRD Uzákonění podpory výroby tepla z biomasy Zařadit palivo a TZ do skupiny se stejnou podporou ERÚ Cílené dotace na energetické využití TZ Na úrovni příslušných rezortů metodicky ujednotit postup při aplikaci příslušných zákonů (DPH, GND atd.) Vypracovat schéma celkového toku OZE – statistika Upřesnění formulací v souvisejících zákonech Tyto kroky promítnout v Akčním plánu pro biomasu

Shrnutí Problémy jsou vesměs dobře známy, lze je uchopit. Jejich provázanost bývá dosti složitá, rozklíčování bude vyžadovat spolupráci se širokým spektrem odborníků mimo pracovní skupinu. Důležitost osobních kontaktů a „kouzla osobnosti“ členů skupiny. Četnost protichůdných zájmů rezortů a skupin; obtížné hledání věcně i politicky přijatelných řešení. Práce ve skupině bude vyžadovat nasazení; bylo by nemilé, kdyby její členové sklouzli do role pouhých připodotýkatelů předložených návrhů. Od toho by se měly odvíjet odměny.

Děkuji za pozornost