Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb.
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Veřejné projednání návrhu 2
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Individuální projekt - Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Komunitní plánování sociálních služeb
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Komunitní plánování v kvalitě místní Agendy 21 ve Zdravém městě Vsetín PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, DOBRÁ PRAXE ZDRAVÝCH MĚST aneb ZDRAVÁ MĚSTA.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
„Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji“ Tento projekt je spolufinancován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní plán inkluze + OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Transkript prezentace:

Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji Úvod Informace o Individuálním projektu Olomouckého kraje „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“ Představení klíčových aktivity IP „Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji – obecní úroveň“ Informace o procesu střednědobého plánování na krajské úrovni – monitoring za rok 2011, 2012 Spolupráce KÚOK s obcemi Olomouckého kraje

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji Návazným IP bude zachována podpora plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji. Klíčové aktivity návazného projektu navazují na aktivity projektu Střednědobý plán. Klíčové aktivity projektu podpora procesu KPSS v Olomouckém kraji – krajská úroveň. podpora partnerství na místní a regionální úrovni, nastavení mezioborové spolupráce a informovanost veřejnosti podpora procesu KPSS v Olomouckém kraji – obecní úroveň rozvoj a využití metody Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji ve vztahu k daným potřebám Realizace aktivit naplánována od května 2012 do dubna 2014.

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji Klíčové aktivity: Podpora procesu KPSS v Olomouckém kraji – krajská úroveň tisk aktualizovaného Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011-2014 zachování organizační struktury KPSS – pravidelná setkání a činnosti pracovních skupin na krajské úrovni (7 pracovních skupin) členství v krajských pracovních skupinách je průběžně cca 1x ročně aktualizováno, nově zapojení členové jsou schvalováni ROK

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji 2 . Realizace priorit vyplývajících ze Střednědobého plánu 2011-2014 Aktivita bude uskutečňována prostřednictvím: Workshopů Konferencí Aktualizace Katalogu poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji (v roce 2013 tisk 1000 ks) Publikací (články do veřejných tiskovin, webové stránky Ol. kraje, informační letáky)

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji Témata workshopů problematika patologického hráčství v Olomouckém kraji (PS 6) problematika sociálně vyloučených osob se specifickými potřebami (dva workshopy PS 7) sociální služby pro cílovou skupinu osoby v krizi (dva workshopy PS 5) podpora informovanosti obcí o možnostech podporovaného zaměstnávání a sociálního podnikání, osvětová akce na téma imigranti a etnické menšiny v ČR, interkulturní setkání (2-3 workshopy PS 4) informační podpora obcím a poskytovatelům sociálních služeb (dva workshopy PS 3) sociální služby pro cílovou skupinu děti, mládež a rodina (dva workshopy PS 1) sociální služby pro cílovou skupinu osoby se zdravotním postižením (dva workshopy PS 2) Témata konferencí Konference na téma problematiky alternativních metod práce s rodinou (PS 1) Konference týkající se problematiky skryté populace uživatelů návykových látek (PS 6)

Návazný IP - Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji 3. Podpora procesu KPSS v Olomouckém kraj – obecní úroveň Aktivita je rozčleněna do následujících podoblastí: metodická podpora a supervize (MP 300 hodin, S 230 hodin) vzdělávací kurzy pro implementující a začínající lokality (celkem 5 vzdělávacích bloků/80 hodin) aktuálně 13. – 14. 6. 2013 činnost koordinátorů v Krajské koordinační skupině (KRKOS) (celkem 6 setkání) tisky komunitních plánů a katalogů poskytovatelů sociálních služeb ( katalog vytištěn - Kojetín, Přerov, Lipník nad Bečvou a lokality Jesenicko. Komunitní plán byl vytištěn městu Kojetín a Lipník nad Bečvou) Aktivita je zajištěna Střediskem rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník v rámci zakázky „Zajištění a rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji“, informace o akcích a nabídce na www.srssjesenik.cz

Monitoring Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011 - 2014 5. Informace o procesu střednědobého plánování na krajské úrovni – monitoring za rok 2011 za spolupráce manažerů pracovních skupin proběhla v měsíci březnu 2013 kompletace rámcových cílů „Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011-2014“ a byl zjišťován stav plnění byla zpracována „Monitorovací zpráva o naplňování Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011-2014 za rok 2012“, která je předložena ROK ke schválení níže uvedená tabulka obsahuje číselný souhrn opatření za jednotlivé pracovní skupiny, procentuální přehled o tom, kolik z jednotlivých opatření bylo naplněno, kolik je rozpracováno, průběžně naplňováno či nenaplněno

Název pracovní skupiny Procentuální míra plnění Monitoring Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011 - 2014 č. PS Název pracovní skupiny Opatření celkem Naplňování opatření Naplněno Rozpracováno Průběžně naplňováno Nenaplněno 1 Děti, mládež a rodina 9 7 2 Osoby se zdravotním postižením 11 8 3 Senioři 6 5 4 Etnické menšiny a cizinci Osoby v krizi   Osoby ohrožené návykovým jednáním Osoby sociálně vyloučené Rámcové cíle a opatření pro sedm cílových skupin 10 Celkem všechny skupiny 57 27 25 Procentuální míra plnění 100 % 3 % 47 % 43 % 7 %

Monitoring Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011 - 2014 V roce 2012 pracovní skupiny intenzivně pracovaly na implementaci cílů a opatření Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Olomouckého kraje pro roky 2011-2014, jehož cíle a opatření jsou sestaveny tak, aby byla zachována současná síť sociálních služeb a sociální služby kvalitativně a kvantitativně odpovídaly potřebám obyvatelů Olomouckého kraje. Z tabulky vyplývá, že za rok 2012 jsou naplněna 3 % vytýčených opatření, rozpracováno je celkem 47 % opatření, průběžně naplňováno 43 % a nenaplněno zůstává 7 %. Vzhledem k 2. roku platnosti Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2011 - 2014 jsou opatření ve většině případů rozpracovaná, či průběžně naplňována.

Nastavení spolupráce KÚOK a obcí Olomouckého kraje Je nezbytné, aby obce participovaly na finančním zjištění poskytování sociálních služeb, které pečují o obyvatele žijící na území Oslovení obcí II. a III. typu ke spolupráci v oblasti financování sociálních služeb Dne 15. 4. 2013 setkání se zástupci obcí Předán dotazník, ve kterém obce vyjádří svou podporu jednotlivým sociálním službám na svém území, zjišťování skutečnosti, zda se obce podílí finančně na zabezpečení sociálních služeb na svém území Sběr dotazníku 14. 6. 2013

Děkujeme za pozornost h.bodnarova@kr-olomoucky.cz tel: 585 508 566