Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR 15. 11. 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Spolupráce s mikroregiony
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
POV 2010 Informace o podaných žádostech. Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: Schválená alokace.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2010
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Dotační příležitosti pro obce JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR

Program obnovy venkova Jihočeského kraje V souladu s usnesením Poslanecké sněmovny Parlamentu č. 793/2003 byly do rozpočtu jednotlivých krajů v rámci dotace na financování běžného a investičního rozvoje územních samosprávných celků na rok 2004 převedeny prostředky pro financování Programu obnovy venkova. Od roku 2005 je poskytování účelových dotací Programu obnovy venkova (dále jen POV) zabezpečeno Jihočeským krajem v rámci jeho rozpočtu. Z tohoto programu mohou čerpat finanční prostředky i mikroregiony.

Podmínky pro poskytnutí dotace Registrace svazku obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích nebo sdružení, která byla založena podle Občanského zákoníku Předložení programu rozvoje mikroregionu (výjimku tvoří žádosti podané na zpracování těchto programů)

Druhy dotací a)Dotace na podporu vzdělávání a poradenství - dotační titul 6 Projekty obcí na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice b)Dotace na zpracování integrovaných projektů venkovských mikroregionů - dotační titul 7 Integrované projekty venkovských mikroregionů

c) Dotace úroků z úvěru - dotační titul 8 Projekty k rozvoji infrastruktury

Některé z podmínek a kritéria pro poskytnutí Projekty zaměřené na vzdělávání a poradenství v oblasti venkova a obnovy vesnice Zpracování a realizace projektů Splátky úroků z úvěru na realizaci projektů k obnově občanské vybavenosti, k obnově a rozšíření technické infrastruktury, zabezpečující komplexní úpravu veřejných prostranství, k obnově a zřizování zeleně, rybníků a vodotečí

Na tyto účely lze poskytnout dotaci ve výši max. 70 % nákladů v běžném roce Výše dotace u dt 6 je max. 140 tis. na projekty zaměřené na poradenství, 200 tis. na školu obnovy venkova Dotace u dt 7 max. do výše 1 mil. Kč Maximální výše dotace u dt 8 je 200 tis. Kč

Děkuji Vám za pozornost Eva Povišerová