Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko náhradní rodinné péče Používání metodik v neziskovém sektoru - výsledky výzkumu Projekt Centrum.
Advertisements

KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Představení komory, akce, projekty
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Schéma výzkumu – listopad 2012 INSPIRACE 1.Sekundární výzkum (analýza výstupů výzkumů a dalších materiálů získaných rešerší) 2.Právní analýza systémů NRP.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Závěrečná konference k projektu
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí Klára Trubačová Oddělení sociálně-právní ochrany dětí.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
MUDr. František Schneiberg
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Stop násilí ve vztazích
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Domov pro osoby se zdravotním postižením
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Kariérové poradenství a podnikavost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Transkript prezentace:

Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s. Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Pilotní projekt CENTRUM PODPORY NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ODBORNÁ RADA vyhotovuje finální stanoviska k záměrům a výstupům projektu Projekt CP NRP NADACE SIRIUS/ CP OPS Středisko NRP = partnerská org. + ODBORNÝ GARANT RADA ODBORNÍKŮ Z PRAXE poradní orgán pro oblast monitoringu a vyhodnocování metodik dobré praxe VÝZKUMNÝ TÝM 2

Pilotní projekt CENTRUM PODPORY NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE CÍLE PROJEKTU systematické mapování situace a způsobů práce v České republice a zahraničí a vyhodnocování dobré praxe → výzkumy ve vybraných zemích (Dánsko, Anglie a Wales, Polsko, Slovensko), výzkum v ČR monitoring organizací a jejich metodik → vyhodnocení metodik dobré praxe → šíření mezi organizacemi působícími v oblasti NRP → zlepšení a zkvalitnění služeb v náhradní rodinné péči prohlubování spolupráce státních i nestátních organizací → sdílení znalostí a zkušeností v oblasti NRP (školení, kulaté stoly, konference) úzká spolupráce s odborníky v oblasti náhradní rodinné péče

Pilotní projekt CENTRUM PODPORY NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE OBSAHOVÁ STRUKTURA 1.1 výzkum v ČR a zahraničí 1. VÝZKUM A ROZVOJ DOBRÉ PRAXE 1.2 monitoring organizací, metodik, hledání dobré praxe 2. ŠÍŘENÍ A VZDĚLÁVÁNÍ PROJEKT 2.1 školení metodik dobré praxe, kulaté stoly, konference 3. REÁLNÁ PRAXE A BĚŽNÁ ČINNOST ORGANIZACE 3.1 činnost Střediska náhradní rodinné péče, o. s. 3.2 adresář organizací a jejich služeb 3.3 informace o NRP

Pilotní projekt CENTRUM PODPORY NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE VÝSTUPY PROJEKTU www.centrumpodpory.cz Monografie náhradní péče o děti v Dánsku, Anglii a Walesu, na Slovensku a Polsku Závěrečná zpráva ze zahraničního výzkumu Výzkum praxe náhradní rodinné péče v České republice a zkušenosti s touto praxí Právní úprava náhradní rodinné péče v České republice Co je metodika a k čemu slouží Zpráva z monitoringu metodik Vybrané metodiky dobré praxe Prezentace z uskutečněných akcí (kulaté stoly, konference, školení metodik)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Gabriela Navrátilová www.centrumpodpory.cz