MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Advertisements

Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Energetická bilance Moravskoslezského kraje tvorba, výstupy, užití
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Ekologická daňová reforma z pohledu HK ČR Přednáška Ing.Václav Hrabák Předseda Energetické sekce HK ČR.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Sdružení podnikatelů v teplárenství Odpady 2015 a jak dál? Význam energetického využívání odpadů pro teplárenství Ing. Martin Hájek, Ph.D.
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha, Žofín, 29. září 2009.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Závěrečná konference projektu
Presentation Title 1st September 2002
Transkript prezentace:

MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje i poskytovatele služeb působících v těchto a příbuzných oborech a vzdělávací a neziskové organizace. Činnost energetického klastru je spolufinancována z operačního programu Podnikání a inovace, program Spolupráce – Klastry I. Moravskoslezský energetický klastr

Energeticky nezávislý kraj Cíle projektu: zmapovat zdroje energií v MSK zmapovat zdroje energií v MSK zmapovat současnou a budoucí energetickou spotřebu zmapovat současnou a budoucí energetickou spotřebu identifikovat silné a slabé stránky energetického hospodářství kraje identifikovat silné a slabé stránky energetického hospodářství kraje navrhnout novou energetickou koncepci s ohledem na budoucí rozvoj navrhnout novou energetickou koncepci s ohledem na budoucí rozvoj

Energeticky nezávislý kraj Proč by měl být náš kraj energeticky nezávislý?  Protože má významné vlastní zdroje energie  Protože energie je pro život lidí nezbytná => boj o energii  Protože závislost na dovozu energií sebou přináší:  odčerpávání peněz/kapitálu z MSK ve prospěch externích dodavatelů energií  podporuje pracovní místa v jiných zemích a regionech Odstranění závislosti na dovozu energií  peníze a pracovní místa zůstanou doma

Energeticky nezávislý kraj Co znamená „energeticky nezávislý kraj“? vyrovnaná nebo mírně přebytková energetická bilance vyrovnaná nebo mírně přebytková energetická bilance ekonomicky optimální energetický mix ekonomicky optimální energetický mix dobře dimenzované distribuční sítě dobře dimenzované distribuční sítě čisté životní prostředí čisté životní prostředí silné a stabilní energetické firmy silné a stabilní energetické firmy lidé, kteří umí dobře hospodařit s energií lidé, kteří umí dobře hospodařit s energií

Energeticky nezávislý kraj Reálné riziko blackoutu = daň za neuvážený rozvoj OZE nárůst výkonu neregulovaných zdrojů v evropském měřítku nárůst výkonu neregulovaných zdrojů v evropském měřítku totální závislost všech oblastí života na elektřině totální závislost všech oblastí života na elektřině zanedbání rozvoje přenosových a distribučních sítí zanedbání rozvoje přenosových a distribučních sítí

Energetická koncepce Stanoví cíle při zabezpečování energetických potřeb obce, kraje nebo státu, Stanoví cíle při zabezpečování energetických potřeb obce, kraje nebo státu, poskytuje dlouhodobý rámec pro podmínky podnikání v energetice (regulace), poskytuje dlouhodobý rámec pro podmínky podnikání v energetice (regulace), umožňuje správnou orientaci podnikatelských subjektů při plánování investic. umožňuje správnou orientaci podnikatelských subjektů při plánování investic. Tím omezuje riziko vzniku chyb s vážnými ekonomickými dopady při výkonu státní správy, při regulaci energetiky a při rozhodování o investicích. Dnešní stav je přesným opakem, výsledkem jsou zmařené investice, nejistota a vysoké náklady na energii. Klíčové otázky: Má to být politický nebo odborný dokument? Pokud jde o politický dokument, lze vůbec v praxi zajistit jeho kvalitu a kontinuitu?

Energetická koncepce Energetická koncepce by měla respektovat fyzikální zákony, ekonomickou realizovatelnost a neměla by diskriminovat žádné zdroje energie ani technologie. Každý zdroj energie má své místo v lokálním i regionálním energetickém mixu podle toho, kde se uplatní nejlépe. Z tohoto hlediska chybí zejména objektivní vyhodnocení využitelnosti místních a regionálních zdrojů uhlí a zodpovědné stanovisko k jeho dalšímu využívání. Pro příklad nemusíme chodit daleko – viz vyjádření polského ministra životního prostředí ke strategickému významu uhlí pro polskou energetiku při přípravě varšavského summitu o globální dohodě k omezování emisí skleníkových plynů. Závěrem lze konstatovat, že MSK má velmi podobné podmínky jako Polsko.