František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pět dekád českého softballu a baseballu
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Božena Jirků od redaktorky Československé televize k výkonné ředitelce Nadace Charty 77 a ředitelce Konta BARIÉRY Praha 18. července 2013.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Mgr. Pavla Matyášová Mgr. Jana Tušlová Společnost pro ranou péči
Dramacentrum jako služba komunitě a veřejnosti Pavel Němeček Konference Olomouc
„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Finanční možností svépomocných skupin
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
MUDr.František Schneiberg
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Vývoj a „obsah“ sportu mentálně postižených
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
40. Výročí naší školy 1974–2014.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
Pobytové středisko Zastávka
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Světová ekonomika OPF 1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 9. Světová ekonomika OPF 2 1) Charakteristika 2) Vývoj EU 3) Maastrichtská kriteria 4) Orgány EU 5) Rozpočet.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
2014.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Pavel Slouka.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
1. ARPZPD v ČR, z.s., Klub Stonožka Ostrava  Sídlo spolku: Mitušova 1330/4, Ostrava Hrabůvka,  Celoroční integrační tábor Stonožka Ostrava v.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
MUDr. František Schneiberg
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Týdenní stacionáře.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Dobrovolnické programy
Transkript prezentace:

František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.

Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum Z historie NNO Sdružení pro pomoc mentálně postiženým ( SPMP). Činnosti SPMP Zkušenosti z denního styku s osobami s MP a jejich rodinami. Zúročení zkušeností v projektu. Přínos projektu pro SPMP a jeho členy.

Historie činnosti SPMP 1969 Ustavení Národního sdružení pro pomoc mentálně postiženým v Praze. 1971 30. ledna ustavující schůze SPMP Brno. 1975 „1. Dětské hrátky“ 1978 1. sportovní odpoledne. – 1979 První jednodenní autobusový zájezd Safari Dvůr Králové 1981 Návštěva Bratislavy a pomoc při ustavení Sdružení Slovensku. 1983 1. Společenské odpoledne na Marxové. Otevření denního stacionáře pro 45 klientů na Schodové. 1984 Návštěva přátel z Polska. - Otevření „zácvikové dílny“ Brněnské Drutěvy. - První jednodenní zahraniční zájezd do Budapešti. Natočení filmu „Schody“, příběh rodiny s postiženým synem.

Historie činnosti SPMP 1985 Otevření bezbariérového denního stacionáře na Ostré. zámek Bojnice). – Zahajujeme pravidelné kluby mládeže. První letní tábor – Bílý potok. – Dvoudenní pobyt na chatě Vírovka (družba Brno, Bratislava, Hodonín). 1989 Účast sportovců na Speciální olympiádě ve Varšavě. 1990 Zahájení jednání o zřízení týdenního pobytu pro těžce postižené Naši sportovci na Evropské speciální olympiádě v Anglii. 1991 Zřízení sekretariátu SPMP Brno s trvalou poradenskou službou. – Zajištění 7 pracovních míst u soukromé firmy na údržbě zeleně (Fiakr klub). Uspořádání výstavy prací postižených umělců z ústavu ve Stetten (NSR). Návštěva delegace z tohoto ústavu v Brně – Spolupráce s Effetou a sdružením Samaritán. – Zahájení práce na pilotním projektu „ Šance pro život! a založení Nadace pro tento projekt koedukovaného zařízení pro trvalý pobyt.

Historie činnosti SPMP 1992 První zimní týdenní pobyt postižených s doprovodem. Otevření týdenního pobytu Terezy Novákové. 1993 První zahraniční rehabilitační pobyt v Chorvatsku. - Účast na zimní olympiádě v Krkonoších. 1994 Zahájení výuky ve Večerní škole pro postižené. – Ustavení speciálního poradenství (prim. V.Vrzal). 1995 Účast na letních sportovních hrách v Rakousku – Graz. 1998 Sbírka mezi členy SPMP Brno pro zařízení SPMP V Přerově, které bylo postiženo povodní. 2000 Účast na prvním ročníku Videofestivalu 2002 Vstup do projektu EU – Equal 2003 Ustavení divadelního kroužku ve spolupráci s profesionálními herci – „ Strana mírného pokroku … - Natočení videosnímku ze života SPMP Brno. „Okénko do života“. 2006 Zapojení do projektu „Komunitní plánování sociálních služeb v Brně“