Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s"— Transkript prezentace:

1 „Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s
„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.: Uvedení na trh nových služeb v neziskovém sektoru“ Mgr. Ivana Scharfová

2 Neziskový sektor Neziskový sektor kromě nevládních neziskových organizací zahrnuje i organizace příspěvkové, rozpočtové, odbory, politické strany a hnutí, zájmová sdružení právnických osob, družstva (pokud jsou zřizována za jinými účely než podnikání), nepodnikatelské obchodní společnosti (např. společnosti s ručením omezeným, pokud jsou zřízeny k jiným účelům než podnikání), příp. i právnické osoby zřizované samostatnými zákony (např. Česká akademie věd, Česká televize, Český rozhlas, Česká národní banka).

3 Nezisková organizace Neziskové organizace jsou vymezeny jako organizace nevytvářející zisk k přerozdělení mezi jeho vlastníky, správce nebo zakladatele; mohou zisk vytvořit, ale musí ho zase vložit zpět k rozvoji organizace a plnění jejích cílů.

4 Občanské sdružení Občanské sdružení je první typ neziskových organizací uzákoněný v polistopadovém Československu. Jde o právní formu určenou zejména pro organizací vzájemnou prospěšnou činnosti, avšak občanská sdružení zajišťují také radu veřejně prospěšných služeb. Bačuvčík (2006,s.38) ,,Právní úpravu občanského sdružení nalezneme v zákonu č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů. ZÁKON ze dne 27. března 1990 o sdružování občanů.

5 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
Nezisková organizace – občanské sdružení vznik 2007 vlastní prostory duben 2010 Gahurova 5265, Zlín, (Dům Kultury nad Flipem)

6 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
- nestátní nezisková organizace, jejímž posláním je podpora a ochrana rodiny, vícegeneračního soužití, prevence patologických jevů, přispívání ke slaďování rodinného a pracovního života.

7 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
CÍLE A POSLÁNÍ ORGANIZACE: Aktivní využití volného času, vzdělání dětí, mládeže i dospělých Podporovat a zprostředkovávat společné aktivity rodičů s dětmi Zlepšování kvality života rodičů malých dětí, mládeže ve městě Zlín Prevence sociálního vyloučení rodičů na rodičovské dovolené Primární prevence sociálně patologických jevů u dětí, mládeže a rodin Posílení soudržnosti místní komunity Podpora a pomoc rodičům, a rizikovým skupinám při návratu na trh práce Podpora genderové výchovy a politiky .

8 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
Činnost organizace: Pro rodiče s dětmi Pro děti a mládež Pro dospělé .

9 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
ČINNOST ORGANIZACE: PRO RODIČE S DĚTMI: Klub pro rodiče s dětmi Miniklub s Kamarádem – Nenudou Vzdělávací a kroužky .

10 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
ČINNOST ORGANIZACE : PRO DĚTI A MLÁDEŽ: Pohybové a vzdělávací kurzy: graffiti a cvičení na balanční podložce Bosu projekt Chceme být s vámi .

11 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
ČINNOST ORGANIZACE: - PRO DOSPĚLÉ: Pohybové a vzdělávací kurzy: např. QI – Gong, Pilates, Rehabilitační cvičení na balanční podložce Bosu Finanční gramotnost, Efektivní rodičovství .

12 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
PRAVIDELNÉ AKTIVITY: Rodinná dovolená v Chorvatsku s aktivním programem pro děti i dospělé. Příměstské a pobytové tábory – letní i zimní Rodinné odpoledne s šamanským bubnováním Rodinné odpoledne s Enkaustikou Týden zdraví ve Zlíně – Jak na to. .

13 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
Pravidelné jednodenní akce Masopust - únor Vítání jara - březen Velikonoce - duben Dětský den U Majáku - září Drakiáda - září/říjen Halloween - listopad Kouzlo Vánoc - prosinec .

14 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
PŘIPRAVUJEME NOVÉ SLUŽBY Odpolední klub pro děti a mládež Zážitkové pobyty pro děti a mládež Kurzy vaření pro děti, mládež i dospělé Mládež v akci - vysílající a hostitelská organizace

15 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
PŘIPRAVUJEME NOVÉ SLUŽBY SNOEZELEN - multismyslová relaxační místnost Prostor, který je vybaven tak, aby podporoval intenzivní vnímání více smysly současně. Slouží k relaxaci, zklidnění, ke snížení poruch chování, pozornosti, nesoustředěnosti, přináší nové zážitky a zkušenosti. .

16 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
Dobrovolnická práci pro studenty: Jak se budete moci zapojit? Pomůžete nám s analýzou trhu – o co mají mladí lidé zájem co by je to klubu nalákalo, víkendový provoz Pomůžete nám při zajištění aktivit spojených s produkční a marketingovou podporou Hledání možností financování – psaní projektů .

17 ,,Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o.s.“
Co získáte dobrovolnou činností: • Naplníte svůj volný čas smysluplnou činností. • Seznámíte se s problematikou veřejně prospěšných programů/projektů. • Poznáte, jak funguje firemní dárcovství. • Stanete se hráčem týmu neziskové organizace a získáte zde praxi. • Budete mít možnost účastnit se zajímavých akcí a seznámíte se s inspirativními lidmi. .


Stáhnout ppt "„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s"

Podobné prezentace


Reklamy Google