Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?

Snímek 2 Centrum pro komunitní práci střední Čechy Jsme nezisková organizace, která vznikla v roce 1996, poskytujeme služby všem zájemcům z veřejné správy, občanských organizací a soukromého sektoru. Působíme zejména v těchto oblastech:  účast veřejnosti a občanských organizací v rozvoji obcí, měst a krajů  komunitní plánování sociálních služeb  místní udržitelný rozvoj  regionální politika EU a regionální rozvoj ČR  vzdělávání, podpora a posilování nestátních neziskových organizací

Snímek 3 Hlavní cíle projektu  vytvořit funkční partnerské koalice u 2 sociálních služeb  podporovat spolupráci a výměnu zkušeností  zvyšovat odbornost členů koalice  zvýšit dostupnost a transparentnost nabídky sociálních služeb pro poskytovatele, uživatele sociálních služeb a osoby blízké

Snímek 4 Cíl projektu Vytvořit novou formu partnerských subjektů, podílejících se na procesu sociálního začleňování. Cílové skupiny projektu:  Domy na půl cesty  Azylové bydlení Jinak řečeno:  Mládež odcházející z dětských domovů  Občané řešící svojí krizi související s bydlením

Snímek 5 Aktivity projektu  setkávání odborných koalic  vzdělávací aktivity v průběhu všech setkání  supervize a její role v sociální práci  individuální plánování  historie domů na půl cesty  zvládání problémového klienta  individuální konzultace pro členy koalic  zpracování doporučení ve vztahu k řešenému tématu  zpracování dvou projektových záměrů

Snímek 6 Výstupy projektu  dvě funkční koalice – po ukončení projektu spojena v jednu  metodika – Podpora odborných partnerství  dvě leporela  analýza obou služeb  webové stránky zvyšující informovanost  dva projektové záměry

Snímek 7 Výstupy projektu a) metodika – Podpora odborných partnerství

Snímek 8 Výstupy projektu b).  webové stránky zvyšující informovanost

Snímek 9 Výstupy projektu c)  dva projektové záměry  Výstava – lidé z ulice více na: cpkp.cz/index.php/component/content/article/37/119  Akreditovaný vzdělávací kurz – případová setkání  Akreditace u MPSV  Rozsah 24hodin  Získání praktických zkušenosti v oblasti případových setkání

Snímek 10 Naše závěry - azylové bydlení 1.Podpora mezioborové spolupráce  ve vztahu ke zdravotnickým zařízením  podpora služeb nízkoprahových zdravotnických zařízení  podpora vzniku domů se zvláštním režimem 2.Rozvoj preventivních programů s klienty  nabídka kvalitního dluhového poradenství  podpora krizové pomoci pro rodiny s dětmi

Snímek 11 Naše závěry – domy na půl cesty 3.Zvýšení kvality a efektivity služby  provázanost práce s klienty při přechodu ze zařízení do zařízení  individuální nabídky služeb  odborné zařízení pro mladého člověka v těžké životní situaci 4.Systémové změny v oblasti poskytování sociální služby  poskytování služby v souladu se zákonem o sociálních službách  provázat poskytování služby s bytovou politikou obcí a kraje

Snímek 12 Společné závěry pro obě služby 5.Zvyšování kvality služeb a využívání nových trendů v sociální oblasti a oblasti návazných služeb  nabídka individuálních konzultací ve vazbě na standardy kvality služeb  vzdělávací aktivity pro poskytovatele sociálních služeb  podpora návazných služeb 6.Podpora informovanosti o možnostech využívání obou služeb  efektivní a vyvážené informování potencionálních klientů služeb  zvýšit a zkvalitnit informovanost o účelu a roli služeb 7.Podpora systému prostupného bydlení  nabídka jednotlivých stupňů bydlení  podpůrné aktivity pro cílové skupiny  podpora dětí žijících v rodinách řešící těžkou životní situaci

Snímek 13 Tohle už všechno víme  upozorňujeme  připomínáme  opakujeme  dáváme na papír  ………

Snímek 14 Realizujeme  jednali jsme na:  MPSV  Středočeském kraji  MŠMT  zrealizovali jsme:  vzdělávací seminář pro dvě obce na téma Případová setkání  výstava – Azylové domy a příběhy lidí z ulice  pokusili jsme se:  rozproudit diskusi mezi poskytovateli  zahájit výměnný obchod na webových stránkách  získat politickou podporu  podpořit řešení problematiky v některých obcích Středočeského kraje

Snímek 15 Děkuji za pozornost. Martina Macurová odborné vedení projektu metodička plánování sociálních služeb