Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Národní soustava kvalifikací
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Fond dalšího vzdělávání a jeho role v oblasti sociálních služeb
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Představení FDV příspěvková organizace MPSV Poslání FDV realizovat a koordinovat aktivity v oblasti dalšího profesního vzdělávání v gesci MPSV tak, aby se tato forma vzdělávání stala standardní a všeobecně uznávanou součástí vzdělávacího systému a života občanů v České republice , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Představení FDV Strategicko-metodická činnost MPSV prostřednictvím FDV vytváří podmínky a mechanizmy pro oblast rozvoje dalšího profesního vzdělávání v gesci MPSV Mezi hlavní cíle FDV v rámci této oblasti patří: spolupodílet se na rozvoji dalšího profesního vzdělávání občanů ČR ve spolupráci s dalšími resorty a odbornými subjekty, působit jako metodický garant pro profesní vzdělávání v gesci MPSV, monitorovat trh práce s ohledem na potřeby pracovních sil v rámci jednotlivých profesí, analyzovat potřeby trhu práce z hlediska dalšího vzdělávání, provádět osvětu a popularizaci dalšího profesního vzdělávání, podílet se na přípravě nového programového období v oblasti dalšího vzdělávání. Příklady projektů: Koordinace profesního vzdělávání jako nástroje služeb zaměstnanosti Národní soustava povolání III , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Představení FDV Výkonná činnost Zahrnuje realizaci konkrétních projektů v návaznosti na koncepční a strategické směřování. Hlavním cílem FDV v rámci této oblasti patří: být realizátorem projektů týkajících se oblasti dalšího profesního vzdělávání Příklady projektů: Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Socioekonomické vzdělávání , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Představení FDV Činnosti spojené s poskytováním sdílených služeb FDV nabízí své odborné kapacity a know-how pro potřeby dalších subjektů veřejné správy či soukromého sektoru V této oblasti si FDV klade za cíl zajistit kvalitní a dostatečné personální obsazení tak, aby mohl poskytovat podporu zřizovateli a subjektům veřejné správy v oblastech administrace projektů strukturálních fondů dle jeho aktuálních potřeb , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Představení FDV Partneři FDV chce být plnohodnotným partnerem při rozvoji oblasti dalšího profesního vzdělávání v souladu s požadavky trhu práce a efektivně tak propojit všechny zainteresované skupiny: MPSV a další strategické partnery na centrální úrovni, zaměstnavatele, profesní a další odborné organizace, regiony , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Národní soustava povolání III Projekt sleduje dokončení tvorby a aktualizace Národní soustavy povolání a její využití v praxi Jeho stěžejním momentem bude kompletace popisů povolání ve smyslu zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Národní soustava povolání – klíčové aktivity Dokončení katalogu Správa a aktualizace metodiky vytvořené v rámci NSP II Úpravy metodiky a nová metodika provázání NSP a NSK Tvorba jednotek práce Schvalování a společenská garance (projednání s odpovědnými ministerstvy a zástupci zaměstnavatelů) Správa informačního systému a databází , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Národní soustava povolání – klíčové aktivity Evaluace systému (Vytvoření systému ověřování kvality výstupů a jeho pilotní ověření) Vytvoření systému jakosti a hodnotících standardů Systém údržby Ověření budoucích výstupů z NSP III - nastavení procesu validace výstupů po věcné a metodické stránce , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Národní soustava povolání – klíčové aktivity Využití NSP v praxi uživatelské nástavby současného systému se zaměřením na: -zaměstnavatele -zájemce a uchazeče -zprostředkovatelé práce Implementace číselníku do JDZ (jednotné datové základny) MPSV s obousměrnou komunikací Ověření funkčnosti uživatelských nástaveb na vzorku uživatelů , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Nástavba pro zaměstnavatele Popisy pracovních náplní Tvorba katalogů prací Klasifikace pro účely odměňování Pro tvorbu kompetenčních modelů Pro určování kvalifikačních struktur prací a kvalifikace zaměstnanců Hlášení volných míst Zpětná vazba na katalog NSP , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Nástavba pro zájemce a uchazeče Nástroje pro kvalifikační diagnostiku Propojení na portál vzdělání a práce, EU DAT, MPSV, ÚP Poradenství v oblasti volných pracovních míst a osobního rozvoje , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Nástavba zprostředkovatelé - AP Komplexní pohled na trh práce Pohled na nabídku volných míst Reportovací nástroj o činnosti AP , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Nástavba ÚP Komplexní pohled na trh práce Pohled na nabídku volných míst Vyhodnocení kompetencí potenciálního uchazeče Stanovení možnosti dokvalifikování uchazeče (rekvalifikace) Párování uchazečů a volných míst , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Národní soustava povolání – klíčové aktivity Návrh možnosti legislativního a institucionálního ukotvení NSP Součástí tohoto návrhu bude zajištění odpovědného správce NSP, který zajistí aktualizaci a jednání s partnery zapojenými do údržby NSP. Úkolem správce je prosazování NSP jako definice jednotek práce do vzdělávacího procesu ve školách a dalším vzdělávání (např. rekvalifikace) Jedním z hlavních úkolů je zajistit, aby se rozvoj Národní soustavy kvalifikací odvíjel od požadavků definovaných v NSP , Praha

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Děkuji vám za pozornost. Mgr. Šárka Poláková , Praha