Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF. Oblast OBECNÁ 1. seminář (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Rozpočtové hospodaření obcí
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Rozpočty územních samosprávných celků
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
FONDY EU Předvstupní podpora Programové období 2000 – 2006 a její plnění v ČR.
Regionální politika RP ČR.
FONDY EU Programové období
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Rozpočtová a fiskální politika
LEADER metoda pro oživení venkova
Předvstupní podpora Agenda 2000 – 2006 a její plnění v ČR
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strukturální politika
Obecná část rozpočtového práva III
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Rozpočtová a fiskální politika
Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtová a fiskální politika
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Střední škola zemědělská Olomouc Agentura EPICO, s.r.o.

Financování rozvoje SOUKROMÉ ZDROJE SOUKROMÉ ZDROJE VEŘEJNÉ ZDROJE VEŘEJNÉ ZDROJE Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Soukromé zdroje VLASTNÍ VLASTNÍ CIZÍ: CIZÍ: - Nadace, nadační fondy (vyjma jejich projektů podpořených z veřejných zdrojů) - Banky apod. Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Veřejné zdroje Obecní peníze (z daní…) Obecní peníze (z daní…) - Obec (město) - Kraj / NUTS II - Stát (ČR, jiné – Norsko, Island, Lichtenštejnsko.. Kanada) - EU (jiná společenství / fondy z daní – OSN, UNESCO … Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Nadace - granty Peníze donátora (donátorů) Peníze donátora (donátorů) Donátor určuje, NA CO (politika) … případně kdo a jak (vč. pojistek proti ztrátám) je může užít Donátor určuje, NA CO (politika) … případně kdo a jak (vč. pojistek proti ztrátám) je může užít Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Banky Druh podnikání Druh podnikání Podmínky určuje banka Podmínky určuje banka Specifický případ – banka jako „správce“ veřejných prostředků Specifický případ – banka jako „správce“ veřejných prostředků Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Veřejné zdroje Právo (a majetek) u jedince Právo (a majetek) u jedince Jedinec se s ostatními „v obci“ domlouvá na záležitostech života, které budou řešit společně (jako „obec“ – polis) … na POLITICE Jedinec se s ostatními „v obci“ domlouvá na záležitostech života, které budou řešit společně (jako „obec“ – polis) … na POLITICE Jedinec s ostatními přispívá na fondy pro realizaci politiky (politik) Jedinec s ostatními přispívá na fondy pro realizaci politiky (politik) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Veřejné zdroje Na politiku se vyberou peníze Na politiku se vyberou peníze Dohodnou (stanoví) se hlavní dílčí cíle politiky (dílčí politiky) - CO Dohodnou (stanoví) se hlavní dílčí cíle politiky (dílčí politiky) - CO Na cíle se vyčlení peníze / fondy – ZA CO Na cíle se vyčlení peníze / fondy – ZA CO Dohodnou / stanoví se pravidla (KDO, JAK KDY … ) se může podílet na plnění politik Dohodnou / stanoví se pravidla (KDO, JAK KDY … ) se může podílet na plnění politik Stanoví se mechanismy na obranu proti ztrátám (ne i úmyslným) Stanoví se mechanismy na obranu proti ztrátám (ne i úmyslným) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Veřejné zdroje V praxi: - - Politiky, dílčí politiky, … - - Programy, podprogramy, opatření… - - Výzvy (kdo pomůže???) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Veřejné zdroje NRP ČR (2006 – 13) = projekt ČR na pomoc uskutečňování politiky EU NRP ČR (2006 – 13) = projekt ČR na pomoc uskutečňování politiky EU ROP NUTS II SM = projekt Regionu soudržnosti na pomoc uskutečňování politiky EU ROP NUTS II SM = projekt Regionu soudržnosti na pomoc uskutečňování politiky EU Rozvojový plán mikroregionu - MAS pro OP RVMZ (LEADER, EAFRD) = dtto Rozvojový plán mikroregionu - MAS pro OP RVMZ (LEADER, EAFRD) = dtto Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Financování rozvoje školy Vlastní peníze majitele, čili obyvatel kraje, čili veřejné zdroje … fond obce „kraj“ na „politiku vzdělávání“ (rozpočet pro školu) Vlastní peníze majitele, čili obyvatel kraje, čili veřejné zdroje … fond obce „kraj“ na „politiku vzdělávání“ (rozpočet pro školu) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Financování rozvoje školy Další veřejné zdroje – z fondů, připraví-li škola (kraj) projekt pro uskutečňování politiky, pro kterou byl fond vytvořen (např. tento projekt) Další veřejné zdroje – z fondů, připraví-li škola (kraj) projekt pro uskutečňování politiky, pro kterou byl fond vytvořen (např. tento projekt) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Financování rozvoje školy Soukromé zdroje - granty nadací (předloží-li škola projekt pro uskutečňování politiky donátora) Soukromé zdroje - granty nadací (předloží-li škola projekt pro uskutečňování politiky donátora) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Financování rozvoje školy Soukromé zdroje – dary, příspěvky … Soukromé zdroje – dary, příspěvky … Soukromé zdroje – půjčky a úvěry (se souhlasem vlastníka) Soukromé zdroje – půjčky a úvěry (se souhlasem vlastníka) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Mgr. Jaroslav Kabilka koordinátor projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR