Mariazell, Rakousko jeho založení je datováno podle zázraku z roku 1157 na cestu, po které kráčel benediktinský mnich, spadla obrovská skála. mnich se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Advertisements

Montserrat. Montserrat je vápencové horský masiv západně od Barcelony. Je známý svými bizardními sklaními útvary (například „Zdvižený prst“), samotně.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Úvod Naše stránky jsou zaměřeny na alternativní medicínu Naleznete zde základní informace o tomto tématu, různé její metody Množství článků, obrázky,
Postavení národnostních menšin v ČR učebnice str. 41
Fórum cestovního ruchu 2011
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJiřík z Poděbrad Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Islám Petr Machala.
Světová náboženství.
Ruský stát a jeho sjednocení
Bazilika svatého Václava
XVI. století - Španělské století
Arabská říše Islám.
Religionistika Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Dějepis Raný středověk 2.
Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů
RISK Náboženství.
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
Autor: Autor: esrebla Hudba: Secret Garden – You RaiseMeUp Animace: sš Automatická zvuková Slide Show.
Mohamen Jasenovský Jaroslav.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/

Rozšíření náboženství ve světě
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Primda.
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Arabové a jejich výboje
ARABOVÉ A jejich výboje.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Náboženství - islám Název školy
Dějepis Mgr. Milan Šimek
VYSOČINA.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Opakování - náboženství
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
STATISTIKA. Jak jsme se ptali  Položili jsme lidem z 8.C otázky, kolik bodů by dali vybraným předmětům  Mohli bodovat od 1 do 5  Tím, že 1 bod je samozřejmě.
Studijní literatura k religionistice. Základní pramen Ivan O. Štampach: Přehled religionistiky, Praha: Portál, 2008 Základní studijní text Stručné představení.
Islámské umění.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Náboženství v Asii Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-5 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Dominik Plašil, 6. A  V 6. st. př. n. l se objevují 1. významné osobnosti  Gautama Siddhártha – buddhismus  Vardhamána – džinismus  Vytlačování.
Svatý Václav ROK V JEHO PROMĚNÁCH A SLAVNOSTECH. Rok v jeho proměnách a slavnostech – Sv. Václav Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková LEGENDA Narodil se v r Byl z rodu Slavníkovců. V r. 982 se.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_17 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Arabský svět, islám -žáci se naučí základní fakta o arabské společnosti.
Geografie náboženství
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SVATÝ VÁCLAV VY_32_INOVACE_XI-A-17.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Křesťanství a středověká Evropa
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
STŘETÁVÁNÍ KŘESŤANSTVÍ
Cyril a Metoděj.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Psychoterapie a náboženství
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Kostely v Plzeňském kraji Kladruby u Stříbra, Skapce, Jivjany,
Ta naše země česká 2 Autor : Herbert Novotný.
ČESKÉ KNÍŽECTVÍ V STOLETÍ
Transkript prezentace:

Mariazell, Rakousko jeho založení je datováno podle zázraku z roku 1157 na cestu, po které kráčel benediktinský mnich, spadla obrovská skála. mnich se v modlitbě obrátil na Pannu Marii a požádal ji o pomoc. Najednou se skála rozdělila na dvě poloviny a on mohl pokračovat dál v roce 1200 nechal tady postavit románskou kapli hrabě Jindřich Vladislav Moravský z vděčnosti za uzdravení z těžké nemoci

Karbala, Irák v roce 680 v nedalekém boji zahynul Mohamedův vnuk Husajn Ibn´Alí jeho mučednickou smrt si šiítskí muslimové celá staletí připomínají poutěmi a smutečnými průvody

Amritsar v Indii – posvátné místo sikhismu Mezi další známá poutní místa patří například… Shatrunjaya v Indii – posvátné místo džinismu Nara v Japonsku – posvátné místo šintoistů

Tento dokument byl vytvořen k tématu náboženství jako učební pomůcka pro výuku zeměpisu, dějepisu nebo občanské nauky. Autor se distancuje od jakéhokoliv použití ve prospěch určité církve nebo náboženské sekty. Michal Toth,