ADAPTA Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/36.00005 MUSÍTE DÁT VÝPOVĚĎ – POMŮŽEME.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Prezentace k projektu REPRO CV
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
tříletý učební obor – Číšník, servírka
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
vytvořený v projektu OP VK
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 22. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Stav realizace 2011 Ondřej Rut Rada ředitelů AutoSAP
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

ADAPTA Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/ MUSÍTE DÁT VÝPOVĚĎ – POMŮŽEME VÁM ! JSTE VE VÝPOVĚDI – POMŮŽEME VÁM ! OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Rumunská 655/9, Liberec tel. : tel. : Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

ADAPTA Cílem projektu je podchytit zaměstnance, které je zaměstnavatel nucen propustit z organizačních důvodů a nabídnout jim možnost bezplatného vzdělávání – cíleným rozšířením jejich schopností, dovedností a flexibility. V rámci realizace projektu budou mít propouštění zaměstnanci jedinečnou příležitost rychlé reintegrace na trhu práce. Cílem projektu je pomoci zaměstnavatelům formou přímé podpory – refundacemi mezd a ulehčit jim v těžké finanční situaci. Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/

Propouštěným zaměstnancům se tak dostane možnosti účastnit se dalšího vzdělávání a zdokonalit se ještě před ukončením pracovního poměru. Zároveň musí splňovat alespoň jedno z níže uvedených kritérií: a) v rámci uplatnění na trhu práce potřebují doplnit nezbytné znalosti na konkrétní dovednosti, které jsou potřeba pro uplatnění na trhu práce b) se přímo budou rekvalifikovat na takovou profesi, která je požadována na trhu práce na základě monitoringu trhu práce ADAPTA

PROJEKT ADAPTA

Inovativním prvkem projektu je vytvoření komplexního poradenského a vzdělávacího programu. Klíčové aktivity jsou vzájemně provázány s cílem uspokojit potřeby a požadavky trhu práce. Výuka je skloubena s případnými pracovními povinnostmi účastníků.

ADAPTA Zaměstnanci mohou vstoupit do programu vzdělávání již 3 měsíce před plánovaným propuštěním a během této doby se na základě kariérového poradenství zúčastní doporučených aktivit, po jejichž absolvování se možnost jejich uplatnění na trhu práce výrazně zvýší.

ADAPTA Konkrétně jde o zaměstnance, se kterými je nebo bude v následujících 3 měsících rozvázán pracovní poměr ze strany zaměstnavatele v souvislosti s organizačními změnami na základě § 52 odst. a), b) a c) zákoníku práce č. 262/2006 Sb. (jsou tedy ve výpovědní lhůtě) nebo jejich pracovní poměr končí dohodou z týž důvodů nebo pracovní poměr je sjednán na dobu určitou a smlouva se neprodlouží. Rozhodující pro vstup této osoby do projektu je její příslušnost k cílové skupině v době vstupu do projektu, tj. v době vstupu do projektu se musí jednat o zaměstnance ve výpovědní době či o zaměstnance, který výpověď obdrží v době účasti v projektu nejpozději 3 měsíce po vstupu do projektu a současně ještě v průběhu realizace projektu tak, aby žadatel mohl doložit, že daný zaměstnanec splnil náležitosti cílové skupiny.

ADAPTA Do grantového projektu nemohou vstoupit zaměstnanci, kteří splňují výše uvedená kritéria a kteří již čerpali nebo čerpají pomoc v rámci regionálního individuálního projektu v oblasti podpory 1.2. Přímá podpora zaměstnavatelům se řídí pokyny : VEŘEJNÁ PODPORA A PODPORA DE MINIMIS V OP LZZ OM OP LZZ : příručka č. D 7

ADAPTA KLÍČOVÉ AKTIVITY : –Kariérové poradenství –Soft skills –IT kurzy –Odborné jazykové kurzy –Profesní vzdělávání a rekvalifikace –Zprostředkování pracovního uplatnění PROJEKT JE URČEN PRO 120 ÚČASTNÍKŮ.

Doba trvání projektu : – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Rumunská 655/9, Liberec Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. : :

ADAPTA PŘÍMÁ PODPORA NOVÝM ZAMĚSTNAVATELŮM : Příspěvek na mzdy novým zaměstnavatelům : do výše ,- Kč /po dobu 6 – ti měsíců PŘÍMÁ PODPORA ZAMĚSTNANCŮM : Stravné po dobu školení : do výše 190,- Kč / den (stravenky) Cestovné na školení do 35 km : do výše 120,- Kč Cestovné na školení od 35 do 70 km : do výše 162,- Kč

ADAPTA Vytvořená pracovní místa : Vytvořené pracovní místo je pracovní místo vytvořené v rámci projektu v souladu s níže uvedenými pravidly : musí představovat čistý nárůst pracovních míst v organizaci oproti průměru za posledních 12 měsíců Doklady k nově vzniklým pracovním místům :  Přehled výpočtu přepočteného stavu zaměstnanců příjemce podpory  Pracovní smlouvy zaměstnanců na pozicích, které vznikly v souvislosti s realizací projektu  Pracovní náplně nových zaměstnanců  Mzdové listy nových zaměstnanců Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/

Děkuji Vám za pozornost. Vendulka Hamříková Projektový manažer ADAPTA Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.