Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Finanční možností svépomocných skupin
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
ohroženým domácím násilím
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Projektový den 8.A „MUSÍME SI POMÁHAT“ Centrum na podporu integrace cizinců.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Opatření českého státu v oblasti integrace cizinců do společnosti
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Lenka Herčíková,
Centrum na podporu integrace cizinců
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Česká republika územní členění.
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Centrum na podporu integrace cizinců Liberecký kraj
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Centrum na podporu integrace cizinců Liberecký kraj Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra ČR

Víceletý program EIF Centra na podporu integrace cizinců jsou zřizována v rámci projektů spolufinancovaných z EIF - Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Obecným cílem EIF je podpora členských států EU v úsilí umožnit stáním příslušníkům třetích zemí splnit podmínky pobytu a usnadnit jim integraci do evropské společnosti.

Centra na podporu integrace cizinců provozovaná SUZ V roce 2009 byla k 1.7. otevřena Centra v Pardubickém, Plzeňském, Moravskoslezském a ve Zlínském kraji. V roce 2010 byla k otevřena Centra v Jihočeském, Karlovarském, Libereckém a Olomouckém kraji. Jinými organizacemi jsou provozována obdobná centra v Ústeckém a Jihomoravském kraji.

Cíle Center podporovat spolupráci mezi relevantními subjekty pomocí regionálních platforem mapovat aktuální trendy v oblasti integrace cizinců zpracovat podněty, které vycházejí z aktuální situace poskytovat služby klientům Instituce zapojené v regionálních platformách: krajský úřad, cizinecká policie, Odbor azylové a migrační politiky, úřad práce, městské úřady, VZP, finanční úřad, neziskové organizace aj.

Klienti Center služeb Centra mohou využít všichni cizinci, kteří současně: – mají platný trvalý nebo dlouhodobý pobyt – pocházejí z nečlenských zemí EU (tzv. „třetích zemí“) všechny služby jsou poskytovány klientům z cílové skupiny zdarma Centrum svou nabídkou pokrývá území celého kraje

Poskytované služby poradenská a informační činnost právní poradenství kurzy českého jazyka sociokulturní kurzy internetové pracoviště a knihovna kurzy základních PC dovedností Od jsme registrovanou sociální službou

náležitostí pro pobyt sociální pomoci a dávek zdravotní péče a zdravotního pojištění bydlení pracovního trhu vzdělávání a školství řešení životních událostí – narození dítěte, svatba, úmrtí blízké osoby Odborné sociální poradneství

v určených hodinách je v Centru přítomen právník, se kterým cizinci konzultují zejména: pobytovou a vízovou problematiku pracovně – právní vztahy rozvodovou problematiku lékařskou péči finanční problémy, exekuce aj. Právní poradenství

Kurzy českého jazyka základní (nízkoprahové) –určený pro cizince s minimální znalostí českého jazyka –je možné jej navštívit i jednorázově –do kurzu se cizinec nemusí předem zapisovat intenzivní –určený pro cizince s pokročilejší znalostí českého jazyka –jednotlivé lekce na sebe navazují, je třeba docházet pravidelně –počet míst je omezen, cizinec musí být do kurzu předem zapsán

Sociokulturní kurzy seznamují cizince s podmínkami života v České republice, pomáhají jim orientovat se zejména v sociálním, zdravotním a vzdělávacím systému organizovány formou pravidelných setkání s odborníky na danou problematiku

možnost využití bezplatného přístupu k internetu rychlý přístup k aktuálním informacím, například nabídkám práce nebo bydlení případné zaškolení v práci na počítači či s internetem v knihovně jsou k dispozici noviny, časopisy a knihy v anglickém, francouzském, ruském, ukrajinském, a vietnamském jazyce Internetové pracoviště a knihovna

Kurzy základní počítačové gramotnosti osvojení si základů ovládání počítače získaní znalostí v používání internetu a elektronické pošty seznámení se s textovým editorem Formou praktických cvičení se cizinci naučí pracovat s počítačem a internetem, čímž zvýší svou šanci uplatnit se na trhu práce.

Jazyková bariéra Tlumočníci jsou využíváni: přímo v Centru během otevíracích hodin asistují při terénní práci překládají na kurzech českého jazyka jsou k dispozici na telefonu

Další informace naleznete na Děkuji za pozornost. Mgr. Gabriela Hrbáčová Centrum na podporu integrace cizinců Liberecký kraj