Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Téma: Ekonomická problematika zemědělských podniků
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Čejkovice Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Opava Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární komory.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Program rozvoje venkova 2007 – 2013, návrh MZe. Hodnocení předchozích programů  SAPARD, OP, HRDP diskuze na téma velikost farem a přístupu menších a.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Nové Město na Moravě Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Transkript prezentace:

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví  Základem pro Osu I je maximální návaznost na stávající podpory v rámci OP Zemědělství a program SAPARD.

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví  Hlavním cílem osy I jsou inovace a přístup k výsledkům výzkumu a vývoje.

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Vybrané strategické cíle:  Integrace zemědělsko-potravinářského řetězce  Rozvoj nových odbytišť pro zemědělské produkty  Rozvoj nových odbytišť pro lesnické produkty  Podpora trvale udržitelného hospodářství

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví  Prioritní oblastí je modernizace zemědělských podniků a přidávání hodnoty zemědělských produktů.

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Opatření I.1. Podpora zemědělských podniků a jejich činnosti 45 % prostředků určených pro Osu I

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Specifické cíle opatření I.1.  Podpora restrukturalizace a rozvoje potenciálu zemědělské výroby  Zlepšení výkonnosti, ekonomické stability a konkurenceschopnosti zemědělského podniku  Modernizace technického a technologického vybavení zemědělského podniku

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Opatření I.2. Zlepšování kvality a přidávání hodnoty zemědělských produktů 20 % prostředků určených pro Osu I

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Specifické cíle opatření I.2.  Rozvoj nových odbytišť pro zemědělské produkty  Zvýšení kvality a zdravotní nezávadnosti zemědělských produktů  Zlepšení integrace v zemědělsko-potravinářském sektoru

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Opatření I.3. Lesní hospodářství 9 % prostředků určených pro Osu I

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Specifické cíle opatření I.3.  Podpora cíleného odborného hospodaření v lesích  Zlepšení technického vybavení lesnických provozů  Zlepšení zpřístupnění lesních majetků za účelem zkvalitnění hospodaření

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Opatření I.4. Posílení přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí 25 % prostředků určených pro Osu I

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Specifické cíle opatření I.4.  Prostorové a funkční úpravy pozemků  Obnova funkčnosti rybníků a rybničních systémů  Pořízení a obnova hlavních závlahových zařízení, podrobných závlahových zařízení  Zvelebení krajiny

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Opatření I.5. Odborné vzdělávání a poradenství 1 % prostředků určených pro Osu I

Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Specifické cíle opatření I.5.  Zlepšení odborné připravenosti osob podílejících se na zemědělství a lesnictví  Na regionální úrovni vybudovat komplexní poradenská centra  Využíváním služeb poradenských subjektů zvyšovat výkonnost v zemědělství a lesnictví

Celkové % rozložení prostředků v Ose I