Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Matouš Kostlivý, Sektorový manažer pro ICT
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Možnosti podpory kreativních průmyslů ze SF v období 2014+
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
CzechInvest Koncepce podpory investic
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Informační kulturní portál
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Regionální politika EU v období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)

Struktura kultury/kulturních a kreativních oborů Kulturní sektor: –památky, muzea a galerie, knihovny, řemesla, scénická umění, výtvarné umění, kulturní a umělecké vzdělávání Kulturní průmysly: –film, videohry, televize, rozhlas, knihy a tisk, hudba Kreativní průmysly: –architektura, design, reklama Divadelní institut Trojsektorového členění kultury

Přesahy „kultury“

KKI potřeby/podmínky rozvoje vzdělánípodnikáníinovace výzkum živá kultura prostředí Hráči Státní správa, profesní organizace, MŠMT, kraje, obce, Státní správa, agentury, VŠ, AV, výzkumné organizace, MPO, MŠMT,MPSV, MK Profesní organizace, instituce, MK, Mluví nemluví parciálně řeší legislativně Systé m ZŠ,ZUŠ,SŠ,VŠ požadavky trhu práce MK, MŠMT Podpora podnikůdesign, techologie, kreativní inovace IP Infrastruktura pro kulturu, kultur jako zdroj ekonomického rozvoje, nehmotné dědictví Sektorové hledisko Příkla dy talenty stipendia vouchery Marketing Start up IT, investice Granty VaV,Systémový marketing, cestovní ruch…

NERV 5NRP TO EU 2020 TC města kraje CONCENTRATION ACTIVITIES % ESF ERDF PRV/EAFRD CZECH REPUBLIC EUROPEAN UNION VVV ŽP D PIKZ IROP ČR/X stát PRV

Creative industry/ business VVV ŽP D PIKZ IROP KKI a strukturální fondy Operační programy

ČR Horizontal priority Creativity/Culture/Competitivness vzdělání podpora podnikání výzkum inovace živá kulltura prostředí

KKI obory a OP 2014+… VVVPIKZPRVIROPČR/ X DŽP Vzdělání Podnikání Inovace/ výzkum Živá kultura Prostředí

OP VVV a potřeby KKI Vzdělání, podpora podnikání, výzkum a inovace, živá kultura a prostředí Vybraná témata: –Výzkum (inteligentní specializace ) –Spolupráce výzkumných org. s podniky –Podpora školství všechny stupně

OP IROP/PRV a potřeby KKI Vzdělání, podpora podnikání, výzkum a inovace, živá kultura a prostředí Vybraná témata: –Vybavení ZŠ, SŠ –Cestovní ruch, památky –Sociální podnikání –Marketing –Kulturní dědictví –Institucionální kapacita veřejné správy –ICT –Energetická náročnost budov

OP PIK a potřeby KKI Vzdělání, podpora podnikání, výzkum a inovace, živá kultura a prostředí Vybraná témata: –Znalostní ekonomika a MSP –Marketing, investice, inkubace –Spolupráce podniků a výzkumných institucí –Vysokorychlostní internet

OP Z a potřeby KKI Vzdělání, podpora podnikání, výzkum a inovace, živá kultura a prostředí Vybraná témata: –Zvýšení zaměstnanosti a vzdělávání –Kvalifikační požadavky trhu a jejich doplňování –Sociální integrace –Sociální inovace, sociální podnikání („sociální laboratoře“, inkubátory…) –EFEKTIVNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA

Zdá se schází: Jasná vazba mezi KKI a ekonomikou/konkurenceschopností –Strategie/přístup/aktivita veřejného sektoru a profesních organizací zatím nenese ovoce Systémový přístup a podpora prostředí –KI a hospodářství Nehmotné dědictví –Jako zdroj kreativity a ekonomických aktivit Rozvoj a nové role paměťových a dalších veřejných kulturních a vzdělávacích institucí –Součást vzdělávacích aktivit a kreativních oborů ekonomiky

Děkuji za pozornost AM