Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Zkušenosti Ústí nad Labem s implementací IPRM. Jak města plánují v kontextu svých aglomeračních vazeb? •Plánování prostřednictvím Strategie rozvoje města.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Evropský sociální fond
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Strategie jako dlouhodobý koncepční dokument Strategie jako společný konsensus rozvoje území Tvorba.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Individuální projekt OP VVV
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Příprava programového období 2014 – 2020
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Program rozvoje Ústeckého kraje
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007

Obsah prezentace 1.IPRM – nový nástroj pro rozvoj města Kutná Hora 2.Postup zpracování IPRM Kutná Hora 3.Závěr - výstupy

IPRM – nový nástroj pro rozvoj města Kutná Hora

IPRM – nový nástroj pro rozvoj města Kutná Hora v období IPRM má charakter prováděcího dokumentu, který: Propojuje strategii rozvoje města s konkrétními projekty pro její naplnění („balíčky projektů“) Zajišťuje provázanost projektů na vymezeném území. Zajišťuje finanční zdroje s využitím prostředků ROP a dalších OP Využívá princip partnerství Zjednodušuje implementaci projektů

Fáze plánování a přípravy realizace xxx SPRM IPRM Žádosti o dotace včetně všech podkladů Realizace projektů pro naplnění cílů SPRM

Přínos pro město Kutná Hora Proč zpracovávat IPRM? Zajištění efektivního řízení: Soustředění sil na naplnění cílů SPRM Komplexní, provázaný a promyšlený přístup Využití moderních metod řízení Zapojení významných účastníků Zajištění celkově vyšších přínosů

Postup zpracování IPRM Kutná Hora

2 roviny (části) IPRM Projekty k umístění do ROP Střední Čechy Projekty k umístění do námětových (sektorových OP – IOP, OP Doprava, …)

Postup zpracování IPRM Kutná Hora Koncept řešení Analýza existujících podkladů identifikujících hlavní problémy a potřeby města Analýza konkrétních tématických oblastí a existujících projektových záměrů Definování podstaty IPRM a návrh prioritních oblastí Workshop zainteresovaných aktérů („stakeholderů“) Identifikování vazeb projektů

Postup zpracování IPRM Kutná Hora Akční plán IPRM Výběr projektů ze zásobníku dle priorit Vymezení konečných uživatelů a příjemců podpory Indikátory pro IPRM Zpracování finančního plánu Identifikace možných rizik Zajištění implementace

Definování podstaty IPRM a návrh prioritních oblastí Návaznost prioritních oblastí na aktivity podporované OP (ROP, sektorové OP) Cestovní ruch Doprava Sociální infrastruktura Bydlení Životní prostředí

Závěr - výstupy

Výstupy – struktura IPRM ANALÝZA HLAVNÍCH PROBLÉMŮ A POTŘEB MĚSTA SITUAČNÍ ANALÝZA MĚSTA KUTNÁ HORA ANALÝZA TEMATICKÝCH OBLASTÍ A EXISTUJÍCÍCH PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ DEFINOVÁNÍ CÍLE IPRM A NÁVRH PRIORITNÍCH OBLASTÍ AKČNÍ PLÁN IPRM PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY FINANCOVATELNÉ Z ROP A TOP INDIKÁTORY AKTIVIT IPRM NÁVAZNOSTI ZÁMĚRŮ NA ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACI MĚSTA ZJEDNODUŠENÝ FINANČNÍ PLÁN IPRM PARTNERSTVÍ V IPRM IDENTIFIKACE MOŽNÝCH RIZIK REALIZACE IPRM ZPŮSOB REALIZACE, MONITORING A HODNOCENÍ ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ

Četnost projektových záměrů města Kutná Hora dle jednotlivých prioritních oblastí Prioritní oblast Počet projektů Finanční objem projektů priority 1 (cca mil. Kč) CelkemPriorita 1 Cestovní ruch, kulturní dědictví z toho: památky UNESCO z toho: produkty CR Ekonomický rozvoj, podpora podnikání10–– Doprava42245 Urbánní rozvoj21250 Životní prostředí40–– Veřejné služby z toho: sociální z toho: vzdělání z toho: veřejná správa –– Bezpečnost a prevence rizik1120 Volnočasové aktivity63177 CELKEM

Závěr Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora obsahuje celkem 18 projektových záměrů s nejvyšší prioritou, z toho: 14 projektových záměrů financovatelných z ROP Střední Čechy v celkové výši 958 mil. Kč 4 projektové záměry financovatelné z tematických operačních programů (IOP, OP LZZ) v celkové výši 284 mil. Kč.

© 2007 Deloitte Touche Tohmatsu Všechna práva vyhrazena