PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Advertisements

Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Vyhodnocení dotazníkového.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání) CZ.1.07/1.3.00/ Zpracovala: Ing. Lenka Zábranská.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
AUTOEVALUACE ACADEMIA MERCURII NÁCHOD ZAMĚŘENÍ NA OBLASTI: Průběh vzdělávání – výuka, výsledky ( metody, náročnost, rozvoj klíčových kompetencí, umístění.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Průzkum V rámci průzkumu, který probíhal v květnu a červnu 2010 náš projektový tým oslovil 6 škol, ze kterých získal zpět 72 vyplněných dotazníků. Oslovili.
Průzkum Pohlaví Identifikační údaje. Průzkum Věk Identifikační údaje.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Podpora poradců Podpora poradců
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Zkušenosti z tvorby ŠVP PhDr. Maria Bezchlebová NÚOV Září 2008.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Rozvoj výuky cizích jazyků
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Transkript prezentace:

PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)

Projekt TIME  Tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání  Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/  Cílem je nastavení systému profesního vzdělávání učitelů středních odborných škol a středních odborných učilišť k realizaci kurikulární reformy v odborném školství

Cíle průzkumu  Aktualizace průzkumu zájmu učitelů o konkrétní zaměření odborného profesně orientovaného vzdělávání  Lepší příprava a ověření nejvhodnějších vzdělávacích programů formou modulů v rozsahu cca hodin, včetně praktických cvičení a exkurzí  Vytvoření podkladů pro zpracování funkčního a efektivního systému dalšího profesního vzdělávání pedagogických pracovníků středních odborných škol v Moravskoslezském kraji

Struktura dotazníků  Dva dotazníky podle oborů  Gastronomie  Hotelnictví a turismus  Dvě hlavní části dotazníku  Identifikační – společná pro oba dotazníky  Průzkumná – rozdílná v navrhovaných tématech  Celkem se zúčastnilo 114 respondentů

Identifikační část

Struktura respondentů - pohlaví

Struktura respondentů - věk

Struktura respondentů - dosažené vzdělání  VŠ magisterské - učitelství odborných předmětů 30  VŠ bakalářské - učitelství odborných předmětů 16  VŠ obor + pedagogické studium 12  Střední s MZ + výuční list + pedagogické studium 50  Střední s MZ + výuční list + pedagogické studium + speciální pedagogika5  Neuvedeno1

Struktura respondentů - zájem o prohloubení kvalifikace  Chcete svou odbornou kvalifikaci prohloubit?

Struktura respondentů - pracovní zařazení

 Typ střední školy, na které vyučujete? Struktura respondentů - typ střední školy

Struktura respondentů - fáze profesní kariéry

 Gastronomie  Neučitelské odborné praxe v oboru8,9 let  Učitelské praxe13 let  Hotelnictví a cestovní ruch  Neučitelské odborné praxe v oboru6,5 let  Učitelské praxe10 let  Celkově  Neučitelské odborné praxe v oboru8 let  Učitelské praxe11,8 let Struktura respondentů - odborná praxe (průměrné hodnoty)

Průzkumná část

Spokojenost se zaměřením DVPP  Vyhovuje Vám zaměření DVPP?

 Vyhovuje Vám kombinovaná forma výuky v DVPP? Spokojenost s formou výuky

 Jaká hodinová dotace je pro Vás v průběhu 2 let přijatelná? Přijatelná hodinová dotace

 Jaký přínos mohou mít pro Vás odborné exkurze?  Škála odpovědí:  5 - nejvyšší míra souhlasu  1 - nejnižší míra souhlasu  0 - neví Přínos odborných exkurzí

 Jaké téma Vás nejvíce zajímá v oblasti Gastronomie? Témata – Gastronomie Moderní gastronomické principy 48 Klasické pokrmy a moderním pojetí 39 Slavnostní hostiny 37 Symfonie vína a pokrmu 32 Netradiční přílohy 30 Moderní bezmasé pokrmy – zásady, kreativita 25 Soutěžní gastronomie pro odborné školy 24 Bylinky v české kuchyni 21 Správná hygienická výrobní praxe 17 Stravování dětí a mladistvých (školní stravování trochu jinak) 14 Využití konveniencí v moderní kuchyni 10

 Další navrhovaná témata pro Gastronomii:  Moderní trendy v hotelovém průmyslu  Stolničení 2x  Diety a dietní stravování  Food styling  Moderní cukrářská výroba  Studená kuchyně  Zásady komunikace Témata – Gastronomie

 Jaké téma Vás nejvíce zajímá v rámci oblasti Hotelnictví a turismus? Orientace na zákazníka 22 Moderní gastronomické principy 22 Alfa a omega spokojenosti hosta 17 Tvorba programů pro konkrétní skupinu včetně podpory prodeje 15 Praktický marketing v hotelovém provozu 14 Základní manažerské dovednosti 13 Koučing v podmínkách hotelového provozu 12 Multikulturní komunikace 11 Řízení a organizace práce na úseku F&B 10 Integrované řetězce a franšízový systém 10 Řešení stížností 8 Témata – Hotelnictví a turismus

 Další navrhovaná témata pro Hotelnictví a turismus:  Výuka cizích jazyků 2x  Marketing ve službách  Cestovní ruch – animace volného času, technika služeb, zeměpis cestovního ruchu  Nástavbové studium – cestovní ruch Témata – Hotelnictví a turismus Řízení a organizace práce v ubytovacím úseku8 Time management7 Obchodní smlouva3

 Více CD programů do odborných předmětů z oborů hotelnictví, technika obsluhy, barmanství  Makromolekulární kuchyně  Moderní pojetí české kuchyně  Cizí jazyky 4x  Vývoj gastronomie ve světě  Zvyky a tradice jiných národů  Mít k dispozici při výuce moderní DVD o stolničení i gastronomii  Příprava kávy – práce baristy 2x  Sommeliérství  Estetická úprava pokrmů na talíři  Zážitková gastronomie  Dietní stravování v praxi Další požadavky na DVPP Gastronomie

 Cestovní ruch, průvodcovství, animace, služby cestovního ruchu – doplňkové  Odborné stáže – zahraniční pobyty a praxe nejen pro studenty, ale i pro učitele  Porovnání a spolupráce s jinými gastronomickými školami 2x  Hotelový rozvoj, hotelový průmysl  Zkušenosti pracovníků hotelů Další požadavky na DVPP Hotelnictví a turismus

Zpracování výsledků dotazníků  Mgr. Bohuslava Krupicová Ing. Marie Rešlová

Děkuji za pozornost