ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ECVET v Programu celoživotního učení
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Celostátní síť pro venkov
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Budoucnost projektu ReStEP Ing. Jan Matějka ECO trend Research centre s.r.o. R EGIONAL S USTAINABLE E NERGY P OLICY Region á lní mapa obnovitelných zdroju.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
INSPIRE Stav a výhled.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Závěrečná konference projektu
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická strategie založená na interaktivní mapě zdrojů) Doba trvání: 3 roky - 11/2011 – 10/2014 Program: EC LIFE+

ReStEP – Project overview Řešitelský tým: Koordinující příjemce : Česká zemědělská univerzita v Praze Přidružení příjemci : VÚMOP, v.v.i. CZ Biom ETRC, EcoTrend Research Centre, s.r.o. MŽP

Hlavní cíle: Vytvoření a implementace nové komplexní metody hodnocení potenciálu a limitů OZE Hlavní výstupy: Interaktivní mapa OZE – IS RESTEP Metodika posuzování OZE – Regional Sources Assessment (RSA) Encyklopedie RESTEP Implementace vytvořeného nástroje – zvýšení povědomí o aplikaci RESTEP mezi cílovými skupinami Cílové skupiny: Státní správa, samospráva Investoři Neziskovky, zainteresovaná veřejnost

Interaktivní mapa Obsáhlá databáze statistických podkladů Možnost parametrizace, simulace různých scénářů Sdružuje několik desítek datových zdrojů do jedné aplikace Volně k dispozici Podpůrný a argumentační charakter vytvořený na základě vědecké báze a relevantních datových zdrojů Využití při tvorbě koncepcí, plánů, strategií a dalších dokumentů IS RESTEP

Certifikovaná metodika MZE, doporučujícího charakteru Posouzení vlivu realizace záměru na obnovitelné a druhotné zdroje – účelnost a efektivitu jejich využití – návaznost záměru na podmínky a potřeby místa a regionu – využití infrastruktury – stav půdy, vody, krajiny a životního prostředí objektivní odborný podklad pro vydání rozhodnutí, popřípadě opatření podle zvláštních právních předpisů využitelná pro odbory životního prostření, regionálního rozvoje, zemědělství, územního plánování a další Metodika RSA

Informační zázemí IS RESTEP Filozofie RESTEP, popis jednotlivých vrstev Většina zpracovaných vrstev popsaná ve třech úrovních – Úvodní stručný popis s pevnou strukturou pro rychlou orientaci – Prezentace – Expertní popis Encyklopedie RESTEP

Konference, semináře, workshopy, prezentace – MŽP – Kraje – Univerzity Další výstupy Celkem více než 40 akcí, přes 500 účastníků Zapojení expertů Dotazníky - zpětná vazba pro tvorbu IS RESTEP Webové stránky – vše v jednomwww.restep.cz Medializace – tisk, internet, mluvená média

Dopad Příprava studií a podkladů pro veřejnou správu – Pardubický kraj – Středočeský kraj – Jihočeský kraj – NP Šumava Studie pro soukromý sektor – Posouzení potenciálu území pro BPS Potenciál orné půdy Ochrana půdy, vhodné složení substrátu – Dostupnost zbytkové biomasy pro kogeneraci

Další rozvoj prostřednictvím: Přípravy nových národních projektů – TAČR – NAZV – a další… Přípravy mezinárodních projektů a spolupráce v zahraničí – Horizon 2020 – LIFE+ – EUSDR - ReStEP představen na seminářích EU Strategy for the Danube Region - Podpora priority Sustainable Energy Development Spolupráce s veřejnou správou, odbornou sférou, soukromým sektorem Pokračování projektu Usilujeme o široké využití RESTEPu a máme zájem o další spolupráci