Zásady elektronické komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Komunikace v obchodním styku – objednávka
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Slohové postupy.
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Administrativní styl Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Mgr. Michal Oblouk. nejjednodušší podává fakta (co se kdy a kde stalo nebo stane) údaje jsou řazeny v místních či časových sledech nebo abecedním způsobem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_362_Slohové postupy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Dopisy učitelům.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Funkční stylistika Projekt „EU peníze středním školám“
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_08
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Funkční styly.
Funkční styly.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
97.1 Omluvenka Jdu k zubnímu lékaři. Zúčastním se soutěže.
Administrativní styl PaedDr
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
EXKURZE _ UPV_0023, UPVK_0023 Zakončení: zápočet Garant: doc. JUDr. PhDr. Ivo SVOBODA, Ph.D. Cvičí: Mgr. Radovan HANZLOVSKÝ Kontakt:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11.
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Nevyžádaná nabídka NEVYŽÁDANÁ NABÍDKA - obchodní dopis, ve kterém se firma snaží získat zákazníky. Nevyžádaná nabídka je určena: pro současné (dřívější)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Komunikace v obchodním styku – nabídka
Obchodní korespondence
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Příprava šablon obchodní korespondence
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
Funkční styly I. Styl prostěsdělovací - výměna informací neodborného rázu, funkce neodborně zpravovací a) mluvené úvary: představování, omluva, blahopřání,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Analýza neuměleckého textu (5-7 minut) I. porozumění textu; charakter komunikační situace určit, kde je možné daný text najít určit předpokládaného adresáta.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
FUNKČNÍ STYLY Mgr. Michal Oblouk.
O útvarech, žánrech a textech
SLOHOVÉ POSTUPY A ÚTVARY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SLOHOVÉ POSTUPY a ÚTVARY
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Maturity – jaro 2017.
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
7. ročník Michaela Hantková
Informační a komunikační technologie
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
O útvarech, žánrech a textech
Písemná práce Základní informace.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
Transkript prezentace:

Zásady elektronické komunikace Karel Šimeček

Obsah Stylistika, jazykové styly Zásady psaní e-mailu Ukázky Samostatné psaní e-mailu

Stylistika, jazykové styly styl prostěsdělovací referát, telegram, dotazník… styl odborný úvaha, recenze styl publicistický článek, interview styl umělecký poezie, próza, drama

Stylistika a jazykové styly styl administrativní úřední dopis žádost objednávka plná moc životopis

Zásady psaní e-mailu Předmět Text Závěr Příloha Odpověď

Předmět e-mailu stručný obsah usnadnění orientace nezapomínat

Text e-mailu stručně, jasně - vyhněte se emocím délka (obecně se považuje za maximum 40 řádek) gramatické chyby

Závěr e-mailu Poděkování Podpis

Příloha e-mailu upozornění v Textu e-mailu

Hromadné e-maily Ochrana a soukromí jedinců Rozesílejte zprávu každému zvlášť Skryté kopie Spam a nevyžádaná pošta=> porušení internetové etikety.

Odpověď na e-mail Na zprávu je slušné odpovědět do 48 hodin (stačí jen pozdrav + omluva, že nestíháte, ale o e-mailu víte)

Ukázka č. 1

Ukázka č.2 Dobrý den, obracím se na vás se žádostí o radu a zároveň se omlouvám, že tak činím, i když jsem již studentkou 2. ročníku. Jsem studentkou 2. ročníku kombinovaného studia, specializace v pedagogice - učitelství pro mateřské školy. Nepodařilo se mi splnit v termínu zkouškového období všechny studijní povinnosti ve třetím semestru studia (mimo jiné i ze zdravotních důvodů). Chci se zeptat, jaký mám zvolit postup, jaké jsou možnosti, abych nemusela studium ukončit (žádost o přerušení studia? Jednotlivé žádosti o posunutí termínu k vykonání zkoušky nebo zápočtu?). Děkuji vám předem za odpověď. S pozdravem (jméno)KS BC MŠ / 2. ročník

Samostatné psaní e-mailu Omluvenka Odeslání úkolu s přílohou